Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florencea

podkład na studniówkę

Polecane posty

Gość florencea

Za miesiąc mam studniówkę. Mam problem z dobraniem podkładu i pudru. Mam bardzo jasną cerę bez większych problemów. Na codzień zamiast podkładu używam tylko korektora maybelline everfresh light beige. Chciałabym aby podkład był jaśniutki, delikatnie wyrównał koloryt i wygładził. Studniówka to jakby nie patrzeć całonocna zabawa więc szukam czegoś trwałego, nie chce się świecić. Myslalam o: podklady: dream matt mousse - odc. cameo lub maybelline ever fresh - cameo puder: Rimmel Stay Matte odcień 001 Macie może jakieś wypróbowane produkty które sprawdzają się w takich warunkach?

Gość zgadnij kotku
kup bazę pod makijaż (np Daxa), będziesz maiła pewność, że wszystko będzie na swoim miejscu a cerę warto dobrze nawilżyć - jakąs maseczką nawilżającą

Gość kup sobie jakąś babę pod
makijaż a z podkładów polecam podkład adaptacyjny z oriflame, w sam raz dla cery bezproblemowej, idealnie stapia się z cerą i buźka wygląda ślicznie. Odkąd go pierwszy raz kupiłam, kupuję zawszę. Cena: w promocji 30zł. A pudru nie używaj, kup sobie kulki rozświetlające i delikatnie muśnij policzki :-)

Gość florencea
Dziękuję za rady. Slyszalam o tym adaptacyjnym wiele dobrego. niektorzy jednak twierdza ze jest troszke tlustawy. Lubie sobie poszalec na parkiecie. nie będę sie swiecic jesli uzyje go bez pudru matujacego?

Gość złap mnie jeśli potrafisz
Rimmel Stay Matte001 jest transparentny wiec calkiem niezly puder jesli masz jasna cere. Uzylam go kiedys na dyskoteke i zachowalam mat na twarzy dlugo. Moze uzyj tego swojego korektora skoro sprawdza sie jako podklad i pudru matujacego?

Gość kup sobie jakąś babę pod
miało być *bazę :-p Nie powinnaś się swiecić a zwłaszcza jak użyjesz pudru matującego :-)

Gość ajajaja
ja tam lubie rimmel recover. ma małe blyszczące drobinki które ślicznie wyglądają. nie wiem natomiast jak z jego trwałością na imprezie. przy spoconej twarzy podczas tańca efekt błyszcących drobinek może juz nie być taki fajny. osobiście nie próbowałam

Gość florencea
a moze ktoras z dziewczyn zaproponowalaby zestaw sprawdzony na tego typu imprezie? nie chce wyrzucac pieniedzy w bloto. ostatnio juz kupilam podklad ktory zupelnie mi nie odpowiada

Gość florencea
a jesli chodzi jeszcze o adaptacyjny z oriflamu to wie ktos moze jak jasny jest odcien Porcelain? dla zwyklej bladolicej osoby czy raczej trupio bialy?

Gość somwhere over the rainbow
trochę drogi ten spray. nie ma jakiś tańszych odpowiedników?

Gość florencea
up up