Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_11

czy mieliscie wątpliwosci przed ślubem??

Polecane posty

Gość dziewczyna_11

Nasz ślub ma odbyć sie za 10 miesiecy a mna targaja mieszane uczucia... Moj pierwszy zwiazek byl totalna porazka, facet mnie zdradzil, to byla moja pierwsza wielka milosc... Potem pojawil sie on... jestesmy ze soba 4 lata, planujemy wspólną przyszlosc, ale ja mam wątpliwosci, ciagle sie boje ze on tez mnie zdradzi... :-( nie wiem jak sie z tym uporac

Gość szczerze odpowiedzieć
Jeśli masz mozliwość- psycholog. Rozumiem Cię miałam, mam podobny problem. Panicznie bałam się i boję ,że mnie zostawi. Bo moj ojciec zostawił matkę. Ale postanowiłam zaufać. Jeśli to jedyna Twoja obawa przed slubem- pogadaj z nim, uspokój się..

jestes z nim 4 lata, chyba znas zjuż go na tyle ż emożesz sobie odpowiedzieć, czy ufasz mu czy nie Zdrada w związku pojawia się niezależnie od teog, czy ktoś wczesniej mial jakieś przezycia z tmy związane czy nie, tka samo nigdzie nie jest powiedziane, że skoro tamten wczesniejszy cię zdradził, to ten przyszly mąż ten Cie zdradzi! I to co Ty nazywasz wątpliwościami tka naprawde u Ciebie autorko nazywa się STRACHEM, ale nie przed slubem, nie przed tmy, CZY TO TEN, tlyko przed samym faktem zdrady. ?Zastanów się, podejrzewam, że gdyby do slubu nie doslzo a Ty byś poznala nowego faceta to mialabyś tę samą psychozę, każdy następny będzie dla Ciebie egzemplażem zdatnym do zdrady i tak błędne koło się toczy. MUSISZ zaufać temu człowiekowi, jesli nie dał Ci żadnych powodów do nieufności to chyba nie masz się czego bać? Bądź czujna ale bez przesadyzmu, jesli otrzymasz jakies oznaki dziwnego zachowywania to wteyd miej wątpliwości, a nie, za przeproszenie, 'rób w gacie' jak nie mas zpowodu. To było-minęło, przeciez nie jesteś z tym, ktory zdradzil? Nie mozesz wszystkich tak generalizować. Kochasz- musisz ufać. Przyjęłas zaręczyny- to znaczy, że chyba tez coś do nieog czujesz? On nie jest tamtym, dbaj o Wasz związek, nutka niepoewności jest wskazana ale be zniepotrzebnej paniki :)

Gość czekałamm
Czekałam na ślub kilka lat, żeby mój chłopak dojrzał. Różnie nam sie układało, ale ogólnie dobrze. Dogadujemy się. Jedyny problem polega na tym, ze oboje jesteśmy nerwowi i czasem iskrzy. Zaplanowaliśmy w końcu ślub na przyszły rok, niby się cieszę, ale... Poznałam przez internet chłopaka, jest młodszy, nic mnie z nim nie łączy, ale przez niego zaczęłam mieć wątpliwości czy mój narzeczony to ten jedyny. Dużo rozmawiamy z tym kolegą i podczas rozmowy mam wrażenie, że ten chłopak czuje jak ja, myśli jak ja. Rozumiemy się bez słów i tak naprawdę czasem wydaje mi się bardzo bliski, mimo że wcale go nie znam. Zawsze uważałam, że pokrewieństwo dusz to bzdety, ale jak poznałam tego chłopaka, odkryłam w nim pokrewną mi duszę. Z moim narzeczonym takie pokrewieństwo dusz mnie nie łączy. I takie to moje wątpliwości

Gość karolinna_Wawa
kazda tak ma :) bo ślub to juz powazna deklaracja swoich uczuć ale bez przesady nie wszyscy sa tacy sami :) to ze cie były zdradził to znak ze nie był cie wart dup*k jeden i tyle nie martw sie tak tym.... powodzenia

Gość evvvunia
ja mam slub dopiero za 1.5 roku i jeszzce nie odczuwam wątpliwości i stresu ale jestem dość nerwowa i wiem ze im blizej bedziemy tego terminu tym bardziej bede sie denerwowac i boje sie tego okrutnei. nie chodzi o takie rzeczy jak zdrada. bardziej o to czy to ten odpowiedni? czy juz dorosłam do ślubu? czy nie bedziemy sie rozwodzić za rok? i czy po slubie nie zmieni sie w kochającego narzeczonego na zimnegi i bez uczuc męża! i co ja mam z tym zrobic?

Gość asgdsfyh
A ja mam slub w tę sobotę;)

Gość evvvunia
i nie denerwujesz sie wogole?

Gość princessaa
mam slub za 10 miesiecy:) i nie mam zadnyyyyychh watpliwosci:)

Mam ślub za 3 tygodnie- leki stresik już jest :) ale watpliwości żadnych

Gość princeskaska
tak princcessa, za wyjątkiem tego, ze facet będzie się podniecać na widok gołego tylka striptizerki.

Gość princessaa
nie bedzie striptizerki. pozatym nie mam watpliwosci co do slubu. co ma do tego wieczor kawalreski :/ wes pomysl