Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

raz twardy raz miekki brzuch -pytanie

Polecane posty

dziewczyny jestem w 7 miesiacu ciazy.dzidzius juz kopie,rozwija sie prawidklowo. zaniepokoila mnie wizyta u lekarza....dzidzius za nisko lezy. doktor polecil ze mam wiecej odpoczywac i spac z lekko podniesionymi nogami do gory. Dziewczyny czy czulyscie w ciazy jak wam nagle twardnieje dól brzucha na pare minut, pozniej przechodzi i co jakis czas znowu sie powtarza (np co pare dni) ......kiedy to czulyscie -blisko porodu? czy we wczesniejszej ciazy? Lekarz zapytal mnie czy czuje cos takiego.powiedzialam ze tak.wystraszyl mnie wczesnym porodem. ze musze na siebie uwazac bo moge wczesniej urodzic

Ja tak miałam juz od 22 tc i od razu dostałam leki na podtrzymanie i wszystko się unormowało.

Gość martuuuuu
Ja tez mam wrazenie ze brzuch mam chwilami twardy a raz mieki.Ja jestem w 22 tyg.ciazy.I do tego mam uplaly, dosc silne.Koloru bialego,konsystencji jak twarog lub jagby zoltawe.

Gość jestem w 31 tyg
i lekarz mi mowil ze tak moze byc ze raz brzuch twardnieje itd Mowil mi ze to oznaki przygotowywania sie do porodu , on to jakos fachowo okreslal a ja tak po swojemu ci pisze. Powidzial mi owszem ze mam odpoczywac, nie dzwigac, nie wieszac firanek, chodzic na plaskim obuwiu nie kapac sie w gorącej wodzie i spac jak najczesciej na lewym boku z jaskiem miedzy nogami ale te ostatnie rady dotyczą bardziej moich obolalych plecow. Lekarz powiedzial ze niepokoic sie mozna dopiero wtedy gdy odczow sie jakis silny bol brzucha są jakies plamienia itd a jesli wszystko jest ok to od czasu do czasu wziąść no spe i polezec spokojnie.

Gość lepiej tego nie bagatelizować
twardnienie brzucha może, ale nie musi oznaczać skurcze. Jeśli często twardnieje warto zgłosić się do szpitala na ktg, jeśli to będa skurcze dadzą leki. W moim przypadku tak było, miałam skurcze a odczuwałam to jako twardnienie brzucha

mi jedynie przepisala no-spe forte....na rozkurczenie miesni . mam brac 3 razy dziennie i cholera zapomnialam czy po calej tabletce czy po polowce martuuuuu ja tez w ciazy mam czesto uplawy. przepisala mi lactovaginal i powiedziala ze mam brac przez cala ciaze raz w tygodniu

Gość jestem w 31 tyg
tak to prawda jesli takie twardnienie pojawia sie czesto to trzeba sie udac do lekarza, o tym tez mi mowil ze gdyby mnie cos bolalo albo wlasnie gwaltownie twardnial brzuch mam natychmiast dzwonic.

to twardnienie brzucha czulam juz duzo wczesniej , moze od miesiaca....myslalam ze to jest normalne ze np raz dziecko jest blizej scianki brzucha raz dalej, ze to dzidzius tak sie przemieszcza

jeszcze mam pytanie opiszcie prosze dokladniej jak wyglada to twardnienie....ja np czasami jak leze to czuje tylko jedna czesc brzucha (np lewa czesc od pepka )ze jest bardziej twarda niz prawa i bardziej wystajaca.....czy to sa wlasnie powody do niepokoju?

jak rozpoznać twardnienie brzucha? czy twardnieje wam CAŁY brzuch? czy robi się wzgórek? jestem w 35tc, oprócz dziwnych upławów w przeciągu kilku dni i bólu brzucha jak na miesiączkę twardnieje mi brzuch ale nie cały, nie wiem czy to dziecko się wypycha czy skurcz powiedzcie jaka to jest różnica?

ja wlasnie mam rozne.tak jak pisalam wyzej czuje jakby tylko jedna czesc brzucha ale po jakims czasie znowu brzuch robi sie miekki......i tez czuje jak np duzo spaceruje jest ok, i nagle czuje ze nie moge robic szybszych krokow bo czuje jak caly dol brzucha jest twardy .czuje jakby ciezki brzuch

Gość martuuuuu
dzis mam popoludniu wizyte u lekarza tak wiec o wszystko sie wypytam.Zobaczymy co powie.A dzis do tego strasznie mnie brzuch boli.

martuuuu bardzo Cie prosze zapytaj w Naszym imieniu o ten twardniejacy bruch. jakie sa objawy. i daj nam tutaj znac . jestem bardzo ciekawa czy ten twardniejacy brzuch moze byc tylko z jednej strony brzucha ? np lewa czesc od pepka?

aha dodam jeszcze ze lekarz nie pozwolila mi wyjechac w gory.....mowi ze wyjazd do zakopanego to tylko dla kobiet ktore chca szybciej urodzic ...:/

Gość martuuuuu
Bylam u lekarza i spytlam sie o twardnieniu brzucha.Moj gin powiedzial ze to normalne ze brzuch czasami twardnieje.(moze to byc w skutek dzwigania czegos ciezkiego) Jesli pojawia sie bardzo czesto to moze byc to niepokojace, a jesli tylko raz na jakis czas to wszystko jest ok.

to raczej normalne jeśli robi się twardy cały więcej niż 10 razy dziennie to jest to powód do niepokoju, skoro Twój lekarz przypisał Ci nospę to nie martw się;) i odpoczywaj