Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NOVVA

dieta hiszpańska - co sądzicie??

Polecane posty

Witam, własnie zaczynam diete hiszpańską prosze napiszcie jesli ktos ja stosował?? a jesli nie to tez prosze o komentarz

To jest opis diety: Dieta hiszpańska: To dieta dla zapracowanych, albo dla leniwych. Możemy używać w niej mrożonych warzyw!!! Podczas diety hiszpańskiej każdego dnia zjadasz 1300 kalorii, chudniesz sporo, bo 6 kg w 2 tygodnie. Między posiłkami jako przekąski można gryźć świeże warzywa lub pić soki. Plan diety Dzień po dniu 1300 kalorii Poniedziałek · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, sok pomarańczowy, grahamka, 2 plastry polędwicy drobiowej, 4 śliwki, jogurt · obiad: 300 g gotowych ravioli polanych łyżeczką oliwy, sałata z winegretem, gruszka, jogurt · kolacja: filet z dorsza (200 g) pieczony w folii, szparagi, łyżka ryżu na sypko, jogurt owocowy 0 proc. Wtorek · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, 125 g chudego białego sera, kromka pełnoziarnistego pieczywa, sok grejpfrutowy, jogurt, szklanka porzeczek · obiad: lazania z warzywami, sałatka z pomidora, galaretka z jabłkiem i łyżeczką rodzynek · kolacja: cordon bleu (150 g), surówka z roszponki, papryki i ogórka kiszonego, brzoskwinia Środa · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, 2 plastry piersi indyka, 2 kromki pieczywa chrupkiego, sok pomarańczowy, jogurt, szklanka malin · obiad: 300 g warzyw z patelni (mrożonka), jogurt, 2 kiwi · kolacja: 2 plastry szynki wołowej, sałatka z pomidora i kukurydzy z winegretem na liściu sałaty, jabłko pieczone Czwartek · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, 125 g camemberta light, kromka pełnoziarnistego pieczywa, sok grejpfrutowy, jogurt, 4 mandarynki · obiad: 2 jajka na twardo, sałata z brokułami i winegretem, grzanka razowa, sorbet malinowy · kolacja: szaszłyk z kurczaka (150 g), 2 łyżki ryżu, zielona sałata polana winegretem i posypana kiełkami, pomarańcza Piątek · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, 2 małe serki topione light, grahamka, sok pomarańczowy, 2 łyżki płatków owsianych, szklanka chudego mleka · obiad: filet z soli (200 g) i bakłażan upieczone na grillu, sałatka z pomidorów i mozzarelli, jabłko · kolacja: warzywa na parze (mrożonka), ser kozi (125 g) grzanka, budyń waniliowy ze świeżymi owocami Sobota · śniadanie: kawa lub herbata, jajecznica z 2 jaj smażona bez tłuszczu, rogalik z makiem, jogurt, sok grejpfrutowy, gruszka · obiad: plaster duszonej cielęciny (150 g), fasolka szparagowa, makaron (szklanka rurek), kisiel · kolacja: sałatka z tuńczyka, fasoli (z puszki), pomidora i kukurydzy, plaster pieczeni wołowej (150 g), kawałek bagietki, koktajl Niedziela · śniadanie: kawa lub herbata bez cukru, pełnoziarnista bułeczka, 2 plastry żółtego sera light, sok pomarańczowy, jogurt, 4 morele · obiad: schab duszony (150 g), ziemniak w mundurku, surówka z marchewki, cebulki i jabłka, galaretka z sezonowymi owocami · kolacja: sałata zielona z krewetkami (mała puszka) i cząstkami grejpfruta, łosoś z patelni bez tłuszczu, 2 łyżki ryżu, jogurt, 2 biszkopty.

Gość dokladnie tak
Nie chce mi sie tego czytac;PPP

diete zaczeła wczoraj, wazyłam sie wczoraj : na dzien: 08.12.2008 mam 20 lat 160cm 58kg

dieta została przeze mnie zmodyfikowana troszkę: oto moje wczorajsze menu: sniadanie: kawa, kromka chleba razowego z plastrem poledwicy, jogurt obiad: fasolka z puszki :-P kolacja:jogurt i mandarynki a dzis arazie tak: sniadanie: kawakromka chlebka razowego z jajkiem na twardo, jogurt i mandarynka obiad: pół szklanki makaronu gotowanego i własnie pije kawke ( musze) w lodówce juz czeka miseczka galaretki z jabłiem i rodzynkami a na kolacje planuje: sałetkę z ogórkiem kiszonym, papryką i mandarynki

Gość bakaliowy motylek....
fajna dieta, tylko, że ja na takich nie wytrzymuje bo lubię sie najeść, eh chyba nigdy nie schudnę:(

wczoraj troszke nawaliłam..... ehhhh...znowu ...ale tym razemnie moge sie załamac i zrezygnowac... tesciowa miała imieniny a ona odmowy nie przyjmuje... dostałam duuuży talez sałatki ryz, piers kurczaczka, ananas, rodzynki.... pycha i mój mąż dokarmiał nie chipsami.... troszkę szampana i czekolady aledzis dzielnie wracam do diety sniadanko: kawka chlebek pełnoziarnisty z poledwicą bez masłą (to akurat sama tak lubie) 2 mandarnki miał być jeszcze joórt ale zrezygnowałam na obiadek własnie sie robi: mrozone wazywa z odrobina tłuszczu z patelni

ooooo!!!! czy ktoś jadł mrozone warzywa z patelni????!!!???!! nieee!!!??? bo ja własnie zjadłam i jestem wniebowzięta PYCHOTKA!!!!!!!!!!!!

a ja sobie bede pisała czy sie to komuś podoba czy niee i nie ochodzi mnie to czy ktos to czyta czy nie , esli ktos ma ochote to moze sie przyłączyć, jak nie to niee he he zjadłam o 16 jogurcik ativie i przed chwilą zjadłam bardzo dobrą kolacje: sałatka z 2 plasterków szyneczki pokrojonych w kosteczkę, kukurydzy i pomidorka naprawde pychotka polecam

Gość ojojojooojojojj
ojojooojojojjojojoj :P:P:P:P:P

oj z tą dietą to jest tak jemy tylko 1300 kalorii i stosujemy ja przez dwa tygodnie.Jemy mrożone warzywa i owoce, fasolę czy tuńczyka z puszki oraz inne „śródziemnomorskie” półprodukty i produkty. Można przy niej zgrzeszyć i zjeść kawałek czekolady ale tylko kawałek. Ale najlepiej jest poczytać np ten artykuł http://kompendiumdiet.pl/dieta-hiszpanska/ i dowiedzieć sie szczegółów bo każda dieta musi być ściśle przeszczegana.

Gość gość
Moj trener powiedziala ze jak makaron to tylko ciemny. Pieczywo tylko rank z proteinami , jajko, indyk, ryba, owsianka. Jogurt tylko naturally NP z owocami. Unikac bananow i winogron a do tego zero cukru. Owoce tylko do godz. Czwartek. A kolacja o 18stej- 18.30 byle by przed 7.