Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona21_

Pierwszy raz bez gumki.

Polecane posty

Gość ona21_

Czesc, mam do was powazne pytanie. Dla niektorych moze byc niepowazne, ale ja pytam serio i chcialabym dostac tez powazna odpowiedz. Do tej pory z moim chlopakiem robilismy to z prezerwatywa, ale teraz wspolnie zadecydowalismy, ze chcemy bez - chce go poczuc, on mnie tez. Ja poki co nie moge przyjmowac tabletek. Myslicie, ze jak z poczatku bedzie bez prezerwatywy a dopiero nalozy w trakcie, ciut pozniej, to nie dojdzie do zaplodnienia? Slyszalam, ze w plynie sa sladowe ilosci plemnikow, ale zeby zajsc przez nie trzeba by cudu. Nie myslimy o calym stosunku bez condoma, ani tez o przerywanym - tylko troche bez a potem juz jak zwykle. Jak uwazacie - mozna tak, bez ryzyka? Dodam, ze mamy rozne specyiki plemnikobojcze, ktore bedziemy stosowac. Chodzi tylko o poczatkowa faze, kilka ruchow, tak bardzo tego chcemy...

Gość aniołek123
uwazam ze nie jest to dobry pomysl

Gość ona21_
a mozesz rozwinac mysl? oczywiscie - jesli chodzi o tytul - to nie jest nasz pierwszy raz, tylko pierwszy raz bez gumki - jakby sie komus nie chcialo przeczytac co napisalam (w takim razie to w ogole dziekuje za wypowiedz i do widzenia, nie po to tyle pisalam).

Gość aniołek123
chodzi o to, ze w plynie przed wytryskiem tez sa plemniki, wiec mozesz zajsc w ciaze a czasem moze sie zdarzyc ze twoj facet tak sie podnieci, ze dostanie wytrysku zanim zalozycie gumke zadne zele plemnikobojcze ani globulki nie dadza ci duzej pewnosci :(

nie ryzykujcie....z penisa zawsze troche skapnie..... w wytrysku jest ich miliony....a w kropli niech ich bezie pare tysiecy...i to wystarczy...

Gość nie ryzykuj...
moja koleżanka wpadła w ten właśnie sposób.

to zależy od stopnia podniecenia u faceta.Biologicznie cały mechanizm seksualny jest tak ustawiony żeby stosunek zakonczył się ciążą,dlatego odczuwacie potrzebę bez gumki ,bo jest milej ,bo jest bardziej bezpośrednio itp. Możecie korzystając z kalendarzyka małżenskiego (niepłodnych dni) spróbować i chyba nic się nie stanie. Pamietajcie tylko o tym że to włożenie penisa do pochwy jest bardzo przyjemne a wyjęcie bedzie coraz trudniejsze dla obu stron. W koncu możesz dojść do orgazmu a to jest spowodowane bezwiednym pulsowaniem pochwy co u faceta spowoduje takie podniecenie że w chwili gdy będzie wsuwał nastąpi wytrysk .... i po sprawie.Podczas podniecenia u faceta wydziela się taka bardzo śluzowata ,bezbarwna ,bezsmakowa, bezzapachowa ciecz w ktorej moga być plemniki ,ale ich jest mało i raczej to nie spowoduje ciąży (napisałem raczej). Ja prawie zawsze stosuję taką zabawę że wchodzę bez gumki trochę sie pobawimy a potem wyjmuje i zakładamy gumkę i tak już jest od 20 lat i nie wpadliśmy z tego powodu ale to naprawde musi być kilka razy dla zabawy i nie każdy facet może kontrolować, i nie każda kobieta potafi pohamować orgazm.W Polsce przerywanie ciąży jest zabronione więc ryzyko macie duże.

Gość czatencja
jesli masz reguralne miesiaczki - to tydzien przed miesiaczka jest bezpieczny okres(czyt bezplodny) z punktu widzenia biologii. Ale te metode moga stosowac tylko kobiety ktore znaja swoje cialo, swoj cykl....Jak sadze jestescie mlodzi....wiec odradzam jednak take eksperymenty. Odpowiezialnosc za nie moze juz byc duzo mniej przyjemna. Ps ja od 3 lat kocham sie tydzien porzed miesiaczka bez zabezpieczenia...i wszystko ok.

Gość jesli ewentualna ciaza
nie bylaby dla Ciebie tragedia zyciowa to sprobujcie ;) Zeby tylko nie zrazl Was stres z tego powodu ;) U mnie ta metoda sprawdza sie w100% ;) Ale jakby zdarzyla sie wpadka to bym nie plakala :P

Gość ona21_
Czytalam gdzies wywod kilku lekarzy o tym, ze zajscie w ciaze dzieki plynowi ejakulacyjnemu graniczy z cudem, bo jest tak stosunkowo malo plemnikow i sa duzo slabsze niz te w spermie. Nawet jak ktos skonczy w srodku to czasami nie dochodzi do zaplodnienia, one nie sa niezniszczalne. No, ale moze macie racje. Szkoda, bo chcialam chociaz na chwilke go poczuc bez tej gumki.

Gość jesli ewentualna ciaza
Ja Cie rozumiem, bo bez gumki albo z nia to jak niebo i ziemia... W gumce to jak dla mnie - marna imitacja zblizenia... W ogole to momentalnie wysychalam jak tylko poczulam ta sztucznosc :O

Gość dlaczego nie możesz tabletki
bo ksiądz tak powiedział, czy jakaś nawiedzona katechetka? Kobieto, bo to trzeba podejść do sprawy z głową i wiedzą, a nie gadaniem nawiedzonych dewot. Moja żona bierze od lat, ale jest pod kontrolą swojego ginekologa, który przepisuje tabletki zgodnie z badaniami i wynikami. I nie wyrosły jej ani wąsy, ani nie przytyła, a wprost przeciwnie, wyregulował się okres i nie jest już tak koszmarnie sucha, i nie jest przed menopauzą, mamy około 30-stki

Gość Twoja zona bierze od lat
i masz jak w raju prawda? Bo to na nia spadla antykoncepcja :) Ja tez bralam. I tez badania robilam. I zmienialam kilka razy. I organizm tak mi sie rozjechal, ze nigdy juz do normy nie wroci :(

Gość slodka_
ja z chlopakiem po15dniu cyklu zawsze kochamy sie bez i jest super znam dobrze swoje cialo i nie mowcie jej ze to takie ryzyko jak troche bez sprobuja tere fere bo to raz tak robilam z chlopakiem

Gość slodka_
Ty paskudny masz dziewczynę? :-P przeliteruj sobie odpowiedzi na tym forum i jej nie pouczaj

Gość gość
Zawsze ciagnie mnie do seksu bez zabezpieczenia, podnieca mnie to niesamowicie. Uwielbiam czuć jak mąż we mnie wchodzi bez prezerwatywy, cudowne uczucie. Współżyjemy od blisko 15 lat. Żadnych hormonów nigdy nie brałam, a co do zabezpieczenia gumką to w kratkę. Był czas kiedy zawsze kochaliśmy się z prezerwatywą, był czas gdy czasami, lub wcale nie stosowaliśmy antykoncepcji. Wiadomo też, największa ochota do zbliżenia bez zabezpieczenia jest podczas dni płodnych. Ogólnie bardzo podoba mi się to co robimy. Mamy dwoje dzieci, a obecnie jestem w trzeciej ciąży :). Jeśli masz regularne cykle i ciąża nie byłaby tragedią to czerpcie z seksu bez zabezpieczenia ile się da! :)