Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danceeeeeeeeeee

jak czesto chodzicie do ginekologa????/

Polecane posty

Gość gość
Na masaż ci/pki co drugi dzień.

Gość gośćewa
A ja pojde jak bede w ciazy,a jak nie to nie pojde

Gość gość
Dziwne te stałe wizyty :O w UK kobieta chodzi do gina jak jest chora albo co 2-3 lata na kontrol .Wystarczy .

Gość gość
Ja w czasie ciąży chodziłam co miesiąc, po ciąży to tak średnio raz w roku. Jak już skończyłam 35 lat moja pani doktor powiedziała, że teraz już wystarczy kontrola co 3 lata. No, ale wiadomo, że jakby coś się działo niepokojącego, to iść od razu...

Gość Cleo1976
Standardowo raz na rok, dodatkowo, jeśli się coś dzieje-infekcja, krwawienie, ból, potrzeba uzyskania recepty, itd.Raz do roku trzeba robić cytologię.W ciąży mniej więcej raz na miesiąc, jeśli nic się nie działo.

Gość gość
Ja zrazilam sie kiedys wizyta u ginekologa i nie chodzilam na badanie przez 6 lat- robilam tylko cytologie. W koncu sie przemoglam i mam za swoje- miesniak 8 cm. Juz jestem po operacji (mam 33 lata i jeszcze nie rodzilam). Teraz zdecydowalam sie, ze bede chodzic na kontrole co 6 miesiecy. Jak widac regularna cytologia sprawy nie zalatwia. Mam nauczke i dbam o siebie gdyz chcialabym miec dzidziusia. Pozdrawiam

Gość gość
Raz na 3-6 miesiecy na badania i po tabletki. Pierwszy raz do ginekologa poszlam jak mialam 21 lat.

Gość gość
ostatnio byłam rok temu w lutym, jeżeli nic złego się nie będzie działo, to w tym roku nie planuję. a wcześniej byłam w 2013 więc : 2013, a potem dopiero w 2017 :D w końcu poszłam do świętego spokoju, miałam usg, cytologię i było wszystko ok.

Gość gość
Dawniej co rok. Później dużo pracowałam i zleciało mi 3 lata. W międzyczasie wyhodowałam w sobie dorodną cystę, polipy i mięśniaczki. Więc ostatecznie skończyło się to laparoskopią i tym, że teraz latam co 2-3 tygodnie gdyż póki co wiecznie jest coś nie halo :(

Gość Batanika
Odkąd jestem w ciąży, wiadomo - wizyty u ginekologa są zdecydowanie częstsze. Dlatego zależało mi na zaufanym lekarzu i dobrej klinice. Od samego początku chodzę do Multiclinic https://multiclinic.pl u nich nie ma problemu z dogodnym terminem wizyty, każdy gabinet jest wyposażony w sprzęt do usg.

Gość gość
Co za żałosne autoreklamy.....

Gość gość ewka
Ja chodże do ginekologa raz na pół roku kontrolnie,chyba że przyplącze mi się jakaś infekcja to wtedy częściej.Stosuje antykoncepcję i bardzo ważne jest byc pod stała opieką lekarską.Pomimo że biorę belare i bardzo mi te pigułki przypasowały ,to jednak wizyta kontrolna byc musi.

Gość gość
A jak często do ginekologa powinna chodzić dziewica? dodam, że nie jestem już nastolatką (jestem po 30.). Ostatnio byłam 8 miesięcy temu. Teraz chyba zaczyna się jakaś infekcja, więc wybieram się do lekarza w przyszłym tygodniu. Czy po wyleczeniu infekcji powinnam iść na kontrolę?

Gość gość
zdrowa, raz na dwa lata, cytologia i USG co 3 lata wymaz badania krwi raz na rok antykoncepcyjnie - nie wiem, niektorzy chodza co 3 miechy

Gość gość
20.02 często podczas badań cipki dochodzi do groźnych zakażeń bo gabinety lekarskie i szpitale to siedliska zarazy a rękawiczki chronią tylko ginekologa nie pacjenta. Dlatego zawsze podczas każdego badania jest mój facet i patrzy na sterylność by nic nie dotykał nic w gabinecie gdy dotyka prosi o zmianę rękawiczki na czyste. Chodzę raz na dwa lata i zawsze jest przy nim mąż również wspierał porody. Mam prawo do obecnośc***artnera a gdy wyprasza ginekolog to zboczeniec jak ten..".Na cztery lata więzienia został skazany ginekolog, który zgwałcił swoją pacjentkę. Kobieta była wtedy pod wpływem środków znieczulających. Mężczyzna ma też 10-letni zakaz wykonywania zawodu, musi też zapłacić 40 tys. nawiązki dla swojej ofiary. Prokuratura domagała się kary ośmiu lat pozbawienia wolności, a pełnomocniczka ofiary – dożywotniego zakazu wykonywania zawodu lekarza. " Również tampony powodują często stany zapalne pochwy a tabletki antykoncepcyjne szkodzą po latach!

Gość gość
14.56 gdy nie ma konieczności to się nie chodzi po lekarzach bo profilaktyczne badania często doprowadzają to chorób i zgonu. Higiena obojga partnerów powoduje że nie ma niema chorób chyba że chodzimy po badaniach i coś złapiemy.

Gość gość
unikać basenów, pływania morza i spa

Gość gość
Nie chodzę po badaniach bym nie była w 100000 kobiet zarażonych wirusem i planuje się im usuwać macicę i jajniki ( kastracja ). Na to mają być pieniądze a ja się pytam gdzie tyle kobiet zaraziło się tym wirusem zapewne podczas profilaktycznych badań pochwy!? Dlatego nie chodzę a jak już to z mężem który pilnuje ręce ginekologa.

Gość gość
Unikać basenów pływalni i ginekologa bo tam łapiemy najczęściej syf.