Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co on kombinuje

Czemu kaczyński WETUJE wszystkie ustawy platformy??? Podejrzenia macie?? TVP3

Polecane posty

Gość nie no Szwajcaria to cios
słuchaj no, jak jest jakaś branża nie rentowna- to się w niej zwalnia- normalne w gospodarce rynkowej..... ale uważam, że w Polsce jest tylu zdolnych i zaradnych ludzi, ze jak tylko im się do możliowści to od razu sobie poradzą i stworzą nowe miejsca pracy- widać to choćby po emigracji- ilu Czechów np wyjechało do UK? Polacy od razu wykorzystują dane im szanse....żeby nam tylko nie podcinano skrzydeł....

Gość co on kombinuje
tylko bierzcie pod uwage ze jeśli kraje uni wyrzekłe sie konfliktów zbrojnych i jedynym lekarstwem na to jest rozwoj gospodarczy kontynentu to takie kraje jak np Francja nie pozwoli zeby Hiszpania była biedna zeby drugi Franko nie doszedł do władzy ani Niemcy nie pozwolą zeby polska była biedna zeby unas nie narodził sie jakiś nacjonalizm na biedzie , wiec systen Unijny jest na reke wszystkim ,jak kraje europy srodkowej i wschodniej ( no niestety bez białorusi i ukrainy ) bedą na poziomie srednim unii to pomoc pujdzie w kierunki bałkanów aby tam sie wojny skończyły

Gość ja się nie znam
Rybacy nie mogą łowić ryb... bo wykorzystali unijne limity a kopalnie zamknięto bo to był wymóg unijny a teraz kupujemy węgiel do elektrowni najprawdopodobniej z zachodu :O

wiadomo, że unia nie daje nic zupełnie za darmo- stare kraje widzą w nas rynki zbytu na swoje buble, widza tanią siłę roboczą i z tym na razie musimy się pogodzić, ale w zamian mamy także dostęp do ich rynków (nie dalej jak wczoraj sprzedałam do Niemiec trochę swojego niepotrzebnego sprzętu- kasa na konto w 2 dni! żadnych ceł, żadnych kłopotów- dziś wysłałam Europaczką towar Niemiec pewnie w piątek dostanie i już mam kasę na coś nowego!) ....to też są zalety Unii, no i te dotacje jakby nie było są na prawdę dla zwykłych ludzi....niby trzeba się trochę nachodzić ale dostaje się realną pomoc- a nie jak kiedyś bonusy były tylko dla ludzi z klucza partyjnego!

Gość ja się nie znam
a w pomoc z zachodu wierzę tak samo jak w św. mikołaja , przestałem jak dorosłem :D Kiedyś dawno dawno temu to USA zrzucało dary ( trochę wcześniej a Niemcy dostali kasę z Planu Marshalla a my Stalina ) więc i USA nam nie pomogło

Gość ja się nie znam
W pomoc z zachodu przestałem wierzyć tak samo jak w Sw. Mikołaja tzn jak dorosłem :D

Unia reguluje połowy ryb nie bez powodu! tylko Polacy zawsze mja jakieś ale...a to, że Niemcy łowią więcj, a to że Ruscy się nie stosują- kurcze moim zdaniem jesteśmy małymi biednymi Żuczkami i lepiej się dostosujmy- zamiast szukać dziury w całym- rybacy też dostają rekompensaty za te ograniczenia i możliwość przekwalifikowania się mają! dają sporą kasę za zmianę zawodu- więc nie ma na co narzekać! lepeij wykorzystać to co dają jak najlepiej, zamiast lamentować...

