Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cooooooooooooooooooo

czy zawsze kilka dni przed okresem są dni NIEPŁODNE?

Polecane posty

Gość kasia nowak
ja się śmieje z takich ludzi, nie warto humoru sobie psuć. szkoda życia na nerwy

Gość Zakłopotany17
Cześć. Mam wielki problem i prosiłbym żeby mi ktoś pomógł go rozwiązać. Uprawiałem sex z dziewczyna w piątek popołudniu, a wieczorem lub na następny dzień dostała okresu. Czy jest to możliwe żeby zaszła w ciąże ?!?! Proszę o szybką odpowiedziedź.

Gość andzia-k-ce
Do Zakłopotanego17 a czy Twoja dziewczyna stosuje tabletki anty? Albo, czy wogóle się zabezpieczaliście?

Gość andzia-k-ce
Jeśli dziewczyna nie stosowała tabletek ryzyko zajścia w ciążę jest niewielkie, bo kochaliście się w dni niepłodne. Ryzyko znacznie się zwiększa jeśli dziewczyna stosowała tabletki , a wasze uniesienie miało miejsce w tzw. tygodniu z odstawienia ( czyli okresie bez tabletek) Na wszelki wypadek zgłoście się do ginekologa. Zanim kolejny raz będziecie się kochać bez zabezpieczenia dwa razy się zastanówcie, czy chcecie zostać rodzicami w wieku 17 lat, bo takie podejście do sprawy świadczy o Waszej nieodpowiedzialności.

Gość Alexis1200
Mam mały problem i pytanie dotyczące jego. otóż to dzisiaj 21.12.09 kochałam sie z chłopakiem ( stosunek przerywany) oczywiscie zdązylismy jeszcze przed czasem wytrysku wiec sperma nie dostała sie wewnątrz pochwy, po wszystkim mój partner przetarł penisa tylko chusteczka higieniczna a za 10 minut ponowlismy nasz stosunek, okres powinnam dostac 29.12.09 wiec czy to były dni płodne i czy jest wogóle mozliwosc zajscia w ciąze ?

Gość asasasasaq
u zdrowej kobiety faza lutealna trwa od 16 do 10 dni przed kolejnym okresem. Jeśli jest to 10 dni to należy doliczyć jeszcze trzy dni bezpieczeństwa i wówczas kobieta nie może zajść w ciążę przez 7 dni przed kolejną miesiączką. Nie można stwierdzić w 100% kiedy nastąpi kolejna miesiączka. Nawet kiedy zawsze miałaś 28 dniowe to następna może trwać 35 dni. Jeżeli jednak odważysz się ustalić okres płodny mówiąc - napewno będzie 28, odejmę sobie te 10 dni i mam pewny okres niepłodny to właśnie ustaliłaś to za pomocą KALENDARZYKA MAŁŻEŃSKIEGO - zwanego ROSYJSKĄ RULETKĄ. Okres płodny i niepłodny można prawidłowo ustalić tylko poprzez obserwację własnego ciała cały cykl - od 1 dnia do ostatniego.

Gość asasasasaq
i nie bezpłodne tylko niepłodne.

Gość Panikara2
Witam. Chciałam wiedzieć czy pierwszy dzień miesiączki jest dniem płodnym czy nie? Otóż dzień po miesiączce (7dniowej) uprawiałam peeting z moim partnerem. Po wytrysku on zaczął pieścić mnie (po paru minutach, ok10). i włożył mi palec do środka. Palec był suchy (przynajmniej tak mi się wydaje, że zdążył już wyschnąć). Czy plemniki w wyschniętej spermie bądź pod paznokciem dalej żyją? Dodam, że na drugi dzień miałam śluz mętny (nieprzezroczysty), dość skąpy, wodnisty i nieklejący się. A w dniu zdarzenia był minimalnie ale to naprawdę minimalnie różowawy(chyba z miesiączki). Czy możliwe jest zajście w ciążę w tym czasie? Wiem, że plemniki żyją nawet 7 dni w drogach rodnych kobiety, czy przeżyłyby w takim śluzie? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość Panikara2
Dodam jeszcze, że przez 1,5 roku brałam tabl antykoncepcyjne i teraz właśnie przed tą miesiączką skończyłam ostatni blister (robię przerwę). Do tego w tym m-cu brałam antybiotyki obniżające skuteczność anty i przez to w ostatni dzień cyklu wzięłam tabletkę awaryjną (escapelle) mimo że lekarz powiedział, że potrzeby nie ma, ale zawsze jest ten 1% niepewności. I dlatego trudno jest teraz kalendarzykiem dni płodne mi określić, więc skupiłam się bardziej na śluzie.

