Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frezja jet

pomoc w doborze odpowiedniego stanika raz jeszcze

Polecane posty

Gość frezja jet

Wiem, że kobiety na tym forum informują się nawzajem tzn. pomagają sobie w doborze odpowiedniego stanika. Czy mogłabym którąś z Was prosić o pomoc? Moje wymiary nie są zbyt eksponujące, ale nie chce dodatkowo płaszczyć swojego biustu jak to było do tego pory. Obwód pod biustem (zmierzony naprawde ściśle) to 70 cm, a w biuście 82 cm. Do tej pory nosiłam staniki o rozmiarze 70A oczywiście push-up Prosiłabym o poradę jaki powinnam rzeczywiście nosić, oraz gdzie mogłabym kupić stanik, który mi poradzicie. Dziękuje.

Gość frezja jet
podnoszę

Gość frezja jet
podnoszę bo ważne dla mnie

Gość frezja jet
Raczej się nie skuszę. Czy jednak któraś z Pań mogłaby mi pomóc ?

Gość frezja jet
up

Gość frezja jet
up up

Gość ekati
spróbuj 65 B

Gość ja mam podobne
wymiary - 68/82 i noszę albo 60DD albo 65C, ale ten drugi jak jest ciasny.

Gość ale jak to mozliwe ze
z 75 przeslas na 5 i w dodatku o 3 miseczki wiekszy :O ?? tak sie zastanawiam bo ja własnie nosze 75 B i czy az tka zmiana rozmiaru włynie korzystniej na wyglad mojego biustu ?

*miało byc z 75 na 65

wyobraz sobie, ze tak zawsze mi dobieraly panie w sklepach...jak widac, zeby pracowac w sklepie z bielizna trzeba miec troche wiedzy na ten temat... wiecej na pewno niz sie wydaje.... i zrozum ze prz wymiarze pod biustem 65 miseczka G nie wyglada jak G w standardowkach.....

a faktem jest ze pani w sklepach mowila, ze pod biustem nie powinno nic uciskac i sciskach i dlatego mialam zawsze 75... przez co stanik chodzil mi "gora-dol" nie oszukujmy sie.... jesli pani chciala cos sprzedac a nie miala odpowiedniego rozmiaru wepchnela cokolwiek prawda ;)

hm....dzęiki ;) jeszcze tylko poczytam o tym co jest napisane w linku i chyba zara wyrusze w rejs za stanikiem tylko jeszeli mogłabys mi jescze wyjasnic gdzie tą tabele moge znalezc ?

jesli chodzi o wyglad biustu..... zawsze nosilam push - upy bo wydawalo mi sie ze mam maly biust... po znalezieniu odpowiedniego rozmiaru ( w polsce jest to ponoc niestety trudne, ale tu gdzie mieszkam kupilam bez problemu) kupilam stanik bez zadnych usztywniaczy.... mieciusienki.... i wierz mi, ze nawet moj facet jak wrocil z pracy zauwazyl roznice... piersi bardziej do srodka, nie splaszczone, wygladaja o niebo lepiej.... :)

aj , juz mam , dzieki ;)

Gość tutaj masz link
tabela jest w stopce best bra

Gość tutaj masz link
ja nosiłam zawsze rozmiar 75 B, bo tak mi pani w sklepie radziły. Kiedy trochę poczytałam, porozmawiałam i otrzymałam kilka rad, przeszłam na stanik 70 D. Rewelacja. Jak ja mogłam kiedys nosić to jeżdzace góra-dół 75 B:) Aaaa i zawsze push upy nosiłam, teraz miesiutkie staniki na fiszbinach

Gość tutaj masz link
Przepraszam za błędy, spieszyłam się:)

Gość nicnieda
FREZJA JET: RÓŻNICA MIĘDZY OBWODEM POD BIUSTEM A OBWODEM W W BIUŚCIE: 12-13 cm = miseczce A 14-15 cm = miseczce B 16-17 cm = miseczce C 18-19 cm = miseczce D 20-21 cm = miseczce E JEŚLI TY MASZ 70 CM POD BIUSTEM A 82 W BIUŚCIE, TZN. ŻE MASZ RÓŻNICĘ 12 CM. ZGODNIE Z TĄ KLASYFIKACJĄ, POWINNAŚ NOSIĆ BIUSTONOSZ; 70A.