Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze coś zrobić

Dziś wpadną znajomi co można SZYBKO do jedzenia zrobić??

Polecane posty

Gość musze coś zrobić

Czytałam o pasztecikach z ciasta francuskiego z pieczarkami czy to byłoby ok? Nigdy nie robiłam więc nie wiem czy mi wyjdzie, podpowiedzcie mi coś!!

Gość GOSIA 999
kup kawalek ciasta zrób cherbate i bedzie ok.

Gość papryczki nadziewane
pol godziny roboty

Gość hehehehehee
a ja byłam ostatnio właśnie na takim szybkim party wino deska serów (przepyszne!!!!) winogrona, manadarynki bagietka pokrojona pieczona papryka (również pycha, po prostu kawałki świezej papryki podpieczone z przypawami) krewetki na maśle z czosnkiem nachosy z salsą i było super :)

Gość breakdown
zrob lasagne

Gość hehehehehee
dodam że przygotowanie tego wszystkiego zajmuje ok 20 minut, bo wszystko tylko kroisz, a krewetki to i tak przy gosciach trzeba smażyć. No,chyba że mają wpaśc tak tylko na kawkę...... to faktycznie polecam po prostu kupić ciacha, zrobić kawę, herbatę i po krzyku :) Spagetii też jest ok. Albo pizza własnej roboty.

Gość wszystko cacy ...
tylko ze nachos dluuugo sie robi i trzeba uprzednio przyszykowac miesko :O

zapiekanki (moga byc na np pokrojonej bagietec - male i od razu do zjedzenia) z sosem czosnkowym albo ketchupem - szybkie, tanie i sycace a jesli chce ich bardzij nakarmic to tortilla - mozna przygotowc wczesniej i zapiec pozniej w piekarniku

Gość musze coś zrobić
Fakt - chciałabym ich bardziej nakarmić :D ;) bo to tacy ostatni (spóźnialscy) na moje urodziny

Gość papryczki nadziewane również
polecam :-)

Gość chuda jak słomka
niedawno swoich znajomych ugościłam pizzą ristorante :) szybko się robi i jest pyszna :) no i zawsze można skoczyć do sklepiku po dokładkę ;)

kup dluga bagietke pokroj na mnijesze czesci a te na pol- posmaruj lekko maslem, na to plaster szynki, tarte pieczarki a na to tarty ser- dajesz do piekarnika zapiekasz, wychodza pyszne zapiekanki:) zrob ich sporo, bo niby nic, a znikaja w ekspresowaym tempie;)

Gość zielona droga
ja robie taką sałatkę z kurczakiem na ciepło, smaczna, w miarę szybka ( ok pół godziny)i bardzo sycąca: -sałata lodowa, albo mieszanka sałat, lub rukola- co kto lubi, rwiemy na kawałki - 4 jajka ugotowane na twardo, pokrojone na ćwiartki - kulka mozarelli pokrojona w kostkę - pomidorki koktajlowe lub zwykłe pomidory pokrojona na ósemki -ogórek zielony- w plasterki - grzanki z chleba: kroimy chleb w kosteczkę, wrzucamy na patelnie, skrapiamy oliwą i wrzucamy 3 ząbki czosnku, na małym ogniu wysuszamy -filety z kurczaka 2-3szt kroimy w koske , przyprawiamy -sól, pieprz, papryka, curry, i smazymy na patelni Wszystkie składniki układamy na duzym półmisku, na końcu posypujemy ciepłym kurczakiem do tego osobno podaje sos- mieszam jogurt, najlepiej grecki z majonezem, troche pieprzu i mały zabek czosnku wycisniety przez praskę, albo szczypiorek, koperek pychota i wyglada na stole rewelacyjnie i kolorowo Jak mam gosci , sałatkę robie wczesniej, a przed samym podaniem podsmażam mięsko i gotowe

Gość Emilka P- 34
szybka zapiekanka makaronowa: makaron (najlepiej grube rurki) gotujesz w osolonej wodzie \\ w tym zcasie robisz przekłądkę do zapiekanki: kiełbasę podsmażasz z cebulą, papryka, pieczarkami, ogórkiem kiszonym, mozesz dodać fasolę czerwoną/ kukurydze keśli lubisz. Podsmażasz, dodajesz pomidory siekane z puszki, musi się to przegryźć. Pod koniec trochę soli, pipeporzu i cukru (żeby gorycz zabić). Kiedy się tamto dusi na patelni, wyjmujesz makaron, dodajesz do niego trochę sera mascarpone i psiiekane zioła, jakie lubisz. Mieszasz. Na blaszkę wylewasz połowę tego pomidorowego. Układasz na to cały makaron i drugą część pomidorowego. Posypujesz serem żółtym startym i na 5 minut do piekarnika, coby ser sięr ozpuścił. Posypujesz ziołami, jakie masz pod ręką. I już :) na TV kuchnia jest program \"dania w pół godziny\"- polecam!!