Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syneczka mama

Mój synek

Polecane posty

Gość syneczka mama

mój synek nie ma jeszcze 4 miesiecy. jest przerazliwie blady, ma wiecznie zimne wrecz lodowate raczki zacisniete w piastki- nie da sie ich rozprostowac, wiecznie spocona wrecz mokra głóke dostaje 3 kropelki d3 - czytalam o krzywicy. czytalam tez o anemii, zrobilam badania i wyniki sa w dolnej granicy normy. norma jest od 7 a on ma 8 lekarka kazala mu marchewki dawac i mu przejdzie. czuje ze cos jest nie tak. sama nie wiem. moze panikuje?

Gość Dobra_rada_
Może po prostu ma kiepskie krążenie, a nóżki też ma takie zimne?

Gość syneczka mama
nie. stopy ma cieplutkie

Gość syneczka mama
a i jeszcze wiecznie ma jakby zatkany nosek tak charczy. po porodzie odsysali mu wody plodowe bo sie nimi zachłysnał wiec moze to przez to, a moze nie przez to. sama juz nie wiem.

Gość Dobra_rada_
To jeszcze nie tak źle. A ktoś w waszej rodzinie ma niskie ciśnienie, gorsze krążenie? Gdyby byłaś w ciąży ciepło się ubierałaś? Brzuch zawsze miałaś przykryty?

Gość Dobra_rada_
Z tego co teraz piszesz, małemu coś dolega. Badałaś dziecku poziom żelaza?

Gość syneczka mama
ciąża przypadla na lato- tzn końcowka więc ubieralam się lekko, ale brzuch zawsze chronilam od slonca. w zimie zawsze czapka szalik ciepla kurtka jestem zmarzlakiem. nikt w rodzinie nie ma klopotow z ciśnieniem, tzn babcia ale jest w podeslżym wieku i to dlatego. z krązeniem też nikt nie ma. Boje się, ze to może być ta anemia. badania robilam 2 tyg temu a widze, ze jest coraz gorzej. Jak się walczy z anemią u takich maluskzów? co moge zrobić "domowymi sposobami" zanim przyjdą wyniki badań czyli w poniedzialek zapewne?

Gość yrt...
prywatnie bym sie do lekarza udał a nie l;iczył na forumowych specjalistów

Gość zarazwracamaco
nic na własną rękę. zmień pediatrę.koniecznie.

Gość syneczka mama
lekarz bez badan nic nie powie. na badania ide jutro- wyniki w poniedzialek a co do poniedziałku?

Gość oooooooooooooooook
chłodne ręce u małych dzieci to normalne , a ze spocony ? Moze za ciepło go ubierasz . Sprawdz mu karczek jak jest wilgotny , to jest przegrzany . Moja mama zawsze powtrarzała ze jak dziecko ma zimne rączki znaczy jest zdrowe :D

Gość yrt...
taaaaa a Twoja mama to skad to wzieła , moze jeszcze jak u pieska , jak ma wilgotny nosek to tak samo ? co za berebady

Gość syneczka mama
w domu jest cieplo, ale nie gorąco. synek ma tylko spocony tył główki. Nic pozatym. Możliwe, ze zimne rączki to nic dziwnego, ale on ma je lodowate. Np podczas snu jest otulony ciepłym kocykiem i całe ciałko ma ciepłe a rączki jak lody.

Gość oooooooooooooooook
moje dziecko miało wiecznie zimne raczki i tak jest do dzisiaj , a to okaz zdrowia :) poza tym niemowleta mają prawo do zimnych rączek i nózek , ich układ krązenia nie jest jeszce taki doskonały :)

Gość oooooooooooooooook
a jak jest ubrany ? w czym śpi ?

Gość syneczka mama
bawełniane body z długim rekawkiem i na to bawelniane śpioszki. narzucam go takim kocykiem z bawelny - cienkim.

Gość syneczka mama
a ta przeraźliwa bladosć? jest w kolorze kredy, no i ta spocona główka.

Gość oooooooooooooooook
no to na moje oko ok.. a on ma cały czas spoconą tą głowkę czy tylko przy karmieniu , albo noszeniu ?

Gość yrt...
bez znaczenia i nie kombinuj tu , oznak zimnych raczek to nie tragedia , ale też nie ze wszystko oki ! i nie graj tu znawce , czas do pediatry by sie udała a nie słuchała domorosłych bab lekarek !

Gość oooooooooooooooook
yrt... nie udaje lekarki , ale nie chce zeby dziewczyna panikowała :) na pewno zwróci sie do lekarza ,wolała bym jednak zeby była spokojniejsza .bo na moje oko nie musi byc to nic powaznego , przynajmniej tak nie wygląda :)

Gość syneczka mama
yrt przeczytaj w 1 poscie ze bylam dzisiaj u pediatry i kazano mi podawac mu marchewkę bo jest w dolnej granicy normy zelaza. do pediatry (innego) wybiorę się niewątpliwie, ale w poniedziałek, kiedy będę miala wyniki badań. główkę ma mokra głównie po karmieniu ale czasem jak sobie lezy też ma mokrą albo jak go biorę na ręce. Czyli właściwie bez przyczyny.

Gość oooooooooooooooook
syneczka mamo , moje dzieciątko tez miało okres w któym bardzo czesto miłao spoconą głowke własnei przy karmieniu , albo noszeniu . Nie martw sie tez anemią , w pewnym momęcie to normalne , koncza mu sie zapasy zelaza ktore dostarczałas mu jak był w brzuszku :) MI na anemie lekarz przepisął zelazo i pomogło :) bedzie ok , dak mu soku marchwiowego jak Ci zalecił lekarz . Nie martw sie zobaczysz ze w poniedziałek lekarz wszystko Ci wyjasni

Gość dokladnie tak
Moim zdaniem nie powinnas panikowac- bedziesz miala badania to w poniedzialek do innego lekarza i najlepiej prywatnie- sama sie przekonalam ze jak nie zaplacisz to nie masz niestety:(Z corka chodzilam do przychodni i praktycznie co miesiac mi chorowala- przeszlam sie do lekarza prywatnego odpukac od marca okaz zdrowia:)))Zmienial jej leki i wkoncu wyleczyla dziecko a nie zaleczala tak jak ta poprzednia:(((Lekarz lekarzowi nierowny i moja rada dla Ciebie abys poszla do innego.Nie bede Ci nic wiecej pisala bo nie znam sie i po co kogos wprowadzac w blad , denerwowac i ogolnie robic afere a moze nie ma o co prawda? Glowa do gory bedzie wszystko dobrze!!:))))Pozdrawiam

Gość droga autorko
nie maertw sie spocona głowka - niemowleta tak maja tak mi powiedziała lekarka . na krzywice sklada sie wiele innych czynnikow i na pewno pediatra by to zauwazyl. jesli chodzi o zimne raczki to niemowleta tez tak maja - niewykształcony uklad krazeniowy . jesli kark i nozki sa ciepło to jest ok. martwilabym sie tylko zacisnietymi raczkami - dziecko moze miec problem z napieciem miesniowym - oczywiscie moge sie mylic

Gość droga autorko
a te 3 kropelki vit d to dajesz z zalecenia lekarza ?

3 kropelki d3 to wg mnie stanowczo za dużo takie objawy są przy przedawkowaniu moje dzieci nigdy nie dostawały więcej niż 1

no mi się też wydaje, że te 3 kropelki witaminy D to za dużo !