Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic nie wiedząca

umowa-zlecenie kto sie na tym zna? pomocy!!

Polecane posty

Gość nic nie wiedząca

mam kilka pytań odnośnie posiadania umowy-zlecenia: 1. czy taką umowę się podpisuje? bo ja w dalszym ciągu nic nie podpisywalam, nawet jej nie widzialam a pracodawca twierdzi że ją mam 2. czy mogę się w każdej chwili zwolnić z pracy? bo chyba nie ma czegoś takiego w umowie zlecenie jak 3-miesięczne wypowiedzenie 3.czy taka umowa powinna być co miesiąc odświeżana? tzn. pisana nowa? 4.czy powinnam podpisywać listę plac, odbierając wyplatę?

1. nie wiem, ale mi się wydaje że tak (na99%). trzeba zerknąć do kodeksu cywilnego, tam jest uregulowana. 2. nie wiem :) 3. jeżeli jest zawarta na czas nieokreślony to nie. Może być też czasowa, np. do 31.12.208 r. 4. nie, ty jako zleceniobiorca powinnaś wystawiać rachunki, przynajmniej tak jest w mojej firmie, nie podpisują listy płac. nie pomogłam za wiele, ale co mi tam :)

Gość nic nie wiedząca
dzięki, trochę pomoglas:) a może ktoś wie więcej?

1. tak taka umowe sie podpisuje jesli twoj pracowadca twierdzi ze ja ma to ty ja musisz przeczytac i podpisac 2.gdy ja pracowałam umowe na zlecenie to miałam napisane w regulaminie ze musze powiadomic o tym 3 dni wczesniej 3. ja miałam umowe na czas okreslony pospisywałam ja co miesiac

1. tak 2.to zależy czy jest w umowie zapis np. o 3 mym wypowiedzeniu ale standardowo może zrezygnować w każdym terminie 3.tak jesli na czas określony nie jeśli to stała umowa zlecenie na czas nieokreślony 4.wystawiasz rachunek i podpisujesz odbior kasy