Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasssaaa

soczewki - reklamacja - zwrot

Polecane posty

Gość sasssaaa

Hej kupiłam soczewki kontaktowe koszt około 300zł nie dostałam próbnych soczewek nosze juz tydzien, ale zle sie czuje z nimi - bolą oczy, pieką, piasek pod powiekami, obraz sie zamazuje - ogólnie kicha! Zdecydowałam sie udac do salonu i porozmawiac z obsługa - zbadac sie u optyka jesli zajdzie potrzeba chce oddac soczewki i odzyskac pieniądze/czesc chociaz Moje pytanie - jak sadzicie czy przyjma soczewki i oddadza kase - opakowania sa napoczete, po 1 sztuce z opakowania brak, zostało jeszcze po 5 nowych soczewek Boja sie ze nie zwroca mi kasy!!! Wogole jestem niezadowolona z tego salonu! Czy ktos mial podobny problem??? Pozdro

Gość Pinezka////
Ja zwracałam soczewki ale dlatego ze po otwarciu jedna byla wystrzępiona. To wszystko zależy od salonu ale myślę ze jeżeli to było cale opakowanie jedna parę już zużyłaś to chyba Ci nie przyjmą chyba ze jedna byłaby uszkodzona a jeżeli obraz ci się zamazuje to musisz mieć moc źle dobraną a to uczucie piasku po powiekami to może założyłaś na "lewą" stronę bo to daje właśnie efekt piasku i rozmazany obraz. Sprawdź to odwracając soczewkę. Ale niestety nie opłaca się kupować pierwszy raz jakiś nowych soczewek zaczynając odrazu od całego opakowania lepiej jedna parę żeby wypróbować

Gość sasssaaa
dzieki za odp miałam dostac próbne soczewki w salonie zamowili je - przyszły złe moce zamówili drugi raz - znów pomyłka i wkoncu dali mi cale opakowania tzn zaplaciłam za nie teraz mnie to wkurza - bo gdybym dostała próbne to oddałabym całe opakowani a teraz to szukaj wiatru w polu nie sa na lewa strone - one sa takie ze trudno jest sie pomylic, zawsze układaja sie w miseczke, jak sa na lewej stronie od razu to widac

Gość Pinezka////
no to spróbuj zareklamować może się uda to jeżeli zle widzisz to może masz BC źle dobrane. A co do "lewej" strony soczewki to ja tez kiedyś kupiłam soczewki nie oznakowane i byłam świecie przekonana ze dobrze je wkładałam to układały się na palcu w miseczkę i myślałam ze jest ok ale jakoś źle widziałam i rzeczywiście przewróciłam je i o dziwo tez układały się dobrze ale widziałam już dobrze wiec były jednak na lewej stronie. Od tego momentu nosze tylko z oznaczeniem bo przemordowałam sie z nimi cały miesiąc. Także może spróbuj je odwrócić

Gość sasssaaa
hmmm - robiłam tak jak mówisz przeczysciłam odwróciłam i zle sie układały- miały takie powywijane brzegi, ze nawet nie próbowałam ich wkładac do oka dzis zamierzam kupic krople do oczu, a jutrojechac do tego ,,salonu" i dowiedziec sie czegos wiecej nie chce rezygnowac z soczewek bo juz nauczyłam sie je zakładac oprócz tego nareszcie bez przeszkód moge nosic okulary przeciwsłoneczne :-)