Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kika99999999

pytanie patentex

Polecane posty

Gość kika99999999

czy wspolzyjac w 19,20 dniu cyklu (przy cyklach 26,7 dniowych) i uzywajac patentexu(+ stosunek przerywany) jest duze ryzyko ciazy?

Gość LittleBlack
Oj ja bym nie ryzykowala, bo nigdy nic nie wiadomo....

Gość taka jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja nei licze swoich dni płodnych i niepłodnych nigdy troszke to zaniedbuje ale powiem Ci że stosunek przerywany i te żrące globulki to 100 % antykoncepcja... to jest tak sliny srodek że dla biednego plemniczka to wyrok smierci :/ zobacz co dzieje sie z Twoim paznokciami jak np ja wkładam sobie globulkę i mam pomalowane paznokcie to ten lakier jest pózniej matowy wyżarty,a co tu mowic o plemnikach .. te srodki sa strasznie żrace, nie musisz sie obawiac napewno nei zajdziesz w ciaze .. no chyba ze doszło by do wytrysku to wtedy nie wiem bo nie bylam w takiej sytuacji ...

Gość htry
ja stosowalam tylko rzerywany przez 4 lata i nie wpadlam... teraz zaczelam brac tabsy

Gość przerażony....
przerażacie i martwicie mnie dziewczyny/kobiety swoją niską wiedzą nt. antykoncepcji. Stosunek przerywany nie jest żadną antykoncepcją, gdyż u mężczyzny zwykle występuje mimowolne uwolnienie kilku kropel nasienia o czym nawet mężczyzna nie wie i nie czuje. POza tym taki sex zakłóca odczuwanie przyjemności i sprzyja nerwicom seksualnym, które mogą skończyć się impotencją. Proponuję wpisać w google \"Fizjologia i filozofia seksu\" i dalej na www poszukać tematu \"Antykoncepcja lub świadoma prokreacja\". Powodzenia.

Gość przerażony....
W okresie płodności kiedy nie planuje się ciąży, raczej unikać seksu, gdyż w tym czasie organizm specjalnie nastawiony jest na przyjęcie plemników choćby przez rozrzedzenie śluzu, ułatwiając plemnikom podróż do macicy. Notabene!! W okresie niepłodności śluz jest tak gęsty, że plemniki w zasadzie nie mają szans na jakąkolwiek podróż i giną. W tym okresie tj. płodnym dokonywać podwójnego zabezpieczenia np. chemicznego + mechanicznego, wczesno - poronnego (spirala) + chemicznego. Nie wymaga podwójnego zabezpieczenia w tym okresie antykoncepcja hormonalna bądź sterylizacja. W okresie niepłodności winno wystarczyć jedno z wymienionych zabezpieczeń antykoncepcyjnych. Dziewczęta uprawiające seks sporadycznie (okazjonalnie) winne raczej stosować zabezpieczenie chemiczne + mechaniczne i to tylko w okresach niepłodnych. Prezerwatywa w dużym stopniu chroni i przed chorobami wenerycznymi (kiła, tryper) w tym i przed wirusem HIV dającym chorobę AIDS, przed którą na razie nie ma ratunku. Okresy niepłodności wybierać na seks po to, by mieć I stopień zabezpieczenia gdy inne metody zawiodą. Wykaz środków antykoncepcyjnych dostępnych w aptekach bez zgody lekarza: Prezerwatywa (metoda mechaniczna), Patentex oval (metoda chemiczna), Kolpotex 230 (metoda chemiczna). Wszelkie inne środki jak spirale domaciczne czy pigułki hormonalne może przepisać wyłącznie lekarz ginekolog. WSKAZÓWKA: Długość okresu miesiączkowego obliczyć na podstawie sześciomiesięcznych badań. W miarę stała długość cyklu miesiączkowego daje wiarygodność metody naturalnej, natomiast brak stałości, dyskwalifikuje tę metodę jako jedyną w stosowaniu. Bywają różne cykle menstruacyjne: krótkie np.26-27 dni, normalne 28 dni, lekko długie 29-30 dni i bardzo długie 31 i więcej dni.

zalezy jaka długosc cyklu miałas?? ale przy zapezpieczeniu nie powinnas zaciążyc . :)

a co do tych globułek patentex to są tak zrące ze mi leciala krew po stosunku , i tak mnie paliło po zastosowaniu ich ze masakra!

Gość przerażony....
ostrzeżenie przed braniem w ciemno pigułek hormonalnych: Hormonalna - wstrzymująca owulację poprzez hormony. Zalecić i przepisać może tylko lekarz ginekolog. Logest - nowość na dzień 9.02.02r.(dzień zauważenia ulotki reklamowej w Ośrodku Zdrowia) pigułka antykoncepcyjna, która zawiera najmniej hormonów, bardzo dobrze tolerowana i akceptowana przez kobiety. Przyczyną powodzenia jest minimalny wpływ na ciężar ciała, badacze określają go jako "ekstremalnie niski" i "bez znaczenia klinicznego." W przypadku antykoncepcji hormonalnej konieczne!!! jest zrobienie wstępnego badania poziomu hormonów, by zdeterminować wielkość późniejszej dawki. Jeśli się tego nie zrobi i zastosuje a. h. w ciemno, to można rozregulować układ hormonalny i mogą pojawić się problemy z owulacją, co w konsekwencji grozi bezpłodnością. Gdy lekarz ginekolog tego nie zrobi, to wręcz zażądać tego lub zmienić lekarza. Ponieważ tego typu antykoncepcja jest pewnym obciążeniem dla organizmu, nie wolno "igrać" z dietą, czyli odchudzać się

Gość kika99999999
dlatego chce wspolzyc w dni nieplodne i dodatkowo zeby nie bylo wytrysku w srodku.

Gość kacha0158
a co sądzicie o zabezpieczeniu: patentex, prezerwatywa, stosunek przerywany? Prochami nie chcę się faszerować, a dni niepłodne ciężko mam obliczyc, bo cykle mam nieregularne...

Gość LittleBlack
Mi wystarczaja jak narazie prezerwatywy. A kocham sie z moim chlopakiem dosc dlugo i czasem sa to nawet ekstremalne sytuacje:P I nigdy nie uzywalam nic innego niz prezerwatywa. Szczerze powiem, ze ostatnio rozwazam tabletki antykoncepcyjne. Ale nie wiem jeszcze co zrobie. Poprostu obawiam sie niektorych skutkow ubocznych. Chyba wybiore sie do ginekologa i dowiem wszystkiego. Pozdrawiam.

ja uzywam gumek ale chcialabym tak pełnym gwizdku działac! ale by bylo bosko