Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorrraaaaaaa

Objawy grypy, ale za niska temperatura ciała??

Polecane posty

Gość chorrraaaaaaa

Witam Od dłuższego czasu męczyło mnie przeziębienie, bez bólu gardła, tylko mokry kaszel i katar. Podleczałam się gripexami itd, ale katar i kaszel jak były tak są. Następnie infekcja przeniosła się do ucha i z "przygłuchym" lewym uchem poszłam do laryngologa. Dostałam antybiotyk. Zatkane ucho minęło (nie było nigdy bólu ucha) ale zaczęłam się koszmarnie dusić, przy każdym wdechu całe gardło "świszczy", mam wrażenie, jakby płuca były strasznie ciężkie i jakbym nie mogła wziąć pełnego wdechu. Momentami mam problem z oddychaniem za równo przez nos (ciągle zatkany) jak i przez usta. Kaszel jest dalej mokry, ale dużo silniejszy, taki właśnie "duszący", nie mogę przez to spać, jak tylko się położę, od razu zaczynam się dusić dwa razy bardziej. Przy tym wszystkim mam temperaturę 35.6 Co to może być?

Gość zapalenie oskrzeli

Gość chorrraaaaaaa
* objawy infekcji, takie jak: ogólne złe samopoczucie, uczucie rozbicia, dreszcze, gorączka (zwykle niewielka), bóle mięśniowe i kostne * zwykle towarzyszą objawy zakażenia innego odcinka układu oddechowego, takie jak katar, ból gardła * kaszel, początkowo suchy, następnie produktywny (z odkrztuszaniem wydzieliny, początkowo śluzowej (biały kolor), następnie ropnej (żółta, zielona) * może wystąpić krwioplucie * pieczenie i ból w klatce piersiowej, zwykle związany z kaszlem * sporadycznie duszność nie mam gorączki, a wręcz przeciwnie, zbyt niską temperaturę kaszel nie był nigdy suchy, co do wydzieliny to również "niezgadzają się kolory" :) duszności nie są sporadyczne, tylko jakby "cały czas" czuję się przyduszona, każdy oddech to problem, jakby podnoszenie cegły leżącej gdzieś na klatce (z towarzyszącym świszczeniem)

Gość chorrraaaaaaa
Oczywiście, jutro wybieram się do lekarza, ale z ciekawości pomyślałam, że zapytam, może się czegoś ciekawego wcześniej dowiem

Gość poczekaj jesczez kilka dni i
będziesz miała temperaturę:O Myślę, że twój stan spowodowany był wirusówka, a lekarz podając antybiotyk naraził cię na zapalenie płuc i to wszystko w tym temacie. Najczęstszym powikłaniem po podaniu antybiotyków w trakcie wirusowej infekcji jest zapalenie płuc. Nie będę tłumaczyć, dlaczego. 🖐️

nie szukaj, bo doszukasz sobie czegoś czego nie masz i będziesz się denerwować niepotrzebnie. Jutro marsz do lekarza a dzisiaj herbata, cebula, czosnek i łóżko!

Gość poczekaj jesczez kilka dni i
PS. Przy zapaleniu płuc to normalne, ze jak się położysz, objawy kaszlu i duszności się nasilają.

Gość mk111
to może świadczyc o początkowej fazie zapalenia płuc, która ładnie się rozwija... trzeba działać, bo jak widać, choroba w następne stadium przechodzi... znam to ze swojego doświadczenia... na przyszłość drodzy forumowicze najpierw do lekarza, potem na forum, nigdy odwrotnie, bo jeszcze na literówkę zejdziecie... pzdr

Gość chory1507
mam te wszystkie objawy , niestety do lekarza nie bardzo (brak ubezpieczenia , a mieszkam we francji ) jak sie wyleczyc , bo w ostatecznosci pogotowie i potem kasa za taka przyjemnosc * objawy infekcji, takie jak: ogólne złe samopoczucie, uczucie rozbicia, dreszcze, gorączka (zwykle niewielka), bóle mięśniowe i kostne * zwykle towarzyszą objawy zakażenia innego odcinka układu oddechowego, takie jak katar, ból gardła * kaszel, początkowo suchy, następnie produktywny (z odkrztuszaniem wydzieliny, początkowo śluzowej (biały kolor), następnie ropnej (żółta, zielona) * może wystąpić krwioplucie * pieczenie i ból w klatce piersiowej, zwykle związany z kaszlem * sporadycznie duszność

nie lekcewaz tego ,moja mama tak miala,kaszel i ciezko ,miala wode w plucach,idz do lekarza

Gość gość
Dobre porównanie termometrów jest zrobione na stronie http://rankingtermometrow.pl/. Kilkadziesiąt różnych i tych elektronicznych i tych analogowych, każdy z informacją o działaniu itp. Mi osobiśćie takie porównanie bardzo pomogło w wyborze.