Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość londonerr

Kto z was wie cos o pracy w Pret A Manger

Polecane posty

Gość milk praline
dajcie spokoj z tym glupim pretem ja aplikowalam tam 3 lata temu napisali ze dziekuja za zainteresowanie ale nie przechodze do nastepnego etapu rekruracji moja siostra byla tez w UK i tez aplikowala i to samo jej odpisali tam prace sie dostaje po znajomosci !!!!!!

Gość gość
Jak wszedzie

Gość gość
Skonczcie kit wciskac, ze w Precie na "dzien dobry" zarabia sie £8/h... Najpierw jestes Team Member i masz £6.70/h, pozniej mozna byc Team Member Star i wowczas jest o £1 wiecej, nastepnie jest Team Member Trainer, znow £1 wiecej, potem Team Leader i ponownie £1 wiecej, no a kolejne to Assistant Manager i General Manager. Ja jako Team Leader mam £9.40/h

Gość gość
na stronie faktycznie pisze 7.70. Wiec nie wciskaj kitow ty powyzej

Gość gość
W Precie teraz i tak tylko praca po znajomosci i na part time...

Gość gość
Tesco, Asda, Superdrug i tym podobne to samo, jesli jest praca to tylko na 8-24 godz tyg...

Gość gość
Pracowalam w pretie na holbornie - bez znajomosci. Wytrzymalam tylko 2,5 tyg. Nie zniosłam tego stresu i wstawania o 5 rano. Menago była polka, zastepca Anglik. Trainerem polka - wredna sucz, to nie tylko moja opinia,ale i większości staffu. Popisała się niejednokrotnym podkładaniem świń i wygryzaniem konkurencji.W czasie mojej krótkiej kareiery osobiście przyczyniłam się do grupowego bonusa - także był we mnie potencjał;)) na szczęście zamieniłam to na sensowna pracę w biurze, w cywilizowanych godzinach.

Gość gość
Jak dostalas sie do Preta? Aplukacja online? Pracowalas na part/full time?

Gość pret experience
Ja pracuje w Precie. 3 lata. Przyznaje, ze to nie praca dla leniwych, czy osob bez wlasnej inicjatywy, tudziez podatnych na stres. Przez te 3 lata naogladalam sie roznych rzeczy i spotkalam roznych ludzi. Jedni stali i czekali na zadania, inni po prostu wiedzieli co maja robic. Nie ma nic gorszego niz taka istotka, ktora stoi i wyglada na zagubiona a wokolo roboty w 3 doopy. Pret to miejsce gdzie chcesz, czy nie chcesz musisz obslugiwac klientow, ktorzy sa przerozni, a oprocz tego sprzatac po nich i uzupelniac rzeczy, ktore wykupili. Trzeba podgrzewac zupy, piec wrapy i croissanty i byc wszedzie. Niektorzy stali klienc**przynosza drobne upominki dla ludzikow, ktorzy sa po prostu sympatyczni dla nich, inni wyzywaja od najgorszych. Co najbardziej cenie w tej pracy to szkolenie jakie oferuje firma. Jesli jestes ambitny i chcesz cos osiagnac, to jest to praca dla ciebie, ale jesli przychodzisz do pracy, bo "cos trzeba robic" a tej pracy nie lubisz, to daruj sobie. Oszczedz sobie rozczarowania a zespolowi polglowka, za ktorego trzeba robic i karku nadstawiac. Nie powiem, ze znam wszystkie Prety i wszystkich ludzi ale jak ktos wczesniej powiedzial-wszystko zalezy od druzyny. Jesli jestescie zgrani, to zaden dzien, nawet ten ciezki, nie jest az tak ciezki, bo wiesz, ze wspolpracujecie a nie kopiecie dolki pod soba. Nie da sie uniknac "czarnej owcy" - jak wszedzie ale trzeba znalezc sposob jak sobie z nia poradzic :) Ja nie narzekam. Zaczynalam jako zwykly Team Member. Teraz jestem Assistant Manager. I dziekuje serdecznie tej firmie za to co osiagnelam dzieki niej, bo to nie tylko teoria na szkoleniach ale ludzie ktorych poznalam :)

Gość gość
a ile zarabiasz?

Gość pret experience
Wystarczajaco,zeby miec na wszystko,na co potrzebuje. Liczby nie maja znaczenia. To nie jest zadna tajemnica ale chce uniknac komentarzy w kiepskim stylu.

