Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co on kombinuje

Czemu kaczyński WETUJE wszystkie ustawy platformy??? Podejrzenia macie?? TVP3

Polecane posty

Gość co on kombinuje

Podawali ostatnio listę ustaw, które platforma przegłosowała wszystkie Kaczyński odrzucił vetem, mam takie wrażenie ze jak było Liberum veto w xvii wieku to sejm wetował wobec króla to teraz mamy sytuacje odwrotną ze to prezydent wetuje sejm, dziwna przewrotność polskiej historii ciekawe czy te lata konfliktu PO - kaczyński będzie zmarnowane.

o matko, przeczytaj program wyborczy prezydenta kaczyńskiego z 2005 roku i będziesz wiedział dlaczego wetuje. skoro platforma przygotowuje ustawy, które bardziej zaszkodza niż pomogą to chyba dobrze, że mamy trójpodział wladzy i je zawetuje. kaczor bis :D na 120% zagłosuję na niego w przyszyłych wyborach. pierwszy prezydent, który nie tylko mam magistra, ale i tytuł profesora i potrafi dobrze rządzić. jedyny odważny, który zdecydowal się rozpie*rzyć ROSYJSKĄ SIATKĘ AGENTÓW, ładnie nazwaną Wojskoe Służby Informacyjne :O brawo Panie Prezydencie!!

Gość co on kombinuje
co do PiSu i Kaczyńskich Polacy chcieli rządów partii ktora wezmie w ryzy korupcje , przestępsczość i na szczeblu lokalnym osiedłowych rozrabiaków ale wyszła z tego parodiaa i widzimy co z tego było widzimy teraz bo wszystko wychodzi najaw,

Gość o ...zesz
bo ustawy sa do dupy. dobrze robi.

Gość o ...zesz
a czemu pis nie wyszlo rzadzenie? bo wielce obrazona platforma nie chciala wejsc do koalicji .nie takie stanowiska im oferowali jakby chcieli....pewnie. nie dosc ze przegrali wybory to jeszcze foch

Gość co on kombinuje
jak nie starcza komuś do nastepnej wypłaty to w du pie ma co sie dzieje w WSI wiemy przeciez jaką drogą szły kraje europy zachodniej nic nowego nie wymySlimy a ja mówie ze jeSli jest premier ktury weZmie za Leb cały bajzel gospodarczy to jestem za nim

Gość o ...zesz
masz na mysli tuska? czy kaczynskiego?

Gość zla glupia sucz i blondynkaa
moze wyjasnijcie co bylo zlego w ustawie od odrolnieniu gruntow i w nowelizacji ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji tylko bez nibyargumentow typu przygotowala je komisja Palikota. KONKRETNIE co bylo nie tak ?

Gość o ...zesz
wszystko

Gość co on kombinuje
za platwormą i tuskiem , jesli pisze ze ,, jak nie starcza komuś do nastepnej wypłaty to w du pie ma co sie dzieje w WSI '' to chyba widać ze nie pałam chęcią do pisu i kaczyńskich

Gość o ...zesz
ja nie palam sympatiado po. i przypomnij sobie jak po zachowywalo sie kiedy pis byl u wladzy. to sa jeszcze wieksze prostaki! a o dzialaniach rzadu po mozemy porozmawiac jak w koncu cos zrobia bo jak na razie wszystko wplanach...

[o ...zesz wszystko] :D:D:D to ma byc odpowiedz ?

Gość o ...zesz
tak. wyczerpujaca. a co nie podoba ci sie?

Gość jestem za...
Jeśli ten człowiek,NASZ PREZYDENT,będzie nieustannie wetował,to niczego nie osiągniemy! Przystopuj chłopie,bo źle się robi ! A szkoda mówić szlak mnie trafia.Prezydent zrobi wszystko ,by zaszkodzić platformie,by ich ośmieszyć i wspierać braciszka!Właściwie to pan prezes podsuwa pomysły bratu,bo mimo tytułów to niekumaty facet.

