Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Małgośka mówią mi

CHOMIK-nastepnym razem go zabije...Pomóżcie!!!

Polecane posty

nie wiem co jest grane, chomik ma w klatce wszytsko co jest mu potrzebne(przynajmniej mi sie tak wydaje;) ) jest kolowrotek, domek, kolba, wapienko, ma co jesc, gdzie spac i gdzie sie wybiegac. Do niedawna korzystal ze wszytskiego i bylo dobrze. Ostanio nie zajmuje go nic poza gryzieniem prętów w klatce...robi przy tym taki hałas , że spać nie mogę przez pół nocy:O wiem ,ze on musi ścierać sobie zęby,ale dlaczego robi to za pomoca prętów??

Gość JASKOLKA17
kazdy chomik tak robi po prostu przenies go do innego pomieszczenia! i nie bedziesz miala halasu

Gość wsadz go do akwarium
u mnie przez 2 lata "zjadl" 3 klatki :)

wyczytałam gdzieś , że powinien ścierać zęby na kolbie,albo twardych \"ciasteczkach\" , zakupiłam oczywiście wszytskie akcesoria a on ciągle woli te pręty... myslalam wlasnie,zeby kupic taka drewniana drabinke, tylko czy sie na nia przerzuci?:) zastanawiam sie tez,czy on jest w stanie te metalowe prety przegryźć po jakims czasie?

Gość vt
bo chomiki to głupie stworzonka :) zamień go na świnkę morską i po problemie :D

Gość JASKOLKA17
nisety jest w stanie przegryzc bo chce sie uwolnic moze zrob mu jakies taki ogrodzenie w pokoju włoz mu te jego zabaweczki i niech sie pozadnie wylata

nie mam miejsca na taka duza klatke;) jakbym mogła to od razu miałabym inne zwierzątko,ale do tego pierona też już sie przyzwyczaiłam :) aha i niestety nie mogę go nigdzie przenieść, bo wynajmuję jeden pokój w mieszkaniu...jestem na niego skazana:O:P

Gość Ale po prostu...
weź jakąś wielką michę albo zrób właśnie z czegoś takie ogrodzenie, wypuśc go i tak jak ktos poradził daj mu tam te wszystkie gadżety i się zabawi:D:D jak tak robiłam i było git:P

Gość ja mam chomiczka od kilku dni
i też bardzo hałasuje w nocy. Tez chce gryźć klatkę, ale ma małe odstępy między kratkami więc nie może. Za to bardzo hałasuje kółkiem, więc wystawiam go do przedpokoju. Niech sobie tam lata. Taki ma tryb - w nocy lata jak szalony, a w dzień śpi, tylko czasem wstanie i udaje aniołeczka :) Jest taki słodziutki :) Za to mój poprzedni chomiczek miał normalną klatkę i też całą poobgryzał, ale nie pamiętam jak sobie radziłam z hałasem, bo to było kilka lat temu. Moja rada jest taka - kup najlepiej klatkę z mniejszymi prętami lub akwarium, ale wiedz, ze odbierzesz chomiczkowi dużo radości z gryzienia.

aha ja mam chomika miniaturkę, więc nie wiem czy dla normalnych chomików sa klatki z wąskimi odstępami między prętami

rolkę po papierze wsadź, jak najbardziej, ucieszy się :) Mój ją tez trochę gryzie. Tylko chyba nie bardzo można zrobić tunel, bo klej/taśma będzie dla chomiczka toksyczna i może mu zaszkodzić to jest fajna strona o chomiczkach: http://www.ichomiki.ovh.org/index.html