Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Boli mnie gardło

Gardło

Polecane posty

Gość Boli mnie gardło

znacie domowe sposoby żeby sobie pomóc, wypiłam już dwa kubki mleka z miodem. Co jeszcze polecacie?

Gość Boli mnie gardło
Dzięki spróbuję

Gość nie jedz lodów
od kiedy lody pomagają przy bólu gardła? możesz sobie anginy jedynie narobić. ubierz golf lub coś ciepłego na szyję, faktycznie-woda ze solą i płukanie tym gardła to dobr sposób. w szklankę wody wsyp 1 czubatą łyżeczkę soli. maksymalnie płucz 3 razy dziennie, bo to jest ostre. pij ciepłe napoje, liż tantum-verdep.

oglądałam program o zdrowiu i lekarze mówili o tych lodach sama sobie tego nie wymyśliłam.Ja zawsze robiłam odwrotnie,piłam gorące herbatki z cytryna itp. w tym programie dowiedziałam,ze to błąd

Gość ghjkl
oczywiści że nic gorącego nie pić na gardlo,jeżeli to początkowe stadium to faktycznie w zimnym środowisku bakterie nie przeżyją a ciepłym wręcz odwrotni namnożą sie

Gość nie jedz lodów
o tych lodach piszę z własnego doświadczenia, sama tak zrobiłam, że zjadłam i było jeszcze gorzej, nie wiem, może innym pomaga...

Gość tolperis
woda z sola dziala bardzo dobrze na gardlo - oczywiscie tylko jako plukanka:)

Gość Boli mnie gardło
Zrobiłam płukanie z solą zobaczę czy pomoże, a co do lodów to też słyszałam że zabijają bakterie ale nie mam w domu aktualnie. Pozdrawiam Was.

Gość aguna
z tymi lodami to podobno prawda poniewaz rozkurczaja miesnie, jednak u mnie czuje ulge po wypiciu cieplej herbaty