Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drogie mamy

jak to jest z alkoholem

Polecane posty

Gość drogie mamy

na przyklad jestem 4 dni przed okresem i naprawe nie wiem moge byc w ciazy ale moge i nie byc.i nie wiem czy tygodniowe ledwo zagniezdzone moze cos przyjmowac dziecko?czy nie? czy jezeli jestem w drugim tygodniu to moze szkodzic przyslowiowa setka na imprezie... wczoraj spanikowana nie dalam zrobic znieczulenia dentyscie,mimo ze bylam z mamą(bo razem poszlysmy), boje sie ze moglyby byc powiklania,i zdecydowalam sie na zywca,to samo ze szczepionką na grype...miesiac temu mam ciagla fobie ze zajde w ciaze i ze narobie wielkiej krzywdy dziecku,mam 26 lat jestem w zwiazku,ale nie mieszkamy razem,jeszcze imprezuje i sie ciagle bawie

Gość drogie mamy
moje wypowiedzi są chaotyczne ale boje sie ze redgenem,znieczuleniem albo jakąs szczepionką wyrządze wielka krzywde -jakbym byla w ciązy,a wiadomo jaki scenariusz uszkodzonego plodu.ciagle sie boje,nawet i alkohol,papierosy swoja droga wczoraj dentystka spojrzala na mnie jak na idiotke,nie dalam usunąc nerwu w znieczuleniu,tylko kazalam zatruc,ale ja naprawde sie boje ze moge zajsc bo sie nie zabezpieczamy i ze wyrzadze krzywde,bylam z matka i nie moglam powiedziec ze moge byc w ciazy,po pierwsze ze nie jestem w malzenstwie,po drugie ze wszyscy by sie w domu dowiedzieli a ja mam tylko pojejrzenia(jak co miesiac:()

Gość aaaaaaaa1
Ja bedąc w początkowej ciązy byłam na wakacjach (nie wiedziałam że jestemw ciąży choć staraliśmy sie o dzidzie)piłam prawie co dziennie różne drinki i wcale nie takie słabe Oczywiście jak tylko dowiedziałam sie o ciąży to juz do ust alkoholu nie wziełam- dziecko jest zdrowiutkie

Gość ja natomiast kiedy
Kiedy zaczęliśmy z mężem starać się o dziecko, to od dnia, kiedy miałam/przypuszczałam, że mogę mieć owulację - nie piłam alkoholu aż do okresu. Wiadomo bowiem, że najważniejsze dla płodu są pierwsze 3 miesiące i wtedy jakby co można najbardziej dziecku zaszkodzić.

Gość hejhej....
ja bedac w 1 ciazy opijalam zdana mature, dostanie sie na studia, zareczyny itp, w sumie mialam miesiac szalenstw i nie wiedzialam ze jestem w ciazy oczywiscie nie pilam codzinnie, ale mialam 2 takie imprezy z kolezankami i kolegami z liceum i wtedy sobie wypilam, pozniej oczywiscie zle samopoczucie-to bylo moje pierwsze w zyciu takie powazne picie, wszyscy juz wyzdrowieli tylko ja ciagle mialam mdlosci i bolala mnie glowa, 3 dni pozniej zrobilam test i okazalo sie ze jestem w ciazy mialam wielkiego stracha, ale gin mowil ze przed terminem miesiaczki nie ma jeszcze polaczenia z lozyskiem i dziecku nic nie grozi dodam ze jeszcze "aktywnie" uczeszczalam na solarium , bo wiadomo ze chcialam ladnie wygladac na takich spotkaniach, ach duzo by tu pisac, bardzo zalowalam ze nie przylozylam wiekszej wagi do tego ze moge zajsc w ciaze.... urodzilam o czasie zdrowe dziecko

ja bedac w ciąży o ktorej jeszcze nie wiedziałam poszłam z mężem na zakładową impreze bawilismy się do rana i wypiłam nie mało tydzien pozniej dowiedziałam sie ze jestem w ciąży :) od tamtej pory zero alkoholu do dzis :) dzidzia duza i zdrowa :P