Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata80

Pomocy!!

Polecane posty

Gość Beata80

Hej wszystkim Mam problem i prosiłabym o radę Was Dziś powinnam dostac okresu czyli 11.12.2008, dodam że okresy mam bardzo regularne co do dnia co 25 dni.Nigdy mi się nie spóźnia. Ostatni okres miałam 16.11.2008 Bardzo się już denerwuję bo powinnien już być, boli mnie brzuch a okresu nie ma, często dzis oddaje mocz, ale od jakiegos miesiąca temu pobolewają mnie plecy tak na dole po srodku, najgorzej przy schylaniu, ale to może od nerek bo ciągle mi jest zimno.Innych obajawów nie mam Do lekarza panswpwego dopiero sa zapisy na styczen 2009 a do prywatnego zapisałam sie na poniedziałek ale to czekanie mnie zabije.Kupiłam już test w aptece ale pani powiedziała mi że to za wcześnie ze jeszcze nie wyjdzie, żeby jeszcze poczekac dwa dni, jak nie bedzie okresu. Pomocy Myslicie ze to ciążą. A dzis rano mierzyłam temperature w pochwie przed wstaniem z łózka i miałam 37.1 a pod pachą 36.6 Jaka w końcu powinna byc temperatura w pochwie dniu spodziewanej miesiaczki.Dodam że nie mierze codziennie, wiec nie wiem jakie mam te temperatury. Czy temperatura ciała normalna to 36.6 pod pachą a w pochwie jest przecież zawsze wyższa, czy temperatura 37,1 w pochwie to normalna temperatura? Odpiszczcoe proszę.

Gość cosinussss
to zalezy kiedy mialas stosunek.mniej/wiecej po 2 tyg.od stsunku test pokazuje wiaryg.wynik.

Gość wera123
to ci bzdury gada ta pani w aptece bo ja tez kiedys mialam ze okresu nie dostalam i kupilam test ciozowy firmy sigma chyba i zrobilam na drugi dzien i to w poludnie i byl negatywny i nawet 2 tygodnie nie minelo od stosunku ...wiec bzdury gadaja...jak jestes w ciazy to ci po jednym dniu wykaze moja kumpela robila jeden dzien po stosunku i wykazal jej ze jest w ciazy i faktycznie byla...nie sluchaj bzdur tylko zrob test ...

Gość hihihihihihihi................
1 dzień po stosunku???????????????????????????????????????????????????????

Gość wera123
a co do temperatury to pod pacha powinno sie miec 36.6 a w odbycie normalna temperatura jest 37.1 wiec mialas w porzadku temperature wiec mi sie wydaje ze raczej nie jestes w ciazy a stres cie zjada i okresu nie dostajesz...

Gość Beata80
Dziekuję Wam Tak jutro rano zrobię test, ale już dziś odchodzę od zmysłów Ja juz pogubiłam się z tą temperaturą, bo podobno jak jest w dniu okresu temperatura w pochwie powyżej 37 i sie utrzymuje przez dwa nastepne dni to oznacza ciążę

Gość cosinussss
1 dzien po stosunku? samo zagniezdzanie moze trwac ok.12 dni nawet.wiec twoja kol.chyba byla w ciazy wczesniej. na testach pisza 6 dni,ale od zaplodnienie nie stosunku.czyli trzeba doliczyc jeszcze kilka dni.

temperatura to jest sprawa indywidualna, jeżeli nie mierzysz jej regularnie to nici z Twoich domnienań. Wzrost temp oznacza, ze miała miejsce owulacja. Podwyższona temp. powinna utrzymywac się około 14 dni po nich następuje krwawienie. temp może zaczac spadać jeszcze przed jego pojawieniem sie lub już gdy sie pojawi. Temperatura utrzymująca sie na podwyższonym poziomie przez więcej niż 20 dni to znak że jest ciąża.

Gość wera123
cosinuss wiem co mowie...

