Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisha90

POMOCY

Polecane posty

Gość aisha90

Piszę w takiej sprawie, gdyż właśnie dziś lekarz przepisał mi Novynette.. zalecił, żebym zaczęła je brać w ost dzień miesiączki a miesiączka wypada mi na 27 stycznia czyli mniej więcej 2go będę mogła dopiero ją wziać, ale mi zależy na tym, żeby właśnie w te dni tego okresu choelrnego nie mieć :( i zwracam się z takim pytaniem i prośbą o wyjaśnienie, czy jeżeli zacznę je brać np 20go stycznia, tydzien przed zbliżającym się okresem to czy coś mi grozi? i czy nie dostane okresu? Nie wiem już co mam robić. Żałuje, że nie poszłam wcześniej do lekarza wtedy nie miałabym takiego problemu, ale jest jak jest... i musicie mi pomóc :(

mozesz zaczac brac od 1 dnia okresu (w niektorych przypoadkach od 5dnia) - jak wczesniej wezmiesz to sie rozlegulujesz i nie bedziesz zabezpieczona

Na pewno mówił gin o ostatnim dniu?Tabletki bierze się (jak się zaczyna oczywiście) 1 dnia krwawienia, ewentualnie od 2 do 5 dnia, ale wtedy trzeba się przez pierwszy tydzień brania dodatkowo zabezpieczać!!!Nie możesz wziąć tabletek, jeśli nie masz okresu.Nic to nie da.Nie będzioesz mieć zabezpieczenia i namieszasz ostro w organiżmie.Dlaczego dopiero 27 stycznia, wczesniej powinnaś mieć okres?W grudniu?

Gość odpowiadam na pytanie..
a w grudniu okresu nie dostaniesz? to co ile mas zokres. tabletke bierze sie w pierwszym dniu miesiaczki albo piatym jak zalecil lekarz i sie bierze cale opakowanie pozniej jest 7 dni przerwy wystepuje wtedy krwawienie zodstawienia.