Gość co on kombinuje
Plan Marshalla zaproponowano wszystkim państwom europejskim, łącznie z ZSRR i krajami Europy Środkowej. Początkowo chęć przystąpienia do planu wyraziły Polska i Czechosłowacja, ale ZSRR – faktycznie osobistą decyzją Józefa Stalina – wymusił wycofanie już złożonej deklaracji udziału Czechosłowacji w konferencji paryskiej i niezłożenie już przygotowanego akcesu Polski do inicjatywy amerykańskiej. - zrudł a wikipedia , no ale tak się historia ułozyła nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem tylko trzeba posprzatać naszczescie dzieki uni dostalismy i dostajemy tego przesłowiowego mopa

Gość ja się nie znam
Jak mówi mój nick ja się nieznam ale pewne rzeczy mi się nie podobają , coż ja na to poradzę taki jestem , wolę większą swobodę działania i jasne i równe przepisy a nie tak jak w UE są równi i równiejsi :O . Jeśli byłbym np lekarzem przez 20 lat to nie chciałbym być przekwalifikowany na siłę na spawacza :)

"nie ma co płakac" - też tak myślę, faktem jest, że historię mamy paskudną- ale co do zmienia pod kątem tego co ja mam dziś do "gara" włożyć? przecież nie cofną tych 50 lat komuny, nie cofnę Hitlera i zaborów- NIE DA SIĘ- moim zdaniem trzeba wię patrzeć do przodu!

Gość ja się nie znam
" ma co płakac nad rozlanym mlekiem" Mieliśmy cudne umowy o pomocy z zachodem i co ... gówno (traktat wersalski czy jakoś tak) a potem po wojnie sprzedali nas drugi raz ... tym razem Rosjanom a wcześniej Niemcom.

Gość ja się nie znam
tzn ja mam takie wrażenie ze jak ktoś chce nas "uszczęśliwić i ucywilizować" to chce nam sprzedać coś nieświeżego razem z tym szczęściem i cywilizacja mówiąc prościej zrobić nas w ....

"Jeśli byłbym np lekarzem przez 20 lat to nie chciałbym być przekwalifikowany na siłę na spawacza" no pewnie, ze tak jest wygodniej... ale, lepiej zdechnąć z głodu czy mieć pracę? w kazdym normalnym kraju, ludzie się przekwalifikowują, jezeli nie moga znaleźć pracy w zawodzie....tylko u nas te stare komunistyczne przyzwyczajenia- że w jednym zakładzie do emerytury....

Gość no czemu nie
ja się nie znam -> siedzisz w przeszlosci patrz do przodu: oby do nastepnych wyborow ;)

Gość ciekawe to jest
nie moge sie doczekać kiedy wkońcu wykopią tego tuska z polityki i jego ekipe a prezydent dobrze robi kwasniak nic nie robił a jak juz robił to żeby zaszkodzić i co? media tak namieszały we łbach ludziom że wybrali go na II turę :o a teraz nie jest przypadkiem tak samo? tylko że kryją tuska i rząd a szkalują prezydenta?Czy TO nie jest podejrzane??

Gość ja się nie znam
jakie stare przyzwyczjenia piekarz lekarz czy rybak ma pracę właśnie do końca zycia no chyba że ryby nie biorą lekarz jest konowałem a piekarz robi zakalce ;) albo jest konkurencja co innego przepis który np zakazuje czegoś ot tak albo nakazuje robić to co robimy od lat w określony sposób :D

"ja mam takie wrażenie ze jak ktoś chce nas "uszczęśliwić i ucywilizować to chce nam sprzedać coś nieświeżego" - słuchaj- ja mam w nosie co ktoś chce- nikt nie każe ci brać wszystkiego co dają bezkrytycznie, na tym polega demokracja..... ja szukam dla siebie szansy i kasy- moim zdaniem jeżeli każdy tak zrobi- to w sumie będzie po pewnym czasie dobrobyt w kraju!

Gość co on kombinuje
no z przykładem z lekarzem zescie przesadzili nie po to ktoś studjuje taki ciezki kierunek a policzcie wiek 27 lat + 25 lat w zawodzie to poco przekwalikowywać sie nauka nowego zawodu min 5 lat to do emerytury zostaje 5-8 lat pracy no spawaczw wieku min 55 lat to lepiej niech idzie na emeruture a młodzi niech pracują

Gość ja się nie znam
unijnych przepisów nie da się "nie przyjąć" za to są kary coś na zasadzie łowisz jedną rybę na tydzień albo placisz 1 mln złoty za każdy "nielegalny" połów i o tym mówię.

ad. rybak ale nie potrafisz popatrzeć trochę dalej niż czubek własnego nosa? jak wszystkie kraje będą łowić na potęgę- to za kilka lat nie będzie co łowić po prostu a wtedy nie tylko rybacy będą mieli problem, bo zostanie zachwiana równowaga w ekosystemie!