Gość gość
czyli najniższą! - ale wmawiaj sobie dalej, że cyfry nie mają znaczenia i że robisz karierę!

Gość pret experience
Jak Ty wszystko wiesz:D Ile to jest najnizsza i co ja sobie takiego wmawiam? Skoro tak wszystko wiesz, to po co zadajesz pytania?

Gość pret experience
Jesli dla Ciebie wieksze znaczenie maja cyfry niz Twoje dobre samopoczucie a kariera nie taka z jakiej JA dla siebie jestem zadowolona, to nie mamy o czym rozmawiac.

Gość gość
dobrym samopoczuciem rodziny nie utrzymasz i dzieci nie nakarmisz - no, ale dla singielki na pokoiku 6 na godzinę i wmawianie sobie kariery wystarczy w zupełności!

Gość pret experience
Skad Ty wiesz czy singielka i gdzie mieszkam? No skad? Dziwne ale jesli ktos jest zadowolony ze swojego zycia, to zaraz znajda sie "uczynni " do szukania w nim problemow :D Jak pracujesz, to na pewno na zmywaku albo na szmacie czyli przegrales zycie, jak nie pracujesz, to nieudacznik i len a jak nie daj Boze masz dobrze to na pewno sie chwalisz albo kradniesz :D Nawet nie wiecie jak mi Was szkoda... Zacznijcie cos robic ze swoim zyciem zamiast wpertalac sie w cudze :) Nie doszukuj sie w zyciu innych ludzi swoich bledow. Zrob cos pozytecznego zamiast jeczec:) ....... tuk....tuk....tuk.... ...... to byl chyba odglos rzucanego o sciane grochu... :D Mimo wszystko zycze Ci jak najlepiej :) Niech Ci sie uklada jak tam sobie chcesz.🖐️ Jesli ktos ma jakies sensowne pytania, odpowiem.

Gość gość
idź już spać - bo jutro musisz wstać i dalej "robić karierę" za najniższą krajową - dobranoc!

Gość gość
co to za gowno?... Biedaki przyjechaliscie do obcych, a macie tak jak w PL... Nie lepiej bylo zostac w PL, rowy szefom ttam lizac gleboko, albo pracowac w jakim "salonie masazu"? ...

Gość gość
Tak wszyscy w UK pracują za najniższa :D Znajoma jest Team Leaderem w Precie i NIE, nie zarabia najniższej...

Gość gość
tylko o 30p więcej ! ha ha ha ha!!

Gość gość
hahaha ale polaczkom zal dupska sciska, ze ktos moze zarabiac wiecej niz oni...Ja p*****le co za p******y narod...wstyd

Gość gość
a kto zarabia więcej niż oni? myślisz, że Anglikom i czarnym płacą więcej w tym kołchozie???

Gość gość
przez takich ludzi wstyd mi sie przyznawac, ze jestem z Polski :O

Gość gość
A 0.30 p wiecej jak minimalna, a nawet 0.40 p wiecej to dostajesz na poczatku pracy w Precie, jako Team Member... ATeam Leader ma calkiem fajna stawke, ale przeciez Ty wiesz lepiej :D Siedz dalej na d***e, marudz i narzekaj, bo "pracy nie ma", "nic sie nie oplaca", "wszedzie sie zarabia minimalna"...

Gość gość
http://www.pret.com/jobs/team_member.htm Jak umiecie czytac, to macie na tacy podane :) Jesli to jest upublicznione a dostaniesz mniej- masz podstawe do roszczen. Ale najpierw: ruszyc tluste dupsko z kafe :D

Gość gość
Tak, ale Team Member moze dostac £7.70, ale z bonusem, a bez jest to £6.70/h. Bonus w UK musi wywalczyc caly zespol, wiec to pewne nie jest.

Gość gość
Zeby jeszcze uscislic, to: sa rozne stawki dla Team Member w Londynie i w regionach. Londyn ma £7.70 plus bonus, regiony £6.60 plus bonus.

Gość gość
czyli dobrze napisałam, że ma tylko o 30p więcej od najniższej!!! i znowu miałam rację!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Jej!!!! ciesz sie !!:D Znowu mialas racje!! Jupiii!!! Niewiarygodne! Niesamowite! Jestes nieprzecietna i fenomenalna! Po prostu spektakularnie unikalna! Zdumiewajaco rzadki przypadek, oszalamialaco - imponujacy!! Wielbic Twa wspanialosc bede wzdluz i wszez calej kafe!!