Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kq

Ciśnienie u nastolatków

Polecane posty

Gość kq

Witam Mam pytanie, ponieważ na internecie wszędzie pisze inaczej. Jestem w wieku 14 lat, waga prawidłowa. Jakie jest dla mnie mniej więcej prawidłowe ciśnienie? Za każdym razem jak mierze jest to około 98/55 lub coś koło tego. Prawidłowe? Pytam z ciekawości, w rodzinie zdarzały się wady serca..

Gość prawidłowe
.

Gość prawidłowe
ale wyluzuj trochę, w tym wieku myśleć o ciśnieniu? :)

Gość kq
Z czystej ciekawości zmierzyłam, nie żebym jakoś panikowała ;)

Gość prawidłowe
Mój syn- 16letni też ciągle mierzy ciśnienie i pyta czy prawidłowe , a ma podobne do twojego :)

Gość kq
Hehe :) dziękuje bardzo za odpowiedzi ;)

Gość mamusiaaa
Moja 13 letnia córka,ma 120/80,ale puls ma wysoki 120-130 w chwili gdy siedzi.Byłam zaniepokojona i poszłam z nią do kardiologa,który zrobił echo serca + EKG,okazało się ,że serce jest zdrowe.W okresie dojrzewania ponoć może tak być,że ciśnienie jest u niektórych niskie,a inny ma wyższe,gorzej jak skacze z niskiego na wysokie.

Gość dokladnie tak
Bardzo dobrze ze dziewczyna interesuje sie swoim zdrowiem:))Brawo - masz 14 lat - super jestem pod wrazeniem:)Cisnienie to bardzo wazna sprawa- moj szwagier- duuuzo mlodszy od meza;)Mial nadscisnienie w wieku 12 lat - przez to non stop wsuwal chipsy- odstawil i cisnienie wzorowe-pozatym nadcisnienie moze wyrzadzic wiele szkod w organizmie poczawszy od nerek etc etc.Pozdrawiam