"no z przykładem z lekarzem zeście przesadzili " nie do końca- tzn przesada była ze spawaczem- bo zmiany zawodu u lekarzy też są całkiem normalne, np. mam ciotkę lekarkę- to robiła 3 różne specjalizacje w trakcie swojej kariery zawodowej, żeby mieć dobrą pracę, ostatnią w wieku ponad 50 lat!

Gość ja się nie znam
a przykłady daje specjalnie kontrastowe bo to tak właśnie wygląda przepis nie dotyczy młodych tylko wszystkich i co ma zrobić taki "rybak czy lekarz w wieku lat np 45" uważam że ja wiem najlepiej co dla mnie dobre :D Może niepotrzebnie trochę przerysowuję i dolewam oliwy do ognia ale przedstawiłem tylko swoje zdanie tzn : "żaden niemiec ani francuz nie będzie mi mówił jak ma chleb w Polsce wyglądać ile możemy złowić ryb ani co mam produkować"

Gość ja się nie znam
>ostatnią w wieku ponad 50 lat! to może zacznie robić kurs na wózki widłowe :O

Gość co on kombinuje
jezeli podajecie przykład polskich rubaków przeciez do cholery nie tylko polska lezy nad wodnym akwenem , co ma powiedzieć inne panskwa przecież to jest polityka współnotowa szystkie kraje sie na nią zgodziły znowy polska wywaza otwarde dzwi czyt. polscy rybacy unia polega na kiju i marchewce ja bym wolał zeby na początku był duzy bambusowy kij ale z perspektywą ze bedziemy miec potem pole marchwii

Gość ja się nie znam
jak mówiłem ja się nie znam ale ciagle mi się wydaje że my to jesteśmy robieni w bambusa :D

po co jej wózki widłowe, skoro ma dobrą pracę- jakby nie miała, to pewnie by coś wymyśliła :P ....sorry ale twoje myślenie, jest żywcem z komuny wzięte...ja nie mam pracy- niech mi ktoś da, nie ważne, ze nikt nie potrzebuje rybaków, że ryby są na wymarciu, ja będę rybakiem do usranej śmierci bo mnie się tak podoba i kropka.... nie ważne, że można dostać 200tyś tylko za zrezygnowanie z tego pomysłu i otwarcie w zamian np stolarni, hurtowni czy sklepu i dostatnie zycie z tego do emerytury- mam to w dupie bo jestem rybakiem. popatrz jakie to głupie myslenie!

Gość ja się nie znam
a wspomniałem o rybach bo prześladuje mnie ta reklama (a niby łowić nie wolno) unia rekomenduje ryby -> jedz ryby będziesz zdrowy :O. (TV właście nie oglądam ale zdarza mi się gdzieś mijać odbiornik TV i widzę tą reklamę )

Gość ja się nie znam
po co jej wózki widłowe -> bo wyjdzie dekret unii że polscy lekarze czegoś nie mają robić :D rybacy nie mówili że nie mają co robić z rybami mówili że nie mogą łowić :O. I nikt nie oczekuje darowizn a bynajmniej nie ja .

i bardzo dobrze, ze reklamuje.... ryby są zdrowe i smaczne! u mnie na osiedlu otworzyli jakiś czas temu rybny- świetny świeże ryby- to prawie nikt oprócz mnie tam nie przychodził...wszyscy walili do pobliskiej Biedronki (wspierjąc hojnie portugalski koncern) i sklepik zbankrutował- do dziś załuje....i tak sobie myslę, że gdyby wcześniej tak reklama leciala, może dziś miałbym gdzie kupić dobra rybę :( a łowić wolno, tylko w mniejszych ilościach- żeby wszystkich nie wyłowić- i to też powinno być w interesie rybaków!