Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tlyko....

Nie szanuje ludzi którzy nosza futra naturalne

Polecane posty

Gość tak tlyko....

bestie :o

a bierzesz pod uwage fakt,ze niekotrzy nosza kurteczke zrobiona z krowki lub z cielaczka,ktorego ty jadlas w paroweczce na sniadanie?to co?te skory tez wyrzucac,bo bestie...to zwierze i tak zabito na mieso

Gość tak tlyko
a skad ty wiesz ze ja paroweczki wpierdalam spisz ze mna ? :o no wlasnie diotko....

Gość tak tlyko
wyrazilam swoje zdanie i tak wlasnie mysle o tych ludziach nic tego nie zmieni! ja rozumiem ze czlowiek musi jesc( nie musi jak nie chcee) ale zeby zabijac norki, lisy i inne zeby jakiemus bydlęciu sprawic przyjemnosc plaszczykiem ? :o

no to Twoja sprawa, to sobie mysl jak chcesz, ale po co o tym piszesz? :-O ja sie nie wypowiadam, bo kogo by obchodzilo moje zdanie na temat futra? co to zmienia? :-O

Gość tak tlyko
po to jest forum zeby pisac prawda ? :o

po to jest forum, by toczyc jakies sensowne dyskusje, a nie od razu stwierdzac "nic nie zmieni mojego zdania" -> to w jakim celu chcesz czytac komentarze tych, ktorzy futra naturalne nosza i lubia? by na nich bluzgac? get a life! :-O

A ja się zgadzam z autorką. I też nie sznuje takich osób. I żeby uciąć idiotyczne komentarze od razu dodam, że nie - nie jem mięsa, ani żadnych produktów pochodzących z uboju (= nie jestem weganką, piję mleko, jem jajka, sery itp - bo do pozyskania tych produktów nie trzeba zwierzęcia mordować). Co więcej nie stosuję kosmetyków testowanych na zwierzętach, a nawet takich, których składniki były testowane na zwierzetach. A do tak szczerze i jej zdania \"to zwierze i tak zabito na mieso\" taka mała dygresja - naprawde dobrze by było, gdyby skóry zawsze pozyskiwano z UPRZEDNIO zabitych zwierząt.... Jesli masz dość odwagi polecam ściągnięcie sobie z netu filmiku o pozysku skór z chińskich wilków....

Gość a ja popieram autorke
jedzenie mięsa jest "normalniejsze" niz zabijanie tylko dla futer,człowiek od zawsze musiał to robić.Poza tym zwierzęta przeznaczone na mięso przeważnie są zabijane humanitarnie (darzają się tez oczywiście wyjątki)natomiast zwierzęta futerkowe zawsze są żywcem obdzierane ze skóry.I to tylko dla głupiego kaprysu,bo czy nie można kupić sztucznego futra?Natura dała futerka zwierzętom,a nie ludziom wiec powinno tak zostać

Gość tak tlyko
forum jest też po to aby napisac debilom w rodzaju karamba czym naprawdę są :P

A niby czemu nie szanujesz Inuitów, Czukczów i Jakutów? Futra naturalne się sprawdzają w niskich temperaturach najlepiej. Na szczęscie w naszym klimacie można nosić ortalion w zimę.

Gość karolcia153
Ja uważam, ze futra naturalne sa bardziej ekologiczne niz sztuczne. Uwiezcie mi ze z wlasnego doswiadczenia wiem, ze naturalne nie sa brutalnie zdzierane z norki czy lisa. Zwierze jest usypiane, nie cierpi! Ktos moze sie ze mna nie zgodzic, ale zwierzeta urodzone na fermie nie sa zdole do samodzielnego zycia w naturze. Na fermie sa szczepione i pod opieka specjalistow, regularnie tez dostaja posilki. Fermy w cale nie sa grozne dla srodowiska, odchody gromadzi sie na kompostach i po paru latach uzyzniaja one pole. A tuszki (ciala zwierzat) sa odbierane z ferm przez wyspecjalizowane firmy. Zdjecia i filmy w internecie pokazujace chore zwierzeta to bardzo zadkie przypadki. A likwidacja ferm w polsce to wedlug mnie glupota. Nawet jesli to co ze zwierzetami? Wszystkie uspic***przyczynic sie do wymarcia gatunku? Wypuscic, nie przezyja na wolnosci. Na fermach jest im dobrze! Zaimijmy sie lepiej dziecmi cierpiacymi z glodu!!! Takie jest moje zdanie.

Gość gość
Jajecznica powstaje z jajek, a jajka to jest MENSTRUACJA kury. I wychodzą z kurzej d**y, że tak powiem ;) A mnie wali to co kto nosi. Niech sobie każdy wg swojej woli się ubiera, czy w skórę, czy w futro, ch*j komu do tego, a jakbym miała futro za 10 tys i jakiś p**********y ekoterrorysta by je oblał farbą to momentalnie na policję, wykończyłabym prawnikami gnoja bo by mnie było na to stać. I by musiał sam je odkupić i wejść do sklepu z futrami. Ludzie noszą futro naturalne bo jest CIEPLEJSZE niż to sztuczne. Sztuczne coś nigdy nie zastąpi prawdziwego, ani skóra na butach, ani futro! Pomijam fakt że produkcja sztucznego futra jest bardziej szkodliwa dla środowiska niż zabicie zwierzaka dla futra. W rozliczeniu jak będą pędzić ten sztuczny plastik to w końcu nie będą miały te Twoje zwierzątka co oddychać i co żreć, więc i tak zdechną i w ogóle ich nie będzie. MYŚL. To naprawdę nie boli. Najbardziej mnie roz******lają ekoterroryści do futer którzy chodzą w skórzanych butach i kurtkach, to jest szczyt hipokryzji. np taka Dżoana Krupa się o futrach wypowiada mając na nogach nowe buty od Prady ze skóry węża czy aligatora :D

Gość Haneczkaaaa
przed wczoraj widziałam w programie UWAGA reportaż o norkach. W celu zabicia na farmach pracownicy uderzają ich głowami tak długo aż nie złamią im karku. Gdzie jest Bóg ?

Gość gość
Hej. Rozumiem Cię. Ale przeginasz. Jestem wege. Ale czy z szacunku dla zwierząt mam gardzić ludźmi? To wylewanie dziecka z kąpielą. Pewnie nie dojrzeli. Swoją autorytarną postawą nie pomagasz zrozumieniu.

Gość gość
Najlepsze, że środowiska lewackie, które tak prują się o naturalne futra, są zwolennikami aborcji :) idioci :)

Gość MagdalenaFrank
Zobaczcie, tylko pustostany kupują futra. Skepy takie jak redford&Grant zachęcają do obdzierania zwierząt z futer na kołnierzyki a głupie pipy robią tam zakupy. Trzeba być bez serca i głupim żeby robić zakupy w takich sklepach. Tylko kasa się liczy, zero rozumu. https://www.facebook.com/redfordgrant/photos/pb.203368453074782.-2207520000.1507633424./1469513489793599/?type=3&theater

Gość arleta

Jest dobry sklep internetowy na efutro.pl. Szybka i miła obsługa, jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć ich materiały na żywo to warto podjechać do ich showroomu w Łodzi. Można dotknąć, zobaczyć jak konkretne wzory wyglądają, porozmawiać ze sprzedawcą. Kompetentne podejście, można zagadnąć dosłownie o wszystko.