Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....misia

Jak więc wykluczyć ciążę?

Polecane posty

Gość .....misia

Pierwszą oznaką ciązy w normalnym cyklu jest brak okresu. Jak więc przy tabletkach / po czym można poznać że się nie napewno nie wpadło lub czy jest się w ciąży ?? Jestem w trakcie przerwy 7 dniowej pierwszych dla mnie tabletek, czuje sie fatalnie, nie jestem panikarą ,ciązy się nie dopatruje ale wszystko możliwe :(

...możesz zrobić test ciążowy ten z apteki lub w labolatorium Beta HCG

Gość miszelka
i co, co miesiac biegac po test..?? ja biore od jakis 8 miesiecy a teraz po raz pierwszy mam watpliwosci i nie wiem... okres powinien byc w piatek ale czy to jest jakakolwiek gwarancja...?

...co miesiąc nie, tylko wtedy gdy właśnie dopadają cię wątpliwości i jeśli na przykład spóźnia Ci się okres. Niestety tabletki nie dają 100% pewności że sie nie zajdzie w ciąże. Chyba lepiej się uspokoić robiąc test niż czekać na niewiadomo co, a co gorsza jeśli jest się w ciąży zacząć brać kolejna serię tabletek.

Gość jestem jak najbardziej za
Ewcia - dlaczego niby co gorsze? Przecież to tylko hormony, które się bierze nawet na podtrzymanie ciąży a nie trucizna... Kurczę, te schizy przy prawidłowym braniu tabletek i czekaniu na okres będzie czy nie dla mnie są zupełnie irracjonalne. Albo wierzysz w tabletki albo nie i uzywasz czego innego, albo czekasz z seksem na czas, kiedy będziesz gotowa nawet na wpadkę. Skuteczniejszej metody póki co nie wynaleziono. A skoro masz tak panikować, to załatwisz się psychicznie. Jeśli lubisz - twoja sprawa. Panikuj jeśli w czasie 7 dni okres się nie pojawi, a nie tak na wszelki wypadek... Bo to takie trochę dziecinne

jestem... - chyba też zależy jakie tabletki przyjmujesz, napisałam tak bo znam przypadek kiedy dziewczyna brała tabletki i poroniła, bo nie była świadoma tego że jest w ciaży. Fakt to nie musiało być przyczyną brania tabletek, ale lekarz powiedział że mogło mieć na to wpływ. Z tym sie zgodzę, że bierzesz i jesteś spokojna, tylko że akurat jestem chrzestną cudnego bobasa który począł się w czasie brania tabletek antykoncepcyjnych :) Na ulotce zresztą jest napisane że daje 99% skuteczności, więc ten 1 % gdzieś musi być ;) Tabletki na pewno mają słabsze działanie w czasie chorób typu grypa, silne przeziębienie, zatrucia i po alkoholu...

Gość jestem jak najbardziej za
Ewcia - przecież każda dziewczyna, która nie chce być w ciąży, a wie, że jeśli dużo wypiła, pije herbatki przeczyszczające, ma biegunkę, wymioty czy choruje na coś i bierze leki osłabiające, to dodatkowo się zabezpiecza przez ten czas. Jęśli tego nie robi, to niech nie zwala na nieskuteczność tabletek tylko na własną głupotę :)

Oj, nie każda wie i słusznie potem może się martwić... dlatego radze zrobić test i wszystko stanie się jasne, po co żyć domysłami.

Gość kajka.....................
a co do tego ma alkohol ? jesli się zwymiotuje- wiadomo że tabletka sie nie wchłonie. Ale samo picie chyba nie zmniejsza ich skuteczności? Bo gdyby tak było, podejrzewam że co druga chodziłaby z brzuchem.

Sam alkohol nie wpływa na skuteczność tabletek anty.Trzeba tylko pamiętac, żeby nie pić i nie zażywać równocześnie tabletki, bo wątroba dostaje podwójnie w kość.Trzeba odczekać minimum godzinę.Wplyw to ma dopiero wtedy,jak się przez niego zwymiotuje wziętą tabletkę.Brałam 3 lata tabletki, nie stroniłam od imprez, bo to było w czasie studiów i dziecka nie posiadam.

Gość alkohol ma do tego............
...że mogło co się tylko wydawać, że pamiętałaś o połknięciu tabletki :)