Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angioletto

Chcę mieć córeczkę!!!!!!!!!!

Polecane posty

Chce jasno okreslic ze bede szczesliwa jesli wogole uda mi sie zajsc w ciaze,ale pragne miec dzewczynke,czyli bede omijala dzien owulacji.czy sa tu dziewczyny pragnace najpierw córeczki tak jak ja??? znacie jakies ciekawe sposoby???

Ja mam synka, wiec w sumie chcialabym drugą coreczke :-) Ale chyba zabraknie mi cierpliwosci, by kontrolowac tak dokladnie owulacje i czatwoac na dni przed. Idziemy na zywiol, co bedzie to bedzie... Najwyzej synek bedzie mial brata-kumpla :-D

ja uwazam tak samo,bedzie co bedzie,ale nie spieszy mi sie narazie wiec chce sprobowac:) a co z tego wyjdzie to zobaczymy:) zmiene troche diete i styl zycia,poza tym te dni plodne musze zaczac kontrolowac.

no wiec zaczne od tego ze podobno na kilka tygodni przed planowanym poczeciem trzeba jesc wiecej bialka i magnezu(orzechy). czy wy tez macie takie nieregularne cykle???? ja mam 31-35dniowe.jest mi niezwykle ciezko cokolwiek zaplanowac w tym wypadku,ale mimo to nie trace nadzieji

Gość ppppp0
a jaka dietę plecasz na dziewczynkę ???????????

Gość ppppp0
Ja też tak mam z cyklami i zamierzam kupić testy owulacyjne :)

z tego co slyszalam,bogata w białka i magnez,wiec duuuuzo jogurtow,mleka,produktow mącznych,czekolada i orzechy.ale jak to sie ma do prawdy to nie wiem niestety.

ja tez w styczniu zaczne uzywac testy owulacyjne,troche zaczne dzieki temu te cykle kontrolowac:)

Gość sialalalalalala...............
wy jestescie chore... o plci dziecka decyduje mezczyzna co ma do tego wasz cykl... wierzycie we wszystko co sie wam powie. to ze urodzi sie to co chcecie decyduje przypadek a nie wasze cudowne diety...plec dziecka zalezy od mezczyzny!!! pozdrawiam

Gość blacksieczka
Mój mężczyzna bardzo chciał by była córcia, a ja byłam za chłopcem, czułam to od początku że będzie siurak ;] No i dziaj okazało sie że siurak jest. ;] nastepna bedzie dziwuszka :D

sialalalalalala,poczytaj troche wiadomosci na temat planowanie plci dziecko zanim nastepnym razem sie tu wypowiesz.pozdrawiam

Blacksieczka,gratuluje malenstwa!!!1 ja wierze w to ze mozna ta plec zaplanowac,moze nie ma 100% sprawdzalnosci,ale zwiekszyc szanse mozemy przeciez np zakwaszajac srodowisko w pochwie i utrudniajac przezywalnosc plemniczkom z chromosomem Y,prawda??? a poza tym mozemy kochac sie przed owulacja,tak??? no wiec jednak jakies sposoby sa:)

oczytaj troche o genetyce;) niestety wiem ze mam racje... a wy w to wierzycie... moze wiara czyni cuda ale na pewno nei dieta i gimnastyka i obserwacja cyklu

sialalalalalala,moze masz racje,napisz wiec dlaczego tak uwazasz,nie krytykuje twoich wypowiedzi ale napisz cos wiecej!!!!! moze nam sie przyda:)

Ja tez mam nieregularne cykle... Synka ustrzelilismy dopiero w 18 dniu cyklu :-D No a starania w 12 dniu nic nie daly... Ale teraz juz odpuscilam sobie to liczenie, zobaczymy co bedzie... co do diety... wiesz ja zawsze lubilam slodycze, czekolady i jogurtu jem na kopy i .. mam synka :-D

Gość blacksieczka
co do planowania płci dziecka... hm... faktycznie jest tego trochę w internecie w różnej literaturze tylko czy aby napewno to sie sprawdza? Moze i tak, ale raczej mówiłabym tu zbiegu okoliczności, aczkolwiek ludzie w różne rzeczy wierzą... co więcej mówią że wiara czyni cuda. Wiec kto chce niech wierzy a kto nie to niech nie wierzy i nie komentuje wierzeń innych ;] po co sie kłócić :D Babki zawsze mówią że co ma być to bedzie dodając masę zabobonów :D

Czy można planować płeć dziecka? Okazuje się, że tak. Bazując na wiedzy o plemnikach, że te, które doprowadzają do poczęcia dziewczynki (XX) są wolniejsze ale dłużej żyją oraz, że te, które doprowadzają do poczęcia chłopca (XY) są szybsze, ale krócej żyją możemy stwierdzić, że im bliżej owulacji podejmie się współżycie tym większe prawdopodobieństwo poczęcia się chłopca natomiast im dłużej muszą plemniki czekać na komórkę jajową tym większe prawdopodobieństwo poczęcia dziewczynki. W praktyce wygląda to tak, że jeśli chcemy począć dziewczynkę, to należy podjąć tylko jedno współżycie w dniu pojawienia się śluzu typu bardzo płodnego a jeśli chcemy począć chłopca to rano w dniu skoku.

nie wnikam robcie co chcecie ja wiem ze wszystko jest przypadkiem, albo ma sie to szczescie albo nie...pozdrawiam

Sialalalalalala,ja mysle ze szczescie to sie ma w obu pzypadkach,zacznijmy od tego.natomiast nie powiesz mi ze takie same szanse mam na poczecie corki uprawiajac seks 3 dni przed owulacja co w jej trakcie. oczywiscie nawet te 3 dni przed mozesz poczac chlopca ale wieksze szanse sa na dziewczynke,prawda???

osobiscie sie nei zgodze;) ale to tylko moje zdanie... moze jestem niedouczona? rozmawialas o tym ze swoim ginem moze?

tak,wlasnie od niego pochodza te informacje i wydaje mi sie ze sa sluszne skoro zajmuje sie tym od lat.wiec co powiesz o zywotnosci plemnikow i faktycznej roznicy miedzy plemnikami x a y?

skoro gin tak mowi;) ja sie opieram tylko na genetyce i mnie uczyli ze kobiety nie maja na to wplywu zadne ww przeze mnie czynnosci tu nie pomoga;)

A DLACZEGO akurat chcesz dziewczynke?? Ja mam synka i córeczke? Obie płcie ze sie tak wyrażę dostarczają cudownych wrażeń i emocji. Ale nie rozumiem ze mozna oczekiwac akurat dziewczynki? Dla różowych sukienek?? Wiesz jak fajnie strzyge mojego dwulatka?? Boczki prawie na łyso,ma gęstego irokeza ,ach w ogóle jest czadowy nie do opisania.Coreczka tez jest super,ale wytłumacz mi prosze dlaczego akurat pragniesz coreczki??

Gość scarlett123
ja tez pragne coreczki!!!!!!!!!!!!!!!! dziewczynki sa takie kochane

chłopcy tez są rozkoszni, gdy miałam tylko coreczke(mam ja starszą od synka) tez myslałam ze chłopcy to łobuzy,a uwierz mi taki mały facecik to nie do opisania miłość. Są rozbrarający.....:)

Tak jak napisalam,chce miec dziecko,ale skoro mam taka mozliwosc i moge wplynac na poczecie dziewcznki lub chlopca to dlaczego tego nie robic???Chce miec dziewczynke,ale rownie mocno bede kochala synka,jesli taki jest mi pisany:)a nawet jesli pragne dziewczynki,dla tych kolorowych sukieneczek,warkoczykow, i innych to nie jest przeciez zbrodnia. ciesze sie ze jestes zadololona ze masz chlopca,bo pewnie bede czula to samo:)