Gość sdasdasdas
jeśli należysz do kobiet które obserwują u siebie śluz tylko w okresie płodnym to pojawienie się każdego rodzaju śluzu traktuje się jako okres potencjalnie płodny. Wszystko zależy od tego jak długie masz cykle. Jeśli krótkie to 8dc może już być płodny. Inna sprawa to żywotność plemnika pod paznokciem :) umył się facet? woda zabija plemniki.

Gość Panikara2
Rąk nie umył. Ale właśnie byłam u ginekologa. Zbadał mnie dokładnie i powiedział, że możliwości zaciążenia nie ma. Po pierwsze szyjka jest za wąska. Po drugie w pochwie jest sucho i plemnik nie dałby rady. A śluzówka nie przyjęłaby plemnika. To tak jakby rzucić go na kamień:) Pęcherzyki są wzrastające bez dominującego. Tak więc rozwiał moje wątpliwości. Mam nadzieję, że pecha nie mam i wszystko będzie ok:)

Gość Magda4545
Hej.Mam pytanie , moje cykle są nieregularne chociaz nigdy nie byly napewno krotsze niz 30-31 dni , chcialam sie dowiedziec czy odrazu po okresie ( 1 2 dni ) mogłam zajsc w ciaze ? Zabezpieczylam się prezerwatywą , prosze o odpowiedz

Gość Panikara2
Znawcą nie jestem, więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że to mogły być dni względnie bezpłodne (nie ma dni całkowicie niepłodnych). Zależy od organizmu, jaki miałaś śluz itd. Jeśli kochałaś się z prezerwatywą to czego się opisz?

Gość Panikara2
Przeczytałam 1-2 dni po okresie, mam nadzieję że nie chodzi Ci o 12:)

Gość Agnes 88
mam takie pytanko wstydliwe, dopiero zaczełam stosować tabletki. Czy pozwolić chłopakowi aby szcytował we mnie? czy to bezpieczne?

Gość Dżoana:)
Agnes88 Jeśli zaczęłaś brać tabl w pierwszym dniu miesiączki to zabezpieczenie masz zapewnione od początku i nie pominęłaś żadnej tabletki, ale jeśli nie jesteś pewna to nie ryzykuj, bo Cię nerwy zeżrą w oczekiwaniu na plamienie w trakcie przerwy. Poszukaj na necie, poczytaj na forach, a najlepiej swojego gina zapytaj.

Gość antykoncepcjanatur
no nie zawsze..to zależy od cyklu...ja mam np strasznie nieregularne więc cały czas musiałabym się zabezpieczać, ale nie czerpię z seksu wystarczającej satysfakcji...gin polecił mi tester Afrodyta, który wykrywa owulację i dni płodne. Jest dużo łatwiej i nie martwię sie niechcianą ciązą

Gość kokokaja
anik... zgadzam się z tym co napisałaś powyżej, przy krótkich cyklach jeszcze podczas okresu mogą zacząć się dni płodne i plemniki mogą sobie spokojnie zaczekać aż komórka jajowa dojrzeje.

Gość coTOmaByc???
Thalia1985 To moze ten twoj maz jest niedouczony co???? co za ludzie... A jak ja nie mam owulacji to co mi sie wydziela z tym okresem??? skoro nie mam komorki jajowej???? sztuczna krew?? hahahahaha buahahahaha

Gość gość
nie czytacie dobrze pytania.

Gość gość
pytanie jest : czy zawsze kilka dni przed okresem są dni niepłodne, czyli czy przed okresem występują dni niepłodne. (po dniach niepłodnych i płodnych czy występują dni niepłodne jeszcze )

Gość gość
Nie, nie zawsze. W organizmie kobiety w ogóle bardzo rzadko istnieje coś takiego jak "zawsze" i "nigdy". Na ogół te dni są niepłodne, ale na pewno nie zawsze. Zdarzają się po dwa cykle w miesiącu, opoźniona owulacja i w ogóle szereg rzeczy może się zdarzyć.