Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszek_1111

jak dlugo można czekac na własny ślub

Polecane posty

Gość kwiatuszek_1111

ja ma taki problem ze jestem z moim facetem juz 7 lat i ja juz bym chciala wyjsc za niego ale jemu sie nie spieszy. oboje mamy po 27 lat, co mam robic? czy ktos ma podobny problem?

Gość nawet całe zycie robaczku
😭

Gość kwiatuszek_1111
tylko ze ja juz nie chce czekac? i co mam zrobic? chce mi sie plakac...

Gość porozmawiaj z nim

Gość kwiatuszek_1111
jak probuje rozawiac to twierdzi ze naciskam i go zmuszam. chyba mam dosc. lepiej byc stara panna

Gość nie przejmuj się
On się w końcu ożeni. Tyle, że nie z Tobą 🖐️

Gość tere fereeee

Gość tere fereeee
Mam pytanie- mieszkacie razem czy osobno?

Gość asdtrsh
moj brat wzial po 9 latch zwiazku , zrobil to dla niej, bo jemu papierdo szczescia nie potrzebny,a znajomi wzieli po 12 latach,zeby kjuz to sformalizowac :)

Gość kwiatuszek_1111
niestety osobno... pochodzimy z jednego miasta ale teraz on pracuje w innym miescie i zadko sie widzimy.

Gość tere fereeee
Nie mów niestety! Moim zdaniem to działa na Twoją korzyść! Nie rozumiem kiedy dziewczyny czekają na ślub, ale wcześniej już są "żonami" (mieszkają, gotują, piorą, uprawiają seks). Ale skoro u Was tak nie jest, to 3mam kciuki. Może po prostu potrzebuje jeszcze czasu? (mój mąż się ze mną ożenił w wieku prawie 28 lat..).

Gość kwiatuszek_1111
ja to wszystko rozumie, tylko ze dobija mnie moj wiek .... a pozaty ile mozna tak zyc na odleglosc ani razem ani osobno

Gość kwiatuszek_1111
ja juz chyba ześwirowałam hehe a moze to nie ten jedyny......

Gość tere fereeee
Spokojnie, nie jesteś taka stara ;) A na poważnie- pogadaj z nim, przynajmniej ogólnie na temat ślubu. Albo zobacz jak by zareagował np. na pomysł Twojego samotnego wyjazdu na dłużej (do pracy czy coś..) No i ważne- jaki ma przykład w swojej rodzinie?

Gość moze..
wiek cie dobija? jebnij głowa o sciane moze cos ci sie w tej głowce przestawi na lepsze :)

Gość Tiril
ja czekalam 8 lat, uwazam ze to i tak bardzo dlugo, ale co tam warto bylo ;)

Gość kambodzaaa
no kochana 7 lat to dużo... naprawde... powiedz jemu, że ty tego potrzebujesz i koniec a jak nie rozumie to niech zaproponuje lepsze wyjscie bo jego Tobie nie odpowiada... ja 3 lata i jak nie wezmie ze mna ślubu to niech spada na bambus!!! bujac sie nie bede...:) :) :)

Gość dorcia33
Ja z moim bylam 13 lat...Niestety prawie siła go zaciagnelam do ołtarza.Czasem trzeba "załozyc portki" i wziac wszystko we własne ręce.Moj facet taki jest ,ze czesto musze cos postanawiac za niego.Slub i cala ta oprawe załatwiłam z pomoca mojej mamy i tesciowej.Dzis niczego nie załuje..pozatym,ze zrobilam to za pozno..hhehe.

Gość dzej zi
Zazwyczaj jest tak, ze facet chodzi z dziewczyna 5-7 lat, w koncu zwiazek sie rozpada i facet zeni sie z nowa dziewczyna po bardzo krotkim okresie czasu. Znam pare takich przypadkow.

Gość kwiatuszek_1111
na przyszła tesciowa to nie mam co liczyc, bo ona akurat jest zadowolona z tej sytuacji. Myslałam zeby go zostawić, bo moze wtedy by zrozumial, ale jakos nie potrafie. ale jak mozna kogos siła zaciągnąc do ołtarza?

Gość kwiatuszek_1111
a no wlasnie najbardziej boje sie takiej sytuacji ze to wszystko sie rozpadnie, i nie bedzie ani ślubu, ani zwiazku...

Gość kwiatuszek_1111
dorcia33 jak ty wytrzyalas tyle czasu? 13 lat? masakra

Gość dzej zi
Dla mnie to nie jest normalne, aby facet sie nie oswiadczyl przez 7 lat. Jest chyba z toba z wygody, aby byc z kims czekajac na ta Wlasciwa. Rozumialabym to gdybyscie byli jeszcze studentami, ale tak....

Gość moze..
"ale jak mozna kogos siła zaciągnąc do ołtarza?" tępa suka! siła? czy ty nie widzisz jakie to bezsensowne ?

Gość kwiatuszek_1111
oswiadczyl sie, tylko jeszcze nie chce sie zenic i to jest najgorsze

Gość irkaodmirka
Jeśli dla Ciebie ważny jest ślub(zresztą dla mnie też),to pogadaj z nim,zapytaj jakie ma plany względem Ciebie,co dalej z wami będzie.Facetom jest tak wygodnie.Mieszka sobie bez Ciebie,nie musi utrzymywać rodziny,zero obowiązków.Przyjedzie sobie na randke i nie musi się o nic innego martwić.Ja bym chyba tak nie mogła.Na twoim miejscu to bym go chyba czymś postraszyła,że odejdę,bo oczekuje czegoś więcej.Bo w końcu na co on czeka.Macie już swoje lata i czas się chajtać.Takie jest moje zdanie!

Gość kwiatuszek_1111
ja wlasnie mam dosc takich randek itp tak sobie postanowilam ze jak sie nie okresli do konca roku to zostawie go, bo dla mnie 7 lat to dlugo i nie chce juz dlużej czekac poprostu. oczywiscie on o tym nie wie...

Gość irkaodmirka
ale wcześniej pogadaj z nim.niech się określi co dalej.czy wogóle ma jakieś plany.zakomunikuj mu co zamierzasz a może go ruszy.Bo jak tak zerwiesz z nienacka to też nie fajnie.

Gość kwiatuszek_1111
tak tez postanowiłam ze porozmawiam z nim o tym jeszcze raz i powiem zeby sie okreslil do konca roku, zebym wiedziala na czym stoje. Ale nie bede mu mowic co zamierzam bo to byłby szantarz a ja tak nie chce.