Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jjj..

semie lniane - nie da rady

Polecane posty

Gość jjj..

nie ma mozliwosci by pic siemie lniane sprobowalam i zaraz zrezygnowalam nie jestem w stanie przelknac tego wodnistego kleju z ziarnami

Gość ja dosypuje do jogurtow
sokow zup sosow

Gość możesz kupić juz zmielone
i dosypywać do herbaty :)

Gość jjj..
a do jogurtow w jakiej postaci? czy razem z tym wodnym kleikiem czy same ugotowane ziarenka? zmielone chcialam kupic jednak nie ma w sklepach wszedzie tylko w ziarenkach ale sprobuje dopytac jeszcze . A do herbaty rowniez dajesz ten klepi czy tylko same ziarenka?

Gość jjj..
prosze o odpowiedz bo bardzo mi zalezy zeby jesc to siemie a nie moge:(

ja do herbaty dodaję wyłącznie zmielone

pytałaś w aptece albo w sklepie Herbapolu?

Gość marceliiiinkaaaa
ja wlasnie pije mniam:) kupuje zmielone i zalewam goracą wodą, pije ok 2-3 razy na dzien

Gość ciekawa sprawa....
a po jesć to siemię jak nie smakuje?

Gość jjj..
no wlasnie w aptece nie pytalam marcelinkaa --> a duzo zmielonego dajesz do wody tzn ile lyzek?

Gość dzej zi
Nie kupujcie zmielonego, bo ono jest praktycznie bezwartosciowe!!! Trzeba mielic na bierzaco.

Gość W_Z
Powiedzcie mi, jakie właściwości ma siemię! Mój mąż kupił mi dwa duże opakowania (takiego w ziarenkach) lubię ich smak, ale zupełnie nie wiem co mi one dobrego dadzą...

Gość marceliiiinkaaaa
ja kupuje takie odtłuszczone siemie lniane, wspuje ok 2 łyżeczek chociaz powinno sie pić 3 razy dziennie po jednej łyżeczce ale ja wole mieć gęstsze:) Poprawia wygląd skóry, włosów, zawiera błonnik, oczyszcza jelita, zawiera NNKT (juz nie pije herbatek oczyszczających bo siemie wystarcza:) zapcha na jakis czas:) czyli w odchudzaniu moze pomoc

Gość marceliiiinkaaaa
Znalezione na innym forum:) "Len mielony odtłuszczony zawiera prawie dwukrotnie więcej śluzów, białka, błonnika pokarmowego w porównaniu z tradycyjnym siemieniem lnu. Substancje śluzowe mają przy tym znacznie wyższe wskaźniki pęcznienia i lepkości. Len mielony jest smaczniejszy od tradycyjnych nasion lnu ze względu na usunięcie oleistego posmaku. Wskaźniki strawności białka lnu należą do jednych z najwyższych i są wyższe nawet od strawności białka mleka. Len mielony zawiera aminokwasy, które wpływają korzystnie na wzrok i zapobiegają powstawaniu chorób skóry". :)

Gość jjj..
mam jeszcze pytanko czy takie siemie mielone moge dodac do jogurtu i bedzie mialo takie same dzialanie jak wsypane do wrzatku z woda, czy musze siemie zalac wrzaca woda i dopiero do jogurtu?

Gość ja pije wylacznie zmielone
odtluszczone. Kupuje w aptece, firmy Bioflax czy jakos tak, w takim brazowym kartoniku. Inne kupilam kiedys (jak tego nie bylo) i wywalilam.

Gość ja pije wylacznie zmielone
z jogurtem to Ci nie powiem, bo nie cierpie jogurtow :O Najbardziej lubie samo ;)

Gość marceliiiinkaaaa
qrcze w sumie to nie wiem niby wlasnie trzeba dodac do jogurtów czyli pewnie dziala ale jak wrzatkiem sie zaleje to ten sluz sie wydziela wtedy ale mysle ze w jak zjesz to organizm napewno zabierze te cenne substancje z siemienia Pamietam jak bylam mala to jadlam łyzeczkami takie nie zmielone wiec chyba na to samo wyjdzie:) Ja mam z oleofarmu i jest bardzo dobre:)

Gość kurczaczekk
odtłuszczone nie ma dobrych własciwości leczniczych - nie zawiera oleju lnianego bardzo zdrowego i wbrew poglądowi nie tuczacego w takich ilościach jak jedzonym siemieniu a jak ktos nie lubi najlepiej zalac zimna woda i wypić- ja tak piję świerzo mielone