Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...82

jak nauczyc dziecko sikania do nocnika?

Polecane posty

Gość Jessy27
ja wczoraj kupilam nocnik, jak mi sie uda małego nauczyc, to ci powiem:)

ja jeszcze niestety nie wiem jak nauczyć córke siadania na nocnik, ale jest tu na forum taka monika ona wie wszystko, aby czekac az sie pojawi i was pouczy:)

Gość hehehes
takich tematów jest dziesiątki na kafe. poszukaj:-o

Gość jbhdeckubeu
madonna-przeczytalam cały topik na którym obrazalyscie sie z monika........taka bylas pewna siebie,a teraz własnie pokazałas kto tu jest madrzejszy obrazajac ja na innym temacie:-o żenada trzeba bylo moze osobny topik o tym zalozyc.......

Gość ja zaczęłam od wysadzania
rano jeśli pieluszka była sucha. I oczywiście nagradzania, jeśli próba się powiodła. Oczywiście tłumacząc córce po co ją tam sadzam i psipsiając jej nad uchem :) Trzymałam ją tam parę chwil. Jeśli chiała wstać, pozwalałam za drugim razem lekko ją tam przytrzymując. Nic na siłę. Lepiej traktować jak zabawę.

jak nauczyc nie wiem ja małego uczyłam od 7 miesiaca siadac na nocik i ajak coś zrobił biłam brawo szybko zakumał ze kupka na nocnik i potrafi pokazac ze kupka bedzie jak tata gapa i nie widzi sygnaółów to sam idzie po niocnik i go rzuca :D a od jakiegso czasu czasem woła sisisi i sadzam na noicik i jest siku wiem ze to jeszcze nie kontrolowane bo czasem sie zleje i woła ale ciwiczymy ostro

Gość mamadwulatka
nocnik kupiony jak dziecko miało około 10miesiecy, pierwsza nieudana proba latem jak miał1,5roku - chyba nie rozumieł jeszcze o co chodzi , nie potrafił wstrzymać siusiu:) druga próba dzien po drugich urodzinach , uczymysię juz odmiesiąca:) nadal zdazaja sięwpadki,kupka zawsze w majtynomoze ze 3 poszły na nocnik:) jak go pilnujemy i co godzine sadzamy to cały dzien się nie zesika ale trzeba pilnować ogolnie sam rzadko woła:( sukcesem jest to że potrafi utrzymać w brzuszku jakis czas i jak usiądzie na nocnik to wysiusia wszystkoa nie jak na początku po kilka kropel:)