Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy nią jestem

Co to w zaszdzie znaczy blachara

Polecane posty

Gość czy nią jestem

Często czytam, tu na forum też okreslenie "blachara" w negatywnym kontekscie. Nie wiem tak naprawdę o co chodzi? Czy to sposób ubierania ? Rozumiem że tandetny? czy osobowość. I teraz - czy ja nią jestem? Mam 34 lata 172 cm wzrostu około 63 kg, zgrabna i podkreślam to obcisłymi strojami. Miniówy, obcisłe jeansy, krótkie kurtki, tak sie noszę. Nosze długie kruczoczarne włosy, chodzę na solarium ale nie do przesady. Maluję się ale nie mocno. Mam duże oczy i duże usta. Noszę tipsy. Jestem w separacji, 1 dziecko, aktualnie luźny związek dla samego bzykanka z facetem o wyglądzie "goryla-ochroniarza" Podejrzewam ze podchodzę pod to określenie?

Gość eldespeinado
blachara to kobieta ktora leci na piekne samochody :classic_cool: ja jestem blachara :D

Blachara to pani która fascynuje sie metalami kolorowymi badz pracuje na zlomowisku :)

Gość czy nią jestem
Lubię swój styl podobam sie sobie choc niektórzy moga twierdzić że jest tandentny. Co do samochodów? Nie jestem fanką.

Gość ale super piosenka
:)

Gość Bo jest tandetny.

Gość po 40
tez sie nad tym zastanawiam. konkretnie to nie wiem co to znaczy :O:O

Gość ale super piosenka
od blachy auta ->> blachara, kobieta,która leci na fajne auta ale tak w szerszym rozumieniu to na kase po prostu

Gość czy nią jestem
Nie interesuje mnie że taki np. Jacyków mój styl uważa za tandetny. Nie zamierzam sie zmieniać. Lubie styl Mandaryny czy Dody. Jednak słowo "blachara" ma głębszą treść na pewno negatywną

Gość eldespeinado
NIE JESTES FANKA SAMOCHODOW? TO NIE JESTES BLACHARA TYLKO ZWYKLA KOBIETA O WYJATKOWO ZLYM I SKRAJNIE TANDETNYM WYGLADZIE I SPOSOBIE BYCIA :classic_cool:

Gość mam uraz
Każda laska leci na kasę, ale nie każda jest blacharą. Blachara to prostaczka, wypindrzona wymalowana, pusto we łbie, która można poderwać na super auto i która puszcza się na dyskotekach

Gość ale super piosenka
nie, nie każda :classic_cool: ja lecę na urok osobisty przykładowo. więc wypraszam sobie :classic_cool:

Gość po 40
Eldespeinado a jaki styl w takim razie preferujesz? Ja tez kocham obcisłe jeansy i miniówy, krótkie żakieciki i nosze tipsy. Nie widziałes jak sie ubiera autorka to skąd wiesz że wyjątkowo tandetnie/

Nie jesteś blacharą tylko tipsiarą. :P A blachara to panna, która leci na autka. A że w większości sportowymi samochodami jeżdżą karko-dresiki, to lecące na nich różowe niunie kojarzone są z blacharami. :)

Gość tam tata tam
ja myślałam, że takich własnie "dresików" już się raczej w dużych miastach nie spotka ale ostatnio usłyszałam od jednej kolezanki, że uchowali się jeszcze w jednej z dzielnic wrocławia i to w centrum! tragedia :O

Gość zawsze leciałam na kasę
Czyżby typ Joli Rutowicz??? :P

wedlug mnie" balchara "odnosi sie ogolnie do materialistki ktora twierzdac ze potrzebuje stabilizacji poczucia bezpieczenstwa zapewnienia przyszlosci etc tak na prawde nie umie sie przyznac ze wszystkie te rzeczy sprowadzajac do jednego mianownika mozemy nazwac PIENiĘDZMI

jakos tak sie przyjelo ze stereotypowa blachara kojarzy sie z samochodem czy po prostu stawianiem-facet utrzymuje kobiete -mysle ze ten stereotyp nieco utrudnia zycie a faceci go naduzywaja jednakze powstal od pewnego najczestrzego typu materialistek