Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gonnikka

co zabrać ze sobą do szpitala?

Polecane posty

Gość gonnikka

niedługo idę rodzić. mam pytanie do kobiet, które już rodziły: co najlepiej wziąć ze sobą do szpitala? chodzi mi głównie o przybory kosmetyczne, które mogą się przydać dzidziusiowi lub przyszłej mamie.

ja rodzilam w lipcu i mialam ze soba kosmetyczke wiadomo majtki poporodowe take z siateczki podklady,2koszule,2staniki do karmienia,kapcie najlepiej plastiki,teraz to chyba szlafrok,a dla dzidzi to pampersy,chusteczki mokre,jakies ubranka czasami wymagaja ze3 komplety,czapeczki,masc do pupy,duzo wody ,sztucce talerzyk chyba wszystko pa powodzenia

Gość kaśśśka
ja miałam stanik do karmienia, bieliznę na zmianę,wkładki higieniczne, na zmianę koszule do spania, klapki, dla maluszka pieluchy i śpioszki, kocyk, chusteczki higieniczne - najlepiej jakieś i dla ciebie i dla maluszka co będą dobre, np. miękkie lambi, krem nawilżający, wodę mineralną niegazowaną, kubek.

Gość oto_ja
;) Ja miałam dwie koszule, kilka par ciepłych skarpet rodziłam w listopadzie), szlafrok, przybory pod prysznic...kubek, sztućce, podkłady Bella (super są), majtki jednorazowe, komórka+ładowarka:) Dla dzidzi: Pampersy i chusteczki...(u nas mają w szpitalu kosmetyki i ubranka dla dzidzi;) Powodzenia;)

ja dla dziecka miałam ubranka,rożek, pieluchy obowiązkowo, chusteczki mokre, rękawiczki takie maniunie bo dzidzia sie drapie, pieluchy tetrowe chyba ze dwie. Dla mnie majtki siatkowe, koszule dwie, polecam jedną cieniutką bo na odziale dla noworodków bardzo jest gorąco, standardowe przybory toaletowe, podkłady dawali w szpitalu, osłonki silikonowe na biust sie przydały. Sporo wody.