Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nely

krostki

Polecane posty

Hej! mam problem a mianowicie mam go już 8 miesięcy,w tedy pojawił się szczeniaczek w domu,na nadgarstkach i na zewnętrznych stronach stóp mam krostki,sa swędzące strasznie swędzą i zostają po nich blizny,Dermatolog powiedział że to liszaj,przepisał różne maści ze sterydami i nic,kolejny dermatolog stwierdził że to grzyb,że maści ze sterydami rozwijają tylko grzyba i żeby nie stosować tych maści tylko przemywać woda z octem,czekam na wasza pomoc i SERDECZNIE POZDRAWIAM!!!!

przede wszystkim musisz dokładnie wiedzieć czy to grzyb, liszaj, czy po prostu egzema... niestety ciężko znaleźć dobrego dermatologa... czy skóra w tych miejscach jest jakby "przesuszona" czy masz same krostki, czy po prostu placem zaczerwieniony który cię swędzi.. ?

Ogólnie skórę mam suchą. Krosty występują na stopach po wewnętrznej stronie. Są jakby zlane w jedną całość i skóra jest bardziej wysuszona w tym miejscu. Krostki pojawiają się miejscowo od nadgarstków w stronę łokcia a także w okolicach krzyża w jednym miejscu (tu skóra nie jest tak bardzo wysuszona jak na stopach) no i oczywiście na stopach. Na prawdę nie wiem jak z tym walczyć.

idz do weterynarza z psem , dopiero zacznij sie leczyc ! pies zarażony to i ty chora. :D ludzie wy macie naprute w głowach !!

przede wszystkim, jak już spotkała cię taka przypadłość, powinnaś zmienic płyny do mycia na te zawierające ciekłą parafinę. można ich również stosować jako balsam. Ewentualnie mogłabym polecić ci jakiś emolient, ale to raczej ( tak samo jak ten płyn) będzie miało działanie doraźne - nie zlikwiduje problemu. Grzyba nigdy nie miałam, więc nie pomogę w określeniu czy woda z octem pomoże (szczerze wątpię...) Dziwi mnie jedno, że od razu przepisali ci maści sterydowe.... ja akurat takich używam, ale mój dermatolog zastanawiał się dobre pół godziny czy zacząć sterydowe maści czy nie... a to było ponad 10 lat temu... Mogę ci też polecic Claritine w tabletkach, nie zamula człowieka jak Zyrtec, a działa bardzo szybko... i świąd ustaje

aga-81 zanim coś powiesz, sama się puknij w łeb, dziewczyna może mieć uczulenie na sierść zwierzaka, co nie znaczy, że pies jest chory :O:O:O:O:O ignorancja się szerzy :O

aga-81\" jesteś bardzo miła \" nie mam ochoty i życzenia żebyś pisała na tym temacie bo piszesz głupoty.Ja proszę o poradę i pomoc a nie o jakieś nieprzyjemne teksty.Mam naprawdę problem a dla twojej informacji pies jest zdrowy ponieważ pierwsze co zrobiłam to właśnie odwiedziłam weterynarza a alergii na sierść psa nie mam na pewno!także nie wiem co za płytki człowiek odpisuje na tym temacie.

Dziękuję Ci karygodne zachowanie za podejście do mojego problemu.pierwsze objawy mojej choroby skórnej zaleczyłam lekiem który przepisał mi lekarz dermatolog był to Encorton.zostały po nim tylko brązowe plamki.lekarz rodzinny i dermatolog wykluczył uczulenie na sierść psa. za każdym razem poruszałam temat psa.spróbuję jeszcze poradzić się lekarza mikrobiologa,być może uda sie zrobić badania mikrobiologiczne i wtedy dowiem się co tak naprawdę mi dolega.nigdy nie miałam żadnych problemów skórnych.Bardzo Dziękuję za różne,ważne dla Mnie wiadomości w tym temacie.Serdecznie Pozdrawiam!

aga-81" jesteś bardzo miła " nie mam ochoty i życzenia żebyś pisała na tym temacie bo piszesz głupoty.Ja proszę o poradę i pomoc a nie o jakieś nieprzyjemne teksty.Mam naprawdę problem a dla twojej informacji pies jest zdrowy ponieważ pierwsze co zrobiłam to właśnie odwiedziłam weterynarza a alergii na sierść psa nie mam na pewno!także nie wiem co za płytki człowiek odpisuje na tym temacie.

Gość olcia1623
Mam takie same .... ale u mnie występują po mandarynkach i najlepsze na to jest wapno :) mi zawsze pomaga...

Gość olcia1623
I do tego mam to na całych stopach ...... a pod stopą popękały i jak się myje to strasznie swędzi :(

Gość magdausia
Jedyna rozsądna rada - udaj się do WETERYNARZA.