Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellalina

krecone, bardzo suche wlosy, zwlaszcza koncowki...

Polecane posty

Gość bellalina

Mam dlugie, krecone wlosy. Mimo, ze sa blyszczace i w zasadzie ladne, bardzo sie pusza, zwlaszcza na koncowkach i sa bardzo szorstkie w dotyku. Probowalam juz wielu odzywek i szamponow, ale w zasadzie nie widze roznicy. Chcialabym , zeby byly gladkie i nawilzone, bez strzepiastych i poplatanych koncowek. Czy mozecie mi cos polecic? Dodam, ze koncowki o dziwo nie sa porozdwajane...

Gość bellalina
tak, raczej to regula i dlatego tez obawiam sie, ze nic w 100% skutecznego nie znajde. Jednak chcialabym, zeby choc troche udalo sie je nawilzyc, nawet jelsi wymagaloby to czasochlonnych zabiegow. Po kazydm myciu stosuje odzywke, raz na jakis czas maseczke na wlosy, ale nic nie przynosi zadowalaacego efektu...Moze rzeczywiscie warto wyprobowac te tabletki??

Gość końcówki trzeba podciąć
Używać maseczek (moja ulubiona - to domowej roboty: miód, jajko), polecam szampon i odżywkę Dove z jedwabiem - w kremowym opakowaniu, na moje włosy - podobne - działa. I brać coś od wewnątrz - np. skrzyp - tylko długo i nie zniechęcać się.

Gość bellalina
podciecie pewnie by triche pomoglo, ale z praktyki wiem, ze podciecie 1 cm to w rezultacie strata 10 cm... :/ poniewaz nie sa porozdwajane tylko straszliwie suche wolalabym sprobowac je jakos odratowac...

Gość lilllo
smaruj je olejkiem rycynowym, tylko koncówki i porządnie spłucz:) Nie ścinaj kobieto! Jak chcesz podciąć końcówki, to niech to zrobi mama, siostra itp., fryzjer oderżnie ci połowe długości! Wiem z doświadczenia. Teraz jestem na okropnym etapie zapuszczania, a też mam kręcone, a raczej falowane. Tzn. miałam przed wizytą u fryzjera, bo pocieniowane końcówki się wyprostowały i to głupio wygląda:/

Gość bellalina
Wlasnie tego sie boje, ze po podcieciu, juz nie bede mogla powiedziec o swoich wlosach, ze sa dlugie... A moj facet to by tego chyba nie przezyl :P Na pewno wyprobuje ten olejek rycynowy i jakis suplement, ale poniewaz i tak musze przeciez uzywac jakiegos szmaponu i odzywki, moze ktos mi jeszcze cos poleci?? Teraz kupilam zachecona opiniamii na necie, szampon i odzywke z Rossmanna z seri Asia. Troche sie balam bo zwlaszcza jelsi chodzi o szampony to te tanie zdecydowanie omijam, ale okazalo sie, ze nie widac roznicy miedzy zwyklymi kosmetykami, a tymi. Trudno cos stwoierdzic po 1 uzyciu, ale chyba rewelacji nie bedzie. W kazydm razie skoro nie jest gorzej to elpeij wydac o polowe mniej pieniedzy. A uzywala koras z Was nowego serum na koncowki z Joanny? Bardzo mnie ono ciekawi.

Gość bellalina
a co myslicie o tym http://www.krecone.pl mycie wlosow odzywka? probowalyscie? znalzlam tez w innym watku rade smarowania wlosow oliwka zamiast odzywki, a nastepnie po ok 1/2 h trzymania jej na glowie, zawinietej recznikiem dokladne umycie wlosow szamponem. Mam zamiar wyprobowac oba sposoby, ale moze ktoras z was juz ich probowala?

Gość bellalina
zakupilam niedawno maseczke joanny miod i cytryna i...jestem baaaaardzo zadowolona. Naprawde widac, ze nawilza wlosy :) Zobaczymy co bedzie sie dzialo przy kolejnych stosowaniach na razie to najlepsza maseczka jaka mialam!!!

Tez mam kręcone włosy, kiedys nienawidziłam. polecam odźywkę gliss cur taką w spreyu i dodatkowo do spłukiwania. Mnie bardzo służy

Gość taka tammmm
Mojej koleżance fryzjer zalecił smarować włosy zwykłą odżywką do włosów i zostawiania jej na noc - odżywka się "zasusza" na głowie - więc nie brudzi bardzo pościeli. Rano musi umyć włosy, widać DUZA róznice !!!! ja tez to mam zamiar wypróbować! Polecam!

Gość bellalina
ciekawy pomysl z ta odzywka... mysle , ze wyprobuje, moze uzyje mojej nowej maseczki??

Gość ktosgdziesjakos
a probowalas loreal tej zoltej ale maski.jest bardzo fajna.

Gliss kur lepszy. Jesli loreal to tylko seria profesionalna. Pomysł z odżywką na całą noc bardzo dobry - wypróbowany. Oliwka lub olejek rycynowy, żółtko i cytryna też. Ale ta maseczka nie zwalnia od odxywki. Najpierw maseczka, potem mycie szamponem, potem odżywka. Włosy krecone po prostu są suche :O

Gość bellalina
oczywiscie maseczka jest tylko dodatkiem do szmponu i odzywki. Teraz mam odzywke z rossmanna z serii asia yung, nawet ok, ale zastanawiam sie czy nie kupic z joanny z tej samej serii co ta maseczka? Zastanawiam sie tez czy to nie bedzie przesada uzywac maseczki/odzywki i jeszcz ejednej odzywki ale bezsplukiwania? Zawsze uzywalam tych do splukiwania, poniewaz inaczej nie rozczesalabym wlosow.

Gość bellalina
jeszcze tak mnie zastanawia ta kolejnosc podana przez iftar: maseczka, szmpon, odzywka. Ja nigdy nie zmywam maseczki szampnem, woda ja splukuje jedynie, nie lepiej wiec taka kolejnosc: szmpon, maseczka, odzywka?

Gość nie chce mi sie wpisywac hasła
polecam biosil-jedwab. kropla na same końcówki, fantastycznie je skleja i sprawia, że włosy są mikkie w dotyku:)

Gość bellalina
mnie niestety jedwab na koncowki nie pomaga...na wyprostowane owszem, ale nie kiedy sa krecone.

Gość bellalina
temat zamarl, a ja wczoraj bylam podciac koncowki, mialo byc pol centymetra, ale dalam sie namowic na konieczne wiecej...no i moje wlosy nie sa juz tak dlugie...ehhh...watpie czy kiedys uda mi sie je zapuscic do pozadanej dlugosci, czyli do pasa...na prostych pewnie by sie udalo, ale krecone trzeba zapuszczac 2x dluzej...