Gość ja się nie znam
Veto prezydenta można odsunąć głosowaniem w sejmie. Dla mnie PIS = PO tylko tak sobie grają aby dłużej posiedzieć i poumieszczać rodzinę w radach nadzorczych :O. A reform jak nie ma tak nie było... Jakich reform ? A no zniesienia wielu bzdurnych przepisów uproszczenia prawa podatkowego etc. co mi z tego że firmę założę w 45min w jednym okienku jak potem będę się męczył z ZUS i US (wszystko powinno być jasne i proste) bez faforyzowania różnych grup społecznych bez ciągłego targowania i strajkowania etc.

Gość o ...zesz
Prezydent zrobi wszystko ,by zaszkodzić platformie,by ich ośmieszyć i wspierać braciszka!Właściwie to pan prezes podsuwa pomysły bratu,bo mimo tytułów to niekumaty facet. a co robila platforma kiedy pis rzadzil? z koniecznosci musieli zawiazac koalicje z lpr i samoobrona bo po tez glosowalo przeciwko wszystkim ustawom pisu. taka prawda. tylko wy tego nie widzice

Gość o ...zesz
co do obalenia veta prezydenta - owszem mozna tylko trzeba 3/5 glosow, czyli tez glosow czesci opozycji. na pis nie maja co liczyc a i sld nie bardzo sie do tego pali. tez uwazaja ze te ustawy sa beznadziejne

[o ...zesz tak. wyczerpujaca. a co nie podoba ci sie? ] tak podoba sie jest SMIESZNA :D:D ty wiesz w ogole o jakich ja ustawach pisalam ? czy sie tylko nie podobaja Tobie bo nie i juz ? :D:D

[a co robila platforma kiedy pis rzadzil? z koniecznosci musieli zawiazac koalicje z lpr i samoobrona bo po tez glosowalo przeciwko wszystkim ustawom pisu. taka prawda. tylko wy tego nie widzice] ...prezydent robi zle ? niewazne bo u was Murzynow bija!... :O:P

Gość co on kombinuje
wiec konstytucji zmienic nie dadzą rady, ustawy wetuje kaczyński i niewazne jaką mają meritum bo zawetuje dla zasady , to co mają zmieniać jakies tam przepisy omijająć głosowanie w sejmie jesli polacy dali mamdat do rządenia PO , to co trzeba zrobić impiczment kaczyńskiego zeby PO mogła coś zrobiła

Gość o ...zesz
rzygac mi sie chce jak czytam te wasze wypowiedzi....poczekajcie a sie przekonacie jakie dobrodziejstwo nastanie za rzadow po. ogladal ktos w pon. t. lisa z tuskiem? pewnie zadnych wnioskow z tego nie wyciagneliscie??? hm, koncze bo zaczynam sie denerwowac. czekam na 2 irlandie....tylko nie moge sie doczekac

Po pierwsze, model prezydentury Lecha Kaczyńskiego - a właściwie, nie oszukujmy się, braci Kaczyńskich - jest czymś nienormalnym. Kłóci się z duchem konstytucji. Ba, kłóci się z samą istotą demokracji. Istotą demokracji jest władza większości (oczywiście przy poszanowaniu konstytucyjnych praw mniejszości). Większość wygrywa wybory i realizuje swój program. Mniejszość recenzuje wygranych, starając się popsuć im szyki przekonać opinię publiczną do swoich racji - by odzyskać władzę w następnych wyborach. Prezydent w tej grze w zasadzie nie uczestniczy, bo polska konstytucja przypisuje mu rolę politycznego stabilizatora, bezpiecznika. Tymczasem mniej więcej od roku o wielu najważniejszych sprawach decyduje w Polsce mniejszość. Partia, która przegrała wybory, zabarykadowała się w Pałacu Prezydenckimi posługując się uprawnieniami głowy państwa, narzuca dziś większości Polaków swoją wolę, nie naruszając wprawdzie litery konstytucji, na pewno jednak łamiąc jej ducha. W ten sposób blisko 40-milionowy naród w środku Europy, który w demokratycznych wyborach wyłonił prawomocną reprezentację, w wielu fundamentalnych kwestiach został pozbawiony prawa do samostanowienia przez zdeterminowaną mniejszość. Lech Kaczyński paraliżuje poczynania rządu i występuje w roli zbrojnego ramienia opozycji, a w istocie odbiera władzę z rąk tych, którym powierzyli ją wyborcy, i przekazuje ją tym, którym wyborcy nie chcieli jej powierzyć. Zadajmy więc jeszcze jedno banalnie naiwne pytanie retoryczne: skąd bliźniacy Kaczyńscy czerpią przekonanie, że mają moralne prawo zmieniać werdykt wyborców oraz narzucać większości narodu swoje poglądy i wizję Polski? I to właśnie te poglądy i wizję, które wyborcy przy urnach odrzucili? Taka sytuacja rodzi frustrację i jest źródłem napięć politycznych. Tego stanu nie da się utrzymać na dłuższą metę. W pewnym momencie większość, która wygrała wybory, powie: dość tego! I trudno się jej dziwić. Niby czemu miałaby się w nieskończoność godzić na dyktat przegranych?

