Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rododendron pospolity

W tym roku Mikołaj przyjdzie skromniej.

Polecane posty

Z racji tego, ze zawsze kupowałam jakieś wypasione prezenty na Mikołaja i rzadko trafiałam w gusta, to teraz będzie skromniej, ale od serca. Własnoręcznie zrobiony aniołek i puszka pełna herbat różnego smaku albo słoik powideł, które zrobiłam, muszę je rozdać, bo mam tego całą spiżarnię. http://www.voila.pl/015/aus4w/index.php?get=1&f=1 http://www.voila.pl/017/3luw5/index.php?get=1&f=1

Gość a ja nie znosze tego typu
prezentów:O Nic się z tym nie da zrobić. Po chuj komuś taki aniołek?:O Takie bibeloty potem zalegają latami, bo głupio to wypierniczyć do śmieci i zbierają kurz i psują wystrój domu:O Nie stać cię na prezent> Ok, niech będą i konfitury! Ale takie aniołki to moim zdaniem porażka, chociaż fajnie zrobione. Ale po co to komu?:O

po to, żeby zalegało właśnie na półce i było głupio wyrzucić. stać mnie na zakup bardzo drogich prezentów, ale po co? lepiej dostać coś od serca, zrobione własnoręcznie.

Gość karolinka z ciechocinka
Tez nie wiem, po co komu taki aniołek. No ewentualnie na choinkę. Kiedys dostawałam własnie różne takie duperele i po prostu ręce opadały. Jakas gęba z włosami, jakieś serweteczki jak dla babci. Ani to gdzies położyć, ani wywalić, bo w końcu prezent i nie potrafie wywalić prezentów.

Gość a ja nie znosze tego typu
Tak, super:D No jak lubisz kiedy gospodyni domu po twoim wyjściu narzeka, że po co jej to gówno, to spoko... Prezenty są dla obdarowywanych, nie dla siebie:O Nigdy nie daję nikomu takich bibelotów, bo to jest niekulturalne moim zdaniem i tyle.

Gość bakłażan zapiekany w serze
czytać ze zrozumienie umiecie? napisała przecież wyraźnie, że co roku kupowała prezenty, które się nie sprawdzały. Ja bym się cieszyła z takiego aniołka.

Zreszta jak twierdzisz, że dajesz od serca, to powinnas właśnie to serce włozyć i zastanowic sie, co komu zrobić. A nie tasmowo wyprodukowac jakieś straszydła i rozdawac kazdemu jak leci. Nie ma w tym nic od serca.

Myślisz, że łażenie i kupowanie prezentów na odwal dzień przed obdarowaniem jest bardziej z sercem?

Nie, jest tak samo nie od serca

Gość no jak daje takie prezenty
to się nie dziwię, z esię nie sprawdzają:O Jak kupisz komuś komplet ręczników pod kolor łazienki (ale nie 3 na wagę w supermarkecie, tylko żeby już mógł wszystkie wymienić), np. 4 duże ręczniki i 4 mniejsze plus dywanik pod wannę czy prysznic plus szlafrok z pięknego, włoskiego, puchatego frotte, to na pewno się przyda. Jak babci, co jest ślepa i ma 3 pary okularów dasz jakiś kupon na 400zł, żeby sobie kupiła okulary u dobrego optyka, a nie z emerytury w aptece za 50zł, to będzie zadowolona. Jak dasz komuś, kto jest nastolatką i się wybiera wybiera na sylwestra pierwszy raz na imprezę poważną np. paletę do makijażu, tez będzie zadowolony.

a może wywiad z obdarowywanym, co chciałby dostać jest z sercem? równocześnie możemy dać mu pieniądze i niech sobie kupi, co tam mu się wymarzyło, to jest bardziej z pomysłem, konwencją twórczą i sercem.

ręczniki? sorry, ale tandetne, mogę sobie jechać i zakupić sama i nie muszą być pod kolor. paleta kolorów, nie lubię się malować :)

Wiesz co, mój mąż nigdy nie robi ze mna wywiadów, a zawsze trafi z prezentem tak, ze sama bym lepiej nie wymyśliła. To jest po prostu chęć albo brak chęci. Można w ciagu roku wyłapac z rozmów, czego komu brakuje, co by chciał. I zapamietac, zapisać. Kupic cokolwiek to każdy umie. I trudno potem oczekiwać, ze sie bedzie podobało

eee...tam pierdolisz. Jednemu bedzie sie podobal komplet recznikow, a innemu recznie zrobiony aniolek. Poza tym prezenty typu reczniki, garki, talerze, patelnie i miksery nie uwazam za szczegolnie dobre :O

No właśnie, pierdolisz. W gusta nie trafisz i już, dlatego komentowanie pomysłu autorki mija się z celem. Zresztą ona nie napisała, czy to dobry pomysł, tylko, że jest zdecydowana na danie takiego prezentu.

Ja wolalabym dostac tego aniloka niz np. garnek :O I popieram pomysl autorki.

Nie wiem, komu wy tak wielce dajecie prezenty. Ja daje najbliższej rodzinie i tam trafiam w gusta zawsze

Ja se wsadze aniolka, a Ty se wsadz reczniki za 1000zl :classic_cool:

Gość no wiecie co przykre jak się
nie zna najbliższych i nie wie się, komu dać garnek a komu szminkę... Ja nie miewam takich problemów. Ale wiem, ze wiele osób nie jest zadowolonych z takich "upominków". Jak co roku dostanie się na święta czy urodziny jakieś bzdety, aniołki, figurki itp. to po prostu zaśmieca to dom, do niczego nie pasuje i jest brzydkie. A takie aniołki to do niczego nie pasują:O Lepiej już dać coś do jedzenia.

a Ty myślisz, ze wszystkie nastolatki są tak puste jak ta twoja kuzynka? ;) więc tą swoją paletę kolorów możesz co najwyżej wytrzeć palec jak skończysz masturbację. za bagatela 1000zł, cudownie i od serca :)

było cen nie maskować, zostawić, na pewno siostra byłaby wdzięczna do końca życia. co innego figurka za 5 zł ze sklepu, co innego aniołek zrobiony własnoręcznie, ja bym się cieszyła i nie znam osób, które by się nie cieszyły :D

aniołki są fajne, powiesiłabym je na choince :) chociaż zgadzam się, że prezenty typu bibeloty i zbieracze kurzu raczej nie są udanymi prezentami z reguły, człowiek dostaje coś takiego i zastanawia się, gdzie to wtyknąć, żeby za bardzo nie przeszkadzało..

Gość wybacz ale ja bym się NIE
cieszyła:O

Gość ja rozumiem że kogoś nie stać
na prezenty ale po co od razu dorabiać ideologie i dawać komus takie straszaki?

Gość borborra
a dlaczego dziewczyna mialaby urzadzac komus dom i kupowac drogie szlafroki? pomysl z aniolkami swietny. bedzie na choinke, ozdoba swiateczna. zawsze mzona spakowac do ozdob jak ktos nie chce trzymac tego na polce. dlaczego dizewczyna ma byz zaraz sponsorem.? popieram pomysl z aniolkami i konfiturami.

Gość ja bym sie nie cieszyla
z aniolkow :P zdecydowanie bardziej wolalabym konfiture, mniam ;)

Gość borborra
autroko, a komu ty tez prezenty chcesz wreczyc? bo jak dalszej rodzinie to sie nie zastanawiaj.