Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdeterminowana22

mam ogromny problem...

Polecane posty

Gość madelinne
niestety, taka przypadłość, słyszałam kiedyś, że tworzą lek dla osób nadmiernie się czerwieniących, ale nie wiem jak prace idą musisz wzmocnić swoją pewność siebie - poczytaj Zimbardo "Nieśmiałość" i inne Poradniki o tym. Ja też tak kiedyś miałam, ale poradziłam sobie trchę w ten sposób, że przestałam z tym walczyć. Po prostu: gdy zaczynasz się czerwienić to myśl, że tego chcesz. Po pewnym czasie przestaje się na to uwagę zwracać. A ponoć facetów bardzo jarają rumiane kobiety ;)

walcze z tym non stop gdy ktoś do mnie coś mówi... ja tylko skupiam sie na tym zeby sie nie zarumienić... i potem nic nie rozumie z rozmowy bo nie słucham :-( wygaduje głupoty i chce jak najszybciej skaczyć rozmowe... straszne

Gość madelinne
no to w trakcie rozmowy myśl sobie : "chcę się zarumienić" i jak się rumienisz to się z tego ciesz (wyobraź sobie, że np zaczęło cię coś boleć - ja , jak mnie coś boli to się rumienię)

hhmmmm juz kiedyś gdzieś przeczytałam ze musze myśleć \"jestem odważna otwarta!\" i tak probowalam ale... to nic nie dawało :-( a najgorsze jest to ze pottem jak już zobacze drugi raz tą osobe przy której się zburaczyłąm to nawet nie zdązy sie na mnie popatrzeć a ja juz czerwona :-( wiem to nie jest normalne...

Gość a może po prostu polubić
w końcu takie kolorki dodają uroku :) Albo gruba tapeta na twarz i choć trochę mniej będzie wiadać

tez kiedys probowalam wygladalam jak pół dupy za krzoka.. :-(wszystkiego probowałam nawet kupiłam na allegro maść za 80zł auriderm xo po ktorym mają poobumierać komorki i co?... tyko powyłazuły mi po tym chrosty :-( a buracze sie dalej

Gość zapytam siem
jesteś jebnięta i tyle

Malenka to zainwestuj w dobry podkład. Tez mialam kiedys taki problem jak Ty i juz nie wiedzialam co ze soba zrobic, kremy i mascie nie pomagały, a to całe \"nie myśl o tym ze sie czerwienisz\" to pic na wode. Ja mam podkład ArtDeco camouflage, color 1 i nic nie widac, a i juz nie czerwienie sie bo w ogóle to tym nie mysle ;) Podkladzik znajdziesz w Douglasie i Sephorze napewno :)

Malenka to zainwestuj w dobry podkład. Tez mialam kiedys taki problem jak Ty i juz nie wiedzialam co ze soba zrobic, kremy i mascie nie pomagały, a to całe "nie myśl o tym ze sie czerwienisz" to pic na wode. Ja mam podkład ArtDeco camouflage, color 1 i nic nie widac, a i juz nie czerwienie sie bo w ogóle to tym nie mysle ;) Podkladzik znajdziesz w Douglasie i Sephorze napewno :)

hhmmm moze masz racje... a mozę macie jakieś podpowiedzi od strony psychicznej jak mysleć w tym momencie kiedy czuje ze nadchodzi farba? co mam sobie mówić?? podobno w tym dużą role odgrywa psychika

Gość jakoś dziwnie to napisałaś
z jakiego rejonu Polski jesteś? Bo już któryś raz widzę te CHROSTY zamiast krosty i ciekawa jestem:) Ciesz się, że jesteś dziewczyną, bo faceci też mają taką przypadłość i im jest gorzej. Jakie komórki miały ci zniknąć? Przecież to nie komórki się czerwienia, tylko jesteś bardzo płytko unaczyniona i stąd te rumieńce. Oprócz jasnego podkładu nic temu nie pomoże, więc nie daj się nabierać na jakieś cudowne kremy czy maści, bo to ściema

Gość jaja ale jaja
a mi wyskakuja plamy na szyi czerwone :O wkurza mnie to bo nie jestem osoba niesmiala, ale zawsze jak sie gdzies publicznie wypowiadam, wyglaszam jakis referat czy cos mam cala czerwona szyje :( a ludzie sie wtedy idiotycznie pytaja o boze co ci sie stalo na szyi, masz cala czerwona, wtedy jeszcze bardziej mi glupio, moja mama mowila ze tez tak miala bardzo dlugo ale z czasem jej to zniknelo, ja nie chce cale zycie wychodzic z takimi plamami kiedy musze cos zalatwic lub wystapic publicznie :O

powiem ci ze wolalabys miec czerwoną szyję niz czerwoną calą twarz :-( izoluje sie od społeczenstwa... boje sie ludzi zwroku ludzi nawet głupiego wyjscia do sklepu ... :-(

sunshinex : czytam o tym podkładzie jest troche drogi :-( ale mysle zeby go kupic... mam nadzieje ze to nie bedzie nastepna wtopa jak aurider xo

Gość jaja ale jaja
no niby tak ale cala czerwona szyja jak sie konczy przemawiac albo wychodzi z jakiegos biura czy gabinetu tez nie jest fajne :( a myslicie ze to moze miec jakis zwiazek z chora tarczyca ?? czy to wylacznie ze zdenerwowania ?

mam koleżanke jej tez wychodza czerwone plamy na szyi... kiedys sie zawstydzila i jej wyszły ja tylko pamietam ze pomyślalm.. "kurde zazdroszcze jej :-( ona ma tylko czerwona szyje moze sie tłumaczyc ze sie podrapala abo cos a co ja mam wymyślać..."

Gość jaja ale jaja
no niby tak jedno i drugie nie jest fajne :( moze nam to przejdzie z czasem

mnie to juz czasami nachodzily myśli samobójcze...mam dość uciekania przed ludźmi probowalam wszstkiego :-( jestem zdeterminowana... najchetniej zamknać sie w domu nie wychodzic do sklpu do pracy nigdzie a tu mam meza swoja rodzine teściów i od wszystkich sie izoluje... to straszne

Gość jaja ale jaja
a nie przesadzasz troche ? w koncu to dosc normalna sprawa wielu ludzi sie czerwieni

Gość jakoś dziwnie to napisałaś
wiesz co, ty chyba naprawdę nie wiesz co to są prawdziwe problemy, skoro myśli samobójcze przychodzą ci do głowy z powodu czerwienienia się....