Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość assdasas

jakieś zapalenie...układ moczowy

Polecane posty

Gość smrodek
a guzik prawda, że nie da się wyleczyc samemu. z zapaleniem mpęcherza jest tak, że jak już raz się je ma, to potem nawraca ciągle. jest tak, że jesli nie masz zapalenia przez 4 lata - mozna uznac ze jestes zdrowa, ja kiedys wytrzymalam prawie 3 i bec... w kazdym razie jesli sie to ciagle powtarza, to nie mozna ciagle brac antybiotykow. moja recepta: 1,5 wody - wycisnąć do niej 3 cytryny - łyknąć 2 urosepty, 2 rutinoskorbiny i 5 witamin C - ubrac sie grubo (tak by bylo cieplo w stopy i pecherz wiec kilka par skarpet, spodni) i zrobić sobie "saunę" :) tzn ja np wchodze tak ubrana w spiwor i jeszcze przykrywam sie koldrą ;P leżąc, wypic to 1,5 l wody i nie wychodzic! bedzie sie chcialo mocno sikac, ale trzeba sie pocic i grzac az ból dyskomfort ustapi (po ok 2h) parcie na pecherz bedzie niemilosierne, ale to bardzo wazne zeby nie isc sisiac od razu, tylko dopiero po ok 3h, gdy pecherz bedzie cay wypelniony, ogolnie najlepiej wypic wode i zasnąc... w ten sposob wyleczylam nawet mocne stany zapalne z krwią (za duzo juz bralam na to lekow, ktorych dzialanie i tak odczuwalo sie po min 24h) najczesciej objawy ustępują po 3 h takiego intensywnego "zabiegu":) oczywiscie potem dalej trzeba uwazac i starac sie nie zaziebiac do konca dnia.

smrodek- ale stosując profilaktykę można jakoś te dolegliwości osłabić, a nawet zapobiec nawrotom...

Dokładnie Urinal, tak samo jako jedyny lek może być stosowany przez dzieci powyżej 14 roku życia. Ale tylko ten normalny suplement.

A nie orientujesz się czy dzieci mogą stosować ten w saszetkach do rozpuszczania w wodzie?

Mam go przed sobą i nigdzie nie pisze, że może być stosowany u dzieci. Na tym normalnym suplemencie diety jest dokładnie taki cytat "przeznaczony dla dzieci dorosłych i dzieci powyżej 14 roku życia jako preparat wspomagający prawidłowe funkcjonowanie dróg moczowych" więc ten hot drink tylko dla dorosłych.

Aaaaaa;) Dzieki;) Widzę, że jesteś obeznana w temacie;) Czyli pewnie ten akut też się dla dzieci nie nadaje...

Gość Bolo92
Fakt o dzieci trzeba dbać xD a szczególnie przy wyborze leku najlepiej skorzystać z pomocy lekarza przy wyborze.

No to prawda, tylko trzeba pamiętać, ze urinal jest niewskazany dzieciom ponizej 14 r.ż

Napewno z dziećmi warto zaciągnąć konsultację lekarską. Ale jeśli chodzi o ten Urinal kapsułki, zwykły suplement diety to w instrukcji obsługi jest wyraźnie napisane, że nie powoduje żadnych skutków ubocznych z racji tego że zawiera same naturalne substancje. Dlatego można go podawać dzieciom od 14 roku życia.

Gość halinka88
Wiecei co,ja w ogole bez wahania poszłabym do lekarza.Z pecherzem nie ma zartów i tutaj trzeba wszelkie problemy,dolegliwości trzeba koniecznie konsultowac ze specjalista.Czasami domowe sposoby nie pomagaja.

Gość inezzka
Domowe sposoby złagodzą objawy ale nie wyleczą z zapalenia, najlepiej jak piszesz pójść do lekarza po szczepionkę aby nie było nawrotów.

Gość lilka007n
napewno domowe sposoby nie załatwią sprawy, ale w połączeniu z naturalnymi lekami na bazie żurawiny z apteki może być już lepiej. choć napewno wizyta u lekarza nigdy nie zaszkodzi.

Ja nie mam zwyczaju się męczyć, zatem w czasie oczekiwania na wizytę muszę coś stosować, dlatego zaczynam zazwyczaj od tego mocnego urinalu, w efekcie do lekarza dochodzę już podleczona.

Ale akurat ten mocniejszy urinal daje sobie dość dobrze radę, co mnie kiedyś zaskoczyło. Wiele osób sięga po furagin a czasem lek bez recepty ma też silne działanie.

Tak, to ważne, ale nie każdy wie, że istnieje taka silniejszą forma urinalu- zazwyczaj w reklami jest ten zwykły

Gość oliiiik
A ja bym nie eksperymentowała tylko po prostu poszłabym jak człwoiek do lekarza i sprawdziła co to jest ,bo z tego typu dolegliwościami nie ma żartów.

Gość elizzzka23
Masz racje,zwłaszcza ze teraz mozna przyjąc dousta szczepionke na ta dolegliwość,wiec nie ma potrzeby sie męczyć.