Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimka.

Strach przed atrakcyjnoscia - ktos tego doswiadczyl??

Polecane posty

Gość anonimka.

Czy jest tu jakis psycholog lub osoba, ktora tego doswiadczyla? Czy mozna bac sie bycia atrakcyjna, przyciagania meskich spojrzen, ich uwagi i robic wszystko, aby zatuszowac swoja urode np. tyjac, nie dbajac o siebie? Jesli tak, to jaka jest tego przyczyna?

Gość Chłopap
Ja tak mam :/ z tym że nie szpecę się specjalnie, ale np. mam jakieś nowe ubranie i często nie zakładam go długi czas, bo boję się, że będę wyglądał zbyt dobrze. Momentami obawiam się atracyjności, ale jednocześnie pożądam wzrou kobiet.

Gość znajaca elka
ja tak mam kiedys miala odwrotnie bardzo mi sie podobala jak na mnie zwracali uwage faceci dbalam o siebie a terazx? katastrofa caly czas te same ciuchy nieciekawe wlosy tluste ulizane w kitce nie chce mi sie o siebie dbac a czemu? chyba po tym jak jeden facet na ktorym mi zalezalo mnie olal od tego czasu minal rok a mi sie calkiem odwrocilo nie chce byc 'ladna":(

Gość prawdaz
jesli to z powodu faceta - chec oszpecenia sie aby nie przyciagac juz wogole mezczyzn, takie lekkie uogolnienie :P po drugie - czasami w domu rodzinnym, matki nie daja dorosnac corkom, stawiajac je w roli dziecka - grubiutkiego wesolego stworka, ktore mimo 30 roku zycia nadal emocjonalnie jest z nia zwiazane i robi wszystko aby np nie zostawiac mamy samej w domu - juz widzac jej mala atrakcyjnosc samemu sie kobieta szpeci naprawde jest jeszcze kilka przykladow ale to indywidualnie trzeba omawiac z psychologiem

Gość prawdaz
aha zapomnialam o waznym przykladzie - przebywajac w srodkowisku zakomplesionych czy zawisntych osob czasami sie "dorownuje " :P aby unikac obmowy czy wogole ciaglego wzroku mezczynz (strach przed bliskimi kontaktami z nimi )

Gość anonimka.
Fajnie, ze ktos sie odezwal. Nie wiem dlaczