Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaRasALBO dwa

czy wasz lekarz tez wam mowi o usg genetycznym???

Polecane posty

Gość ewelinaRasALBO dwa

bo mnie juz 2 wizyty temu mówił,ze jest to zalecenie TOW.GIN. I ze u mnie nie ma zadnych podstaw do robienia tego usg,ale on ma obowiązek o nim mi powiedziec.I dał skierowanie...

Gość vivality
Moze wykrył jakies nieprawidlowosci przy pierwszym USG... mials USG??? w 12-13 tyg?

Gość ewelinaRasALBO dwa
powiedział,ze wszystko ok.I on mowi to wszystkim pacjentkom.Bo to jest odgornie nakazane.Robiłam usg w 12 tygodniu. "nie martw się-o tym musze mówić każdej ciężarnej-ona wie,ze ma wybór.Ale ty jestes bardzo nerwowa i myslę,ze takie badanie potwierdzające ,ze napewno wszystko jest dobrze rozładuje twoje napięcie.."

Gość vivality
A spójrz na swoje USG... masz tam pomiar NT??? i widoczna kosc nosowa(NB)????

Gość a jest kawalerem
ty razem nie dał mi zdjęcia z usg...uśmiechnął się i powiedział,ze jest wszystko w najlepszym porządku.

Gość myslicieze mnie okłamuje

Przy usg genetycznym nie mierzy się tylko przezierności i kości nosowych!, sprawdza się przepływy, czy prawidłowo rozwijają się wszystkie narządy, wszystko dokładnie ogląda i mierzy czy odpowiada danemu wiekowi ciążowemu. Poza tym takie usg wymaga większego doświadczenia lekarza, dobrego sprzętu, no i niestety więcej kosztuje. Zwróccie uwagę, że takiego badania nie wykonuje się w każdym gabinecie. Moim zdaniem jeśli to badanie ma uspokoic przyszłą mamę, że z Dzidziusiem wszystko dobrze, powinno się je wykonac. Ja je robiłam, ale ze wsazań medycznych. Ewelinko jesli byłoby cos nie tak lekarz ma obowiązek Cię o tym poinformowac, więc jeśli mówi, że nie widzi nic niepokojącego nie powinnaś się martwic na zapas:)

Gość ewelinaRasALBO dwa
dzieki!