Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfwgrfb fc

Warszawa

Polecane posty

Gość dfwgrfb fc

Mam pytanie! W weekend planuje się wybrać do Warszawy. Na jeden cały dzień- jadę nocą i wracam nocą. Oczywiście planuję zwiedzić galerie handlowe ;-) bo do tego mam największą słabość... Ale chciałabym też zobaczyć jakieś inne ciekawe miejsca w centrum Warszawy... Gdzie warto się wybrać? Co powinno się zobaczyć? I gdzie są najfajniejsze sklepy? ;-D ;-D ;-D

Gość dfwgrfb fc
to znaczy? Przepraszam, ale nie byłam jeszcze nigdy w Warszawie....

Gość ips
sklepy - galeria mokotów, arkadia, złote tarasy - wymieniłam te ciekawsze nie wiem jakie inne miejsca cię interesują? muzea?

Gość jak dla mnie wredne
no jak sklepy to Złote Tarasy i Arkadia. Jak spacer to nad Wislą w centrum albo Łazienki:) no i stare miasto;)

robisz największy bład pod słońcem do centrów handlowych chodzi się w tygodniu i najlepiej przd południem teraz będzie tłok,ludzie dostali amoku jak zwykle przed swietami

Gość dfwgrfb fc
no właśnie chodzi mi bardziej o spacery. będę w warszawie o 6 rano a większość galerii jest od 9 lub 10.... więc muzea odpadają.

Gość dfwgrfb fc
no wiem wiem.... ale w tygodniu studuje... tylko w weekend mam trochę czasu

Gość jak dla mnie wredne
no to stare miasto, tam pote schodzi się mostem na doł i jest taki park czy coś:p no i lazienki:)

Gość ips
Ale stare miasto czy spacer nad Wisłą to nie 7 rano...:O

Gość dfwgrfb fc
dlaczego nie o 7? No wiem... z zimna umrę ;-) ale jakoś trzeba czas zabić przed otwrciem sklepów ;-0

nie wiem czy starczy ci czasu na zakupy i zwiedzanie.... do wymienionych dorzuciłabym CH blue city starówka, trakt królewski, wilanów, zoo ;P

Gość dfwgrfb fc
a outlety? Są ponoć dwa? daleko od centrum?

Gość ips
Może być niebezpiecznie, zwłaszcza nad Wisłą. Lepiej przejdź się Nowym Światem.

Gość dfwgrfb fc
no wiem.... ale noclegi są strasznie drogie. nic taniego nie znalazłam. Właśnie dlatego jadę nocą- by być w warszawie jak najdłużej

Gość jak dla mnie wredne
do poprzedniczki ---- no starówka to chyba stare miasto co?:o

Gość ips
Daleko, zależy na jakie centrum handlowe byś się zdecydowała, z niektórych można dojechać.

Gość Miły chłopczyk
Polecam zabytkowe ulice: Ząbkowską i Stalową. Pięknie wyglądają przy wschodzie słońca.

starówka=stare miasto outlety jeden w piasecznie drugi w ursusie, to kawał drogi od centrum

Gość ips
Powinnaś sobie ustalić jakiś plan w punktach i jak gdzie się dostać. Zaoszczędzisz cenny czas;)

Gość dfwgrfb fc
A mam jeszcze takie pytanie.... Zaczęłam szukać połączeń w internecie po Warszawie, ale chciałabym by jakiś warszawiak/warszawianka mnie poprawiła.... 1. z dworca do blue city dojadę linią 130 a poza tym 127, 158, 517 2. Z blue city do factory ursus 178, 191 do pkp Włochy a potem 184, 716 do ursus ratusz 3. Z factory do dworca wrócę 194, 716 do ciepłowni Wola a potem 105, 10- do dworca centralnego 4. do arkadii z dworca 16 i 19- i wysiąść na rodzie Radosława ponadto mam pytania 1. czy z factory do arkadii istnieje inna droga niż przez dworzec- to znaczy inny autobus? 2. czy całodobowy bilet ulgowy obejmuje wszystko- autobust, tramwaje metro?

Gość interesantka
taak stalową idź o 6:00 rano, Nie ma to jak uroki Pragi :D PRaga rządzi!

Gość dfwgrfb fc
przepraszam ale ja naprawdę nie znam warszawy....

Gość To żeś wymyśliła
Zapomnij o blue city - to jest zły wybór. A najgorszy wybór factory ursus - nie jedź tam bo się rozczarujesz bardzo - tam nic ciekawego nie ma. Jeśli chodzi o centra handlowe, polecam galerie centrum, złote tarasy i domy towarowe w centrum. Na ursus nie jedz - stracisz pol dnia na dojechanie i powrót. Jeśli chodzi o zwiedzanie, koniecznie starówka (najlepiej wieczorem), Łazienki, Wilanów oraz spacerek brzegiem wisły:-)

Gość kurier
stolyca

Gość dfwgrfb fc
niby autobusem na ursus powinnam według rozkładu jechać 25 min... ale rozumiem, że to raczej nie jest możliwe. Złote tarasy odwiedzę na pewno bo są blisko dworca. A galeria centrum też jest w okolicy?

Gość czas poplątał kroki
1. jeśli piszesz o centralnym to: 130 tak (ale z centralnego trzeba przejśc kawałek)(btw po drugiej stronie ulicy przy blue city jest drugie centrum handlowe Reduta) 127, 158, 517 2. jeszcze możesz np 127 do pkp włochy (spod reduty odjeżdza) 4. ja bym pojechała metrem w kierunku młociny, wysiadła na przystanku dworzec gdański i pojechała 1 przystanek tramwajem Całodobowy bilet obejmuje wszystkie środki komunikacji miejskiej w Warszawie, czyli metro autobus tramwaj. I popieram, blue city to zły wybór, tam nic kompletnie nie ma

Gość czas poplątał kroki
galeria centrum - tak, blisko złotych tarasów i dworca centralnego