Gość ło matko z córkom
ból pleców sugeruje że pewnie masz jakiś stan zapalny, może jajniki dlatego miesiączka się spóźnia, nie zwlekaj idz do gina regularne cykle mogą się róznic nawet o 10 dni co do długośći, dopiero różnica powyżej 10 dni świadczy o jakimś objawie chorobowym typu zaburzenia hormonalne, ciąża itp przestań sie schizować idz się zbadać, nie wmawiaj sobie ciąży, pewnie przeziębiłaś pęcherz i jajniki i stąd opóźnienie cyklu i ból ile jeszcze bedzie takich durnych topiców typu: okres mi sie spóźnia 1 dzień, na pewno jestem w ciąży....

Gość ło matko z córkom
kurde dziewczyny zacznijcie się sensownie i odpowiedzialnie zabezpieczać to przestaniecie co miesiąc przeżywać traumę że okres się spóźnia

Gość anik...
Co zabzdura ze test wykazał ciąze 1 dzien po stosunku!!!!!!!! Nie ma takiej mozliwosci bo 1 dzien po stosunku nie jest sie w ciązy!!! Zanim komórka jajowa dotrze do macicy i zagniezdzi sie mija ok 5,6dni!!!! Widocznie była w ciązy wczesniej albo test był uszkodzony. Nie ma opcji zeby kobieta była w ciązy 1 dzien po stosunku!!! Nie pisz takich bzdur i nie wprowadzaj w błąd młodych dziewczyn, które to czytają

Gość alfabetagama
wybacz wera123 ale anik i cosinus maja racje.musiala byc wczesniej w ciazy bo jeden dzien nie wystarczy na zajscie i nataki wzrost poziomu hcg by test go wykazal.

Gość wera123
a ja tam wiem swoje ...bo to tylko wasza wiedza ksiazkowa..to tak samo jakby powiedziec ze tabsy = prezerwatywa nie mozna zajsc w ciaze bo jest bezpiecznie a to gowno prawda...wiec co tu mowic teoria ksiazkowa sporo sie rozni od rzeczywistosci

Gość wera123
ja sie pytam skoro facet spuszcza sie dziewczynie w cipe za przeproszeniem i to w dni plodne...to co wy mi pieprzycie ze nie jest mozliwe wykrycie ciazy...daje sobie luz bo widze ze tu wiele osob chce tylko czlowieka zgasic

Gość tea tree
wera skąd ty się urwałaś? jeden dzien po stosunku, padam na twarz :D

Gość do wera
ale z ciebie tuman!!!! Nierozumiesz ze to jest fizjologicznie niemozliwe zeby do zapłłodnienia doszło 1 dzien po stosunku???!!!!!! Kmórka jajowa potrzebuje kilku dni zeby sie podzielic a potem zagniezdzic. Na to potrzeba czasu!!!! I to nie jest wiedza ksiązkowa która rózni sie od rzeczywistosci tylko fakty. Porozmawiaj z pierwszym lepszym ginekologiem! A jezeli facet spuszcza sie dokładnie w tym momencie kiedy komórka jest gotowa do zapłodnienia to jest juz za pozno bo plemniki nie zdaza do niej dotrzec.Dlatego zeby doszło do zapłodnienia stosunek musi byc odbyty przed dojrzeniem komórki. Komórka jajowa jest gotowa do zapłodnienia przez ok 12 godzin i jezeli nie zostanie zapłodniona to obumiera a jezeli zostanie to sie dzieli i trwa to kilka dni zanim sie zagniezdzi. I nie ma takiej opcji zeby doszło do podziału komórki i zagniezdzenia w jeden dzien!!!!!!!!!!! To musiałby byc fenomen na skale swiatową. Nie wiem jakim trzeba byc imbecylem zeby opowiadac takie bzdury. I jeszcze komus wytykac brac wiedzy

Gość gość
Hahahahahaha kolezanka wera to ma naprawde bujna wyobraznie. Sluchaj sie dalej kolezanek to bedziesz zima w japonkach po******lac :D