Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama lubiaca zabawe

Ciuciu Babka, Kolko Graniaste, Stary Niedzwiedz itd.

Polecane posty

Gość mama lubiaca zabawe

Znacie te zabawy? Moze jakies inne? Odnosnie tych w temacie prosze Was drogie mamy o napisanie mi dokladnego tekstu tych rymowanek. Mam corke i chcialabym pobawic sie z nia w zabawy mego dziecinstwa, ale ulecialo mi wszystko z pamieci. Bardzo prosze o podpowiedz! I z gory badrzo dziekuje.

Gość julka ka
Siała baba mak Siała baba mak. Nie wiedziała jak. Dziadek wiedział, nie powiedział, a to było TAK!

Gość julka ka
Na wysokiej górze Na wysokiej górze rosło drzewo duże, nazywało się: apli papli biten blau. Kto tego nie powtórzy, ten smacznie będzie spał!

Gość julka ka
Mam trzy latka Mam trzy latka, trzy i pół, sięgam głową ponad stół, mam fartuszek z muchomorkiem, do przedszkola chodzę z workiem. Umiem pantofelki zmieniać, rączki myję do jedzenia, ładnie żegnam się i witam, tańczę kiedy gra muzyka. Umiem wierszyk o koteczku, o tchórzliwym koziołeczku i o piesku, co był w polu nauczyłam się w przedszkolu.

Gość julka ka
W pokoiku na stoliku stało mleczko i jajeczko przyszedł kotek wypił mleczko a ogonkiem stłukł jajeczko przyszła mam kotka zbiła a skorupki wyrzuciła przyszedł tatuś kotka schował a mamusię pocałował wykrzyknik

Gość julka ka
Stary niedźwiedź mocno śpi Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Stary niedźwiedź mocno śpi, stary niedźwiedź mocno śpi. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, bo się go boimy, jak się zbudzi, to nas zje. My go nie zbudzimy, na palcach chodzimy, jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje. Jak się zbudzi, to nas zje.

Gość julka ka
Kółko graniaste czworokanciaste, kółko nam sie połamało cztery grosze kosztowało, a my wszyscy BĘC!

Gość J.b.
Jak sie bedziesz gniewac na mnie* to olowki ci polamie* misia ci nie narysuje* i palacu nie zbuduje* z kuchni wezme ci zapalki* potne obrus na kawalki* bede plakac coraz gorzej* az naplacze cale morze* az ci wszystkie ksiazki zmokna* i wyrzuce je przez okno* no wiec zaraz mnie pozaluj i natychmiast mnie Pocaluj!!

Gość mamusia1979
Baloniku nasz malutki rosnij duzy okraglutki,balon rosnie ,ze az strach przebral miare noi trach.

Proszę państwa oto miś, miś nam bajkę powie dziś, coo? nie powie?? co za przyczyna?? w Mordę misia skurczysyna... Mój dziadek mnie uczył a ja potem recytowałam całej rodzince,:)) ;));0 i ubaw mieli po pachy, ale swoich dzieciaków nie uczę tego raczej..:))