Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaNati

Jak szukać opiekunki??????

Polecane posty

Gość MamaNati

Pewnie nie jedna z Was miała ten sam dylemat co my.Niania...żłobek...babcia a może rzucić prace.Postawiłam na nianie która bedzie przychodziła do nas do domu. Nie mam pojęcia na co zwracac uwage podczas rozmowy?Jakie zadawać pytania?

ja spytałabym czy z dzieckiem można często wychodzić na dwór i na jak dłógo, co zrobi jak się małe zachłyśnie, a co jak będzie marudne, cz ma swoje, czy kiedyś się już zajmowała maluchem, sposoby dyscypliny i jak wyobraża sobie dzień z dzieckiem?, a resztę sama wymyśl i nie naprowadzaj na właśiwą odpowiedż, tzn taką jak chcesz usłyszeć...:)) a jeżeli chodzi o pieniądze to zapytaj ile by chciała bo jak dasz jej 300zł, to nie sądzę, żeby się zbytnio przykładała, moja siostra zajmuje się 3,5miesięczną niunią i dostaje 700zł 5dni/tydz po6h/ dzień, ma więc motywację do pracy poza tym uwielbia to maleństwo jak swoje, więc sprawdż też czy jest to osoba ciepła i serdeczna i zapytaj czy chce mieć swoje dzieci, ale nie słuchaj co będzie mówić lecz w jaki sposób to powie, bo napewno odpowie, że kocha dzieci, ale twoim zadaniem będzie rozpoznać czy żeczywiście jest to szczere...;)) powodzenia

Dziekuje mamma226:) szczerze powiem myslalam ze to bedzie łatwiejsze zadanie ale po przeprowadzonych rozmowach mam metlik w glowie i nie wiem kogo wybrac:o((( Wszystkie Panie miłe, radosne i chetne ale co zrobic jak po jakims czasie okaze sie nie tak jak powinno?

Gość viol
Może podasz mi gg, jestem po rozmowach telefonicznych z przyszłymi nianiami i niestety, dużo mnie to nauczyło; chętnie poczytam Twoją opinię na temat, jak się okazuje niełatwy; Wybrałam trzy panie, z którymi będę się spotykać w najbliższym tygodniu;

O!widzisz to jestesmy prawie na tym samym etapie bo Ja juz odbyłam kilka spotkan z zainteresowanymi paniami:) przyszło kilka młodych a reszta to panie po 50 takie typowe \"babcie\" miłe, ciepłe i zorganizowane.Pojawiaja sie jednak problemy II p w bloku i ciezki wozek albo spacerki tylko w temp plusowej.Boje sie ze wygraja w tym przypadku seriale w TV i ciepla herbata a nie zabawa z mała. Skad jestes viol?Jakie duze masz dziecko?:)