Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wycinanka kolorowa

A jak odnowic ciezkie drewniane drzwi,popekane?

Polecane posty

Gość wycinanka kolorowa

Mieszkam w starej kamienicy,wysokie mieszkania (3,7m) i drzwi wejsciowe dwuskrzydlowe,ogromne.Teraz sa pomalowane na bialo,ale w wielu miejscach popekaly,nie tylko drzwi,ale w ogole struktura drewna.Zastanawiam sie jak je doprowadzic do porzadku? Najgorzej,ze nie moge ich zdjac,w ogole tragedia,ogromne wrota.Chcialabym pozbyc sie tych pekniec,oszlifowac je i pomalowac na nowo.Ktos moze wiec czym mozna "zaszpachlowac" drewno?

Gość piekna i gladka na licu
jest chyba taka specjalna szpachla do drewna moze nia sprobuj

Gość wycinanka kolorowa
aaa,dzieki,to popatrze w baumaxie czy gdzies...hm,a nie popeka to to?:( boje sie,ze od tego zamykania i otwierania,dociskania drzwi beda pracowaly i ta szpachla popeka...ale ok,i tak teraz tego nie moge zrobic,bo zima,dopiero na wiosne...tak czy siak,dzieki za odp:)

Gość gość
a moze kupic nowe? wiesz renowacja czasami moze wyniesc tyle co nowe drzwi, wiec nie wiem czy sie oplaca... popatrz sobie na ceny tu www.famix.pl i potem rozeznaj sie ile kosztowalaby renowacja, podejrzewam, ze sporo...

Gość gość
skrobać albo zamienić na kotarę

Gość malinka0102
Drewniane drzwi trzeba przede wszystkim od czasu do czasu przeczyścić i ogólnie konserwować bo tylko wtedy będą dobrze spełniać swoją rolę. Co nieco o konserwacji dowiecie się tutaj http://najtanszedrzwi.com.pl/konserwacja-drzwi-drewnianych/, polecam poczytać i zastosować się do tych złotych rad :)

Gość gość
wiem, ze drzwi zabytkowe sprzedają tu www.muszynscy.pl - wiec moze po prostu skontaktuj sie z nimi, niemniej jednak ja bym na twoim miejscu kupila nowe drzwi.