Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masztalera

Jak się malować, żeby było widać spod okularów?

Polecane posty

Gość masztalera

Ot, takie pytanko - jestem krótkowidzem i noszę cyngle jak denka od butelek. Nie dość, że spod okularów w ogóle nie widać makijażu, to jeszcze wadę mam dużą, szkła grube i pomniejszają optycznie oko. Wyglądam jak mały chiński chłopiec, już mam kurcze obsesję na punkcie swojego wyglądu (i ksywe Czikulinka na studiach). Jakies pomysły ? Tylko NIE SOCZEWKIIIIII!!!!!

Gość adriana1111
moze jednak zastanow sie nad soczewkami albo zmiana szkiel nie wierze zeby byly az takie grube moze wez oprawki \"bez oprawek\", takie druviki utrzymujace szla

przy robieniu maijazy dla krotkowidza w okularkach, zasada jest jedna - powiekszyc oko Sztuka makijażu pod okulary (pozyczone z onet.pl - kobieta) \"Postaraj się optycznie powiększyć oczy dzięki wyrazistemu makijażowi i mocnym kolorom cieni. Najlepiej używaj 2 kolorów (jasnego i ciemniejszego) lub 2 odcieni tej samej barwy. Jasny rozprowadź na górnej powiece aż do linii brwi oraz w wewnętrznym kąciku oka. Ciemniejszym pociągnij ukośną smużkę na górnej powiece, zaczynając od 3/4 jej długości ku zewnętrznemu kącikowi. Nie rysuj kreski na dolnej powiece. Możesz za to narysować ją na górnej - tuż przy rzęsach, od połowy oka aż do zewnątrznego kącika. Powinna być niezwykle subtelna, najlepiej zrobić ją cieniem i puszkiem, delikatnie ją rozcierając. Kremowym eyelinerem namaluj linię wzdłuż wewnętrznej krawędzi dolnej powieki. To optycznie otwiera oko i dodaje spojrzeniu świeżości. Rzęsy wytuszuj dwukrotnie, dzięki temu oczy będą bardziej wyraziste.\"

Gość krka212
Po prostu maluj się tak zeby optycznie oko powiekszyc, bialy cien w kaciku oka, podjezdzaj z cieniem do brwi, nie tuszuj za bardzo dolnych rzes...raczej jasne cienie...ciemne sa moze i wyraziste, ale pomn9ejszaja ci oko jeszcze bardziej

Gość lolkaolka
No to fakt. Kupuj tez cienie takie, które widac, takie shiny są najlepsze, ale nie chamski brokat. Raczej takie mieniące, te z BeYu z Douglasa są OK do takich celów. Wyłaniania makijażu spod okulców. Ale serio pomyśl nad zmianą oprawek

Gość a wlasnie ze osobom
noszacym okulary nie poleca sie uzywania cieni perłowych, z brokatem itp. tylko matowe.

Gość masztalera
Można podobno u optyka zamówić specjalną obróbkę szkieł, żeby były cieńsze, jakieś profilowanie... ale wiecie ile to kosztuje ?!

Gość lol1977
chyba cie pogrzalo, oczywiscie ze blyszczace sa lepsze ale nie mowie o takiuej chamowie za piec zeta z bazaru jaka pewnie ty kupujesz tylko cos porzadnego i delikatnie blyszczacego a nie dajacego po oczach jak psu z jajec

sama jestem krotkowidzem, tylko ze nosze soczewki, okulary zarzucam na nos tylko rano i wieczorem :) to opcja to tzw. scienianie - za jedno szklo, przy wadzie -5, placilam 120 zloty (2 lata temu)

ja mam dość cienkie szkła, ale staram się oko powiększyć jasnymi cieniami. napewno rezygnuję z czarnej kreski, jeśli mam okulary, bo to strasznie minimalizuje oko,.