Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lucrecia Dominguez

Czy życie samo wszystko wyrównuje , czy człowiek sam powinien dokonac zemsty ?

Polecane posty

Interesuje mnie to . Dookoła jest pełno mściwych i okrutnych ludzi , którzy nie mają żadnych skurpułów . Dla czego człowiek lubi się mścic , bo pewnie doznał wielką krzywde . Jestem ciekawa czy można wybaczyc . Prosze podzielcie się ze mną waszymi doświadczeniami i myśleniem o zemstach - z tego co słyszałam to zły doradca .

Gość Ja sama już nie wiem

Gość Norka norka
Ależ oczywiście że tak

Gość Klaudiana
Moje zdanie jest takie oko za oko ząb za ząb

Gość Jimena
Pan Bóg a jestem katoliczką sam kazał dokonywac zemsty w starym testamencie pisz ,, oko za oko , ząb za ząb ''

Gość Tadeusz-totus
no sympathy for fools ! Brak sympatii dla glupcow ! Nie przebaczaj - gwarantuje ci ze w ten sposob bedziesz silniejszy. Przebaczyc mozesz jedynie wtedy gdy dokonasz juz zemsty - gdy twoja ofiara bedzie blagala o litosc. Zemsta uwalnia nas od doznanych cierpien i upokorzen. Nie pozwol by ktos odebral twoje zycie i zniszyczyl je... IDZ - zemscij sie, i odbierz to co twoje: GODNOSC.

Gość to jeszcze zależy co
nam ktoś zrobił.Przyjaciółka odbiła mi faceta,bardzo cierpiałam,ale wybaczyłam,chociaż ona o tym nie wie bo już nie mamy żadnego kontaktu.Ale nie mam już do niej żalu.Ale gdyby ktoś skrzywdził kogos z moich bliskich to na pewno bym sie zemściła

Gość Tadeusz-totus
@Lucrecia Dominguez Wiele lat mialem podobne watpliwosci. Kiedys postanowilem wybrac droge zemsty i braku sympatii dla glupcow. NIE ZALUJE. MSCIJ SCIEJ - a potem ewentualnie wybaczaj. Tylko tak odbierzesz to co zostalo ci odebrane.

Gość Artie
Zemsta jest złym doradcą .

Gość dzej zi
Zycie nic nie wyrownuje, wrecz przeciwnie, podli, zli ludzie zyja dluzej i szczesliwiej, bo sie niczym nie przejmuja i nie maja zadnych stresow...

Gość laila.
taka żona jaki kochanek :P

Gość gvwrgvtzzuio..
stary testament zostal poprawiony w nowym, odnosnie tego co piszesz jest cos takiego jak mowa o policzku, jesli ktos cie uderzy nastaw drugie, miloscia zdziala sie wszystko

Zemsta to jedna z największych przyjemności w życiu, kto nie potrafi tego docenić ten: a) jest frajerem b) jest głupi c) jest głupim frajerem

Gość Jezus Chrystuss
Ja zawsze wybaczam 🌻🌻🌻

Gość nie mszcze sie
mam po prostu taka osobe w glebokim powazaniu 🖐️

Gość wy nic nie rozumiecie
a wiesz skad sie biora choroby własnie z zemsty tzn ze jesli nala bedziesz trzymac w sobie złosc odbije sie to na twoim zdrowiu

Gość Bezbronna kobieta
Zemsta - niszczy życie - prowadzi do choroby psychicznej - zniewala nas - stajemy się złymi ludźmi - jesteśmy wtedy słabi

Gość Człowiek ma obowiązek wybaczyc
drugiemu człowiekowi .

Gość mądre stwierdzenie brzmi
co zasiejesz to zbierzesz to co zlego zrobisz wroci do Ciebie niekoniecznie w tej samej sytuacji ale bilans musi sie rownac po obu stronach

Gość Pan Bóg nam ciągle wybacza
więc czemu my mamy się mscic nie mamy do tego żadnych praw kara ma zostac wymierzona z góry nie od nas a źli ludzie żyją dłużej bo pan bóg chce dac im czas i szanse na to by zrozumieli to wszystko co zrobili źle

Gość tres jolie
to co zlego zrobisz wroci do Ciebie niekoniecznie w tej samej sytuacji ale bilans musi sie rownac po obu stronach Nieprawda. Wszyscy ludzie jakich znam i sa zle maja sie dobrze i nic nie zapowiada, aby to sie mialo zmienic. Lepiej sie zemscic i zamknac rozdzial niz cale lata zyc z poczuciem skrzywdzenia, nienawisci, bo to faktycznie niszczy,

Gość tres jolie
*i sa zli

Gość salamandrrrra
Tadeusz-totus, biedny chłopcze... nikt ci nie powiedział, że godność możesz co najwyżej sam oddać, natomiast nie ma takiej władzy która mogłaby ci ją zabrać?

Gość Umka
Jeśli ktoś ciebie skrzywdzi od płac mu tym samym , niech poczuje ból jaki ty czułes , niech niezapomnie tej nauczki do końca życia , gdy skończysz z tą osobą , możesz zacząc życ własnym życiem i rozpocząc dopiero wtedy nowy rozdział .

Gość Współczujący i wybaczają
Ludzie mściwi są biedni , w końcu sami też zostaną ukarani . Zemste możemy zostawic wyłącznie Bogu .

Gość needler
Czy nikt nie uwarza że w świecie w którym żyjemy w którym rządzi pieniądz i władza w którym rządzi zło zemsta po prostu nam się należy?przecież ludzie którzy nas krzywdzą działają rozmyślnie czasem długo planują swoje intrygi i okłamują nas patrząc nam prosto w oczy.Oni nie wierzą w wartości wyrzsze wię c dlaczego to my mamy być ofiarami czase najbliższych nam osób.