Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princessaa

cisnienie 159 / 105. w wieku 24 lat !!!

Polecane posty

Gość princessaa

od jakiegos czasu mam takie wlasnie ciesnienie. w granicach miedzy 150 a 160 to gorne cisnienie. w pon. ide po ksierowanie na rozne badani ale sie bardzo marrtwie:( bo niewiadomo co to moze byc:( moe od migreny, ale kiedy mi bol przechodzi cisnienie dalej sie utzymuje. moze jakis zator mi sie zrobil w zylach od tabletek antykoncepcyjnych?? zaczynam panikowac :(

Gość princessaa
up. bardzo mi zalezy na czyims zdaniu. moze ktos ma podobnie

przestać jeść chemie i cukier sacharozę bo ten w owocach i warzywach jest zdrowy

Gość micha11
kup se trumne juz hipochondryku nie masz wazniejszych rzeczy jak mierzenie cisnienia w zyciu

Gość princessaa
hipohondryku?wyladowlam z tym w szpitalu bo cissnienie 160 moga miec osoby w wieku 60 lat a nie 24. zalamali sie na ostrym dyrzuze wiec nie mow ze jetem hipohondrykiem ;-/

Gość Anka-Malowanka
To wbrew pozorom nie jest błaha sprawa. Mało tego, moze oznaczać, że w przyszłości będą problemy. Niebezpieczne jest przede wszystkim ta druga wartość. Tez tak miałam - lekarka kazała mi: odstawić napoje typu cola, energetyzery, kawę, herbatę czerwoną/czarną. Piłam dużo soków, herbaty zielonej, białej. Miałam schudnąć, chodzić na spacery, kłaść się spać przed połnocą, spać 7-8 godzin dziennie. Mniej stresów (chociaż to było niewykonalne). Przez miesiąc codziennie mierzyłam ciśnienie. Teraz mam niskie 120/70

muj kolega to miał o koło 200 a nie prawda ze starsze osoby maja doże ciśnienie mój ojciec ma 70 lat i ma ciśnienie 120 na 80 chore osoby

Gość princessaa
mowie ze u osob wieiwku 60 lat takie cisnienie bylo by normalne a nie w wieku 24 . ale tak se sklada ze nie mam z czego chudnac . ale boje sie ze mam zatory w zylach od antykoncepcji hormonalnej a u nas w poslce aby dobrze takie badania zrobic to cud jakis:(