Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfiertulonka

czy słodzik w tabletkach mozna dodac do przepsiu na nalesniki?

Polecane posty

Gość kfiertulonka

Witam :) mam takie pytanie czy mozna dodac taki słodzik w tabletkach do przepsiu na ciasto nalesnikowe zmiast cukru oczywiscie. czy sie rozpuszcza te tabletki malutkie? oraz czy nie wytworza sie jakies zwiazki rakotwórcze bo kiedys cos takiego obiło mi sie o uszy). odchudam sie i chce nieco kalorii zaoszczedzic. a taki cukier puder łyzka stołowa to ma chyba mnije kalorii niz lyzka cukru zwykłego, bo to jest zmileony a co za tym idzie jest tego wiecej objetosciowo....:/ juz sama nie wiem bo chcialam do smaku opruszyc taki nalesnik z jablkami takim cukrem pudrem... z góry dzieki za odpowiedzi. :)

Gość weź cynamon
zamiast cukru/słodzika i po problemie.

Gość kfiertulonka
a zamiast cynamonu - bo nie przepadam za nim to mozna ten słodik czy raczej odradzacie? a jezeli gdyby z tym cynamonem to bedzie to slodkie czy raczej mdłe?

wiem ze slodzika nie dodaje sie do pieczenia ciast bo zmienia smak potrawy pod wpływem temperatury wiec do nalesnikow chyba tez nie powinnas

Gość miodekkkk
dodaj miodu to zdrowy cukier i łatwo go przetrawic

Gość moja zmora
cukier brązowy- polecam ma mniejkalorii

Gość sdrgyts
a po co dawać cukier?ja do nalesników nigdy nie daję ukru bo dzięki mleku ciasto i tak ma słodkawy smak.A cukier i słodzik to trucizna jedno jak i drugie

Gość kfiertulonka
ale ja np. nie daje mleka do ciasta nalesnikowego, tylko troche maki, woda, i jajko i takie lane ciasto daje a mysle sobie ze mozna by było dodac cukier waniliowy....

Gość juz lepiej jedzcie salate
a nie profanujcie w ten sposob nalesnikow :D Nalesniki bez mleka i cukru... :O No chyba, ze mowa o krokietach...

Gość kfiertulonka
dlaczego nie sa dobre, (no nie wiem jak bez cukru - bo jeszcze tej opcji nie próbowalam) ale bez mleka sa okej. Dodaje potarte jabłko i smak sie podnosi :) ale cuker ma tyle kalorii.....:(

Gość fuuuuj słodzik
do nalesników???!!! a nalesnik bez mleka to nie nalesnik tylko jakas atrapa.:P

Gość zgaddzam sie ze nalesnik bez m
leka to jakas atrapa :o ale bez cukru jest świetny! z bialym twarogiem, śmietana/jogurtem i ziołami. mniam!