Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lovciam89

masakra

Polecane posty

znowu spóźnia mi się okres...byłam dzisiaj u ginekologa i wiecie co mi powiedział...ze mam ostre zapalenie w pochwie czy jakoś tak :/ i ta cholerna nadżerkę...przepisał globulki ale jeśli mam być szczera to boje się je stosować :( czy już ktoś tak miał? i czy pomagało? jeszcze wysłał mnie na USG... potrzebuje szczerych odpowiedzi i naprawdę porady czy to wszystko jest ok?

Gość ale jakie globulki

Gość jojojojjj
hmm nierozumiem o co Ci chodzi? powiedział Ci że masz zapalenie i trzeba leczyć to co się tak rzucasz? kupujesz, stosujesz i miejmy nadzieje że zadziała.. i pomyśl raczej czy to przypadkiem ty niewywołujesz tego stanu zapalnego czymś.. np. złym płynem do higieny intymnej albo tamponami...

Gość anik...
a czego tu sie bac? wsadzasz globulke i po strachu, Jezeli masz stan zapalny to musisz brac te globulki bo niewyleczona infekcja moze doprowadzic do bardzo powaznych powikłań. Nierozumiem dlaczego boisz sie stosowac globulki??!!! Przecierz to nic strasznego

ale ja sie nie martwie tylko sie zastanawiam dlaczego na zapalenie pochwy mam brac butapirazol do odbitniczo czy nie wystarczy poprostu gynalgin dopochwowo? hm nie uzywam plynu do higieny imtymnej tylko zelu pod prysznic i nie uzywam tamponow tylko podpasek...

Gość Blask
hops hops hops raz do dziury :):):):):):D:D:D

i jeszcze wysłal mnie na USG ukladu rodnego czy moze byc z nim cos nie tak? prosze o rade

Gość jojojojjjj
używasz żelu pod prysznic? no to ja się niedziwie temu zapaleniu.. ja po żelu odrazu mam grzybice.. kiedyś mi się skończył płyn do higieny i zaryzykowałam i na drugi dzień wieczór już czułam że coś nie tak.. radze kupić choćby ziaje za 4zł i tego używać.. i zobaczysz czy będzie lepiej..... ale żel wypłłukuje twoje PH tam i zwłaszcza jak się często myjesz np. przy okresie to działa mega drażniąco i grzyb bądź zapalenie gotowe

Gość wera123
lepiej uzywaj podpaski niz tampoty bo tampony wlasnie one dosc czesto powoduja tez ostre stany zapalne

usg to badanie bezinwazyjne, kontrolne w Twoim przypadku - nie am się czego bać, stosować sie do zaleceń lekarza i spokój pełen zachować

Butzpirazol dostałaś bo działa przeciwzapalnie, a gynalgin przeciwgrzybiczo.Na USG dostałaś skierowanie,żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. z jajnikami i macicą.trzeba je kontrolnie robić.Poza tym masz nadżerkę, która wywołuje stany zapalne.