Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love666

czy ktoś tu zarzywa TEGRETOL?

Polecane posty

jak długo trwać może kuracja tym dziadostwem? ja to biore na neurologie nerwu trojdzielnego

Gość no długooooooooo
mój brat bierze ten lek już od 10 lat ale on jest chory na coś innego

to fest..10 lat! czy to można przerwac brac? rany..nie zamierzam brac tego przez miesiac nawet.. ale boje sie odstwic

Gość no długooooooooo
no ale mój brat ma padaczkę fakt że napady choroby są bardzo rzadkie bo średnio raz na rok jest spowodowany regularnym zażywaniem tego leku i co lepsze lekarz neurolog u którego się leczy ostatnio zmniejszył dawkę ale powiedział że musi brać go jeszcze lecz nie wiadomo jak długo. po tak długotrwałym leczeniu tym lekiem u mojego brata wystąpiły problemy żołądkowe, wypadanie włosów na głowie. a ma on 28 lat.

ja mam uszkodzone nerwy po lewej stronie glowy, po wypadku samochodowym i boli mnie jak diabli, neurolog mowi ze to neurologia nerwu trojdzielnego... pare dni bralam po pol tabletki, az w koncu wzielam jedna cala 400... nie wiedzialam co sie dzieje, w pracy nie moge normalnie pracowac.. zeszlam z powrotem do polowki, lekarka mowi ze przez miesiac po pol... pozniej 2 razy po pol... a potem po 1 wiec wynika z tego ze dlugo bede sie leczyc... co mi nie na reke... poaztym choruje na zoladek, mam refluks, nadkwasote i pare innych jeszcze dziwnych chorob... dlatego martwi mnie to ze to tak dlugo trwa, pozatym uspokoilam sie jakos, jakas wyciszona jestem, na wszystko ugodowa gdzie z natury ze mnie pyskol... czy wogole mozna teraz przerwac leczenie?

Gość kwiatek lekko sztuczny
Tegretol jest uspokajający, dlatego tak się czujesz. 400, to duza dawka. To jest hepatotoksyczny lek, trzeba robić badania krwi i transaminaz wątrobowych. Może są inne, lepsze leki od takiej przypadłości. Ja biorę 2x po 100 , ale na cos innego. Kiedy wezmę 200, to jestem półprzytomna i jakby walnięta w głowę.

Gość bumbum.....
Podobno najlepsze efekty w tej chorobie daje neuroliza alkoholowa-taki zabieg. na jakis czas pomaga tez krioterapia.

kwiatek lekko sztuczny- dlugo bierzesz juz te leki?jak dlugo musisz je brac? ja przed kazdym lyknieciem 200 mam jakies opory, boje sie to lykac bo to mnie strasznie scina z nog.. biore ok 13:00, wiec w pracy pozniej jestem do niczego, jedyna dobrz rzecz w tych lekach to to, ze jestem tak uspokojona ze nie mam juz sil sie klocic z facetem i grzecznie chodze spac o 22, caly dzien nie mam sil, i tak juz troszke sie przyzwyczailam do tego ale strach myslec co to bedzie przy 400

Gość rege
nie neurologia tylko neuralgia nerwu trójdzielnego...

Gość kwiatek lekko sztuczny
Biorę od ok roku, z przerwami. Z tym że ja biorę 100.Te objawy otępienia w zasadzie mijaja z czasem, ale przy niewielkich dawkach chyba raczej. Moze bierz lek na wieczór,jak ja, po prostu prześpisz te objawy. Wlazłam wczoraj na forum o tym schorzeniu, ludzie biora nawet po 6 tabletek dziennie i tak wegetują, bo już zyć się na takich dawkach nie da normalnie.. Dlatego wyszukałam inne metody walki z tym bólem. To ja też napisałam o tych zabiegach-neurolizie i krioterapii. Są jeszcze blokady nerwu, ale podobno mniej skuteczne.

biore po pół, już się przyzwyczaiłam... mam brać po więcej ale nie wiem czy jest sens bo przecież jak przestane to znów wszystko zacznie mnie boleć... a te blokady nerwu, to operacyjnie?

Gość ipanemma
czy ktoś z was odstawiał tegretol? bior raz dziennie 200, chce wypienic doświadczenia zwiazane z odstawieniem, niedlugo mam odstawić

Gość kaaatarzyna
Biore tegretol od tygodnia czuje sie ospala i miewam nudnosci. Stwierdzono u mnie nerwobol miedzyzebrowy. strasznie boli mnie w lewym boku i zadne leki nie pomagaja.. Macie jakas rade na to?;(