Gość o ...zesz
ach i kaczynski nie wetuje WSZYSTKICH ustaw, tylko niektore, a to roznica zasadnicza. z takim wyksztalceniem jakie ma wie co robi!

[czekam na 2 irlandie....tylko nie moge sie doczekac] oj dziecko :O "Polksa zasluguje na cud gospodarczy taki jak w Irlandii" a nie na 2 Irlandie jak juz sie chcesz trzymac obietnic :O kumasz roznice "cud gospodarczy" a Irlandia ?

Gość co on kombinuje
a moze tusk zaczyna robic to co trzeba zebyśmy mieli za 10 lat własnie drugą Hiszpanie na drugim końcu europy jesli ktoś myslał ze bedzimy irlandią w 3 lata to sie myli bardzo byłi oni od wejscia do uni europejskiej jakieś po 10 - 20 latach są biogaci

Gość co on kombinuje
zla glupia sucz i blondynkaa - diEki w takim duch własnie chciałem wypowiedz wielkie dzięki

wy wogóle nie macie pojęcia o rzadzeniu państwem. czy wy na prawde myślicie, że 'siedzą sobie dwa kaczory i kombinuja jak dopiec platformie'??? oni nie mają czasu na to, zwyczajnie. każdy z nich ma tyle spraw na głowie, ze czasem nie widzą sie po kilka miesięcy. i nie jest tak, że na każdym kroku oczerniają platformę. oni mają własne pomysły na wyprowadzenie kraju na prosta i nie oglądają się na platformę, która od wygranych wyborów kręci się wokół swojego ogona i nie wie jak się pzobierać i isć do przodu. tusk publicznie przyznał, że rządzenie go przerosło. ja się pytam jakie rządzenie, skoro on jest tylko 'medialnym premierem', a faktyczną władzę sprawuje schetyna!! i każdy to wie, kto zna polityke od kuchni i wie co się na prawdę dzieje w polskim parlamencie. bo to co widzicie w wiadomościach to mocno zniekształcony obraz.

Gość co on kombinuje
no nie mam ochoty czytać programu politycznego pisu ale skoro nie chcemy rządów pisu bo przecierz rządili dwa lata a zrobili wybory bo było im swtyd za koalicje z samoobroną i lprem jesli bylo by wszystko ok za rządow pisu to by nastepne wypory wygrali i nie mówcie ze po miał leprzą kampanie i poprostu wiecej wmówili polakom ,,bzduru '',

co to znaczy 'my' nie chcemy? nie dopowiadaj za cały naród bo 'czterdzieści i cztery' to ty nie jesteś. ja mam nadzieję, że ten naród w koncu zmądrzej i zacznie dobrze wybierać soich przedstawicieli.

Gość a kiedy
A kiedy PRezydent leci do Afganistanu skontrolować sytuację ?? W Gruzji juz byl :)