Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mambaramba

jak wprowadzac staly pokarm maluszkowi karmionemu piersia?

Polecane posty

Gość mambaramba

Moja coreczka skonczyla 5 m-cy. Niedlugo wracam do pracy wiec pomalu chce wprowadzic pokarm staly ale nie wiem od czego zaczac. Probowalam pare razy dac corece sok z jablka -ktory b.lubi :-) Jednak nie wiem czy od razu wprowadzac tez kaszki i inne mleko (czy mleko modyfikowane to tyko dodatek) czy co tydzien jakis inny produkt. Prosze o pomoc w miare szczegolowa

Możesz stopniowo wprowadzać lekie kaszki, te które sa po 4 m-cu. Ja karmiłam do końca 6 m-ca więc z kaszkami poczekałam do czasu podania mleka podyfikowanego, ale wcześniej wprowadziłam pół słoiczka jabłka i tak przez tydzień po tygodniu to samo ale z marchewką. Podobno wprowadza się najpier marchewkę, ale ja słyszałam, że często dzieci uczula, więc najpierw wprowadziłam jabłka. Później poszły zupki i obiadki odpowiednio do miesiąca.

Gość raczej z tym pytaniem
to do lekarza dlatego, że każde dziecko jest inne i to raczej lekarz o tym decyduje co i kiedy:)

Ja tez zaczelam podawac jablko ,a pozniej kaszke malinowa ryzowa na wodzie i karmilam malego lyzeczka.Mozna do niej dodac utarte jablko lub inne owoce ze sloika.

Gość mambaramba
w ostatecznosci pojde do lekarza jednak mieszkam w irlandii i jakos nie mam przekonania do nich :-(

Gość mambaramba
Wlasnie marchewke tez probowalam jej dac (tzn 2 tyz. soku z surowej marchewki) ale wydaje mi sie ze miala zaprcia, zrobila po niej twarda kupke.