Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokateKapuczino

zapach sluzu po porodzie

Polecane posty

Gość mokateKapuczino

moj jest bardzo drazniacy i caly czas musze sie kapac,tak jakby sie cos tam psulo,wiem,ze to moze obrzydliwe,ale czy ktoras z was tez tak miala?bo nei wiem czy to normalne:(

Gość smako-łyk
nie to nie jest normalne!!!Radzę jak najszybciej do lekarza....

Gość mokateKapuczino
boje sie:(

Gość nie martw sie11
zapach wydzieliny poporodowej jest inny i troche nietypowy. na ogol jest drazniacy. jesli krwawisz prawidlowo to moim zdaniem nie powinnas sie niepokoic. ile jestes po porodzie?

Gość mokateKapuczino
kurcze,dzieki za pocieszenie,mam niezly stres,a jestem 4 tyg po porodzie

Gość smako-łyk
Zazwyczaj odchody połogowe wydobywające się z pochwy nie posiadają zapachu. Czasami, szczególnie w pierwszych dniach po porodzie, gdy odchody są krwiste zapach może być lekko słodkawy. Jeżeli odchody stają się cuchnące może to świadczyć o tym, iż zostały one zakażone najprawdopodobniej bakteriami gnilnymi znajdującymi się w pochwie. Jest to bardzo niepokojący objaw, gdyż świadczy o toczącym się zakażeniu w drogach rodnych. Przeważnie jest to połogowe zapalenie błony śluzowej macicy, będące jednym z najczęstszych powikłań tego okresu. Nieprzyjemny zapach odchodów najczęściej towarzyszy zatrzymaniu lub też utrudnionemu odpływowi wydzieliny z pochwy. W przypadku ciężkich zakażeń połogowych mogą pojawić się ropne, cuchnące odchody. Pojawienie się nieprawidłowego zapachu odchodów może świadczyć o rozwoju zakażenia połogowego, ale również może być wynikiem nieprzestrzegania odpowiedniej higieny. To znalazłam w necie,a z własnego doświadczenia wiem że ten zapach może też oznaczać ze pozostały jakieś resztki łożyska.Ja 3 tyg po porodzie wróciłam z tego powodu do szpitala na czyszczenie macicy.

Gość belle morelle
mam za spba dwea porody i nigdy nie poczułam nic niepokojacego,jutro radze do lekarza,to nie zarty

Gość Cinimini
to nie jest normalne!! może masz jakiś stan zaplany, może zostało coś jeszcze po porodzietzn. może macica do końca się nie wyczyściła? nie bagatelizuj i zgłoś się migiem do lekarza! lepiej jeden raz za dużo niż o jeden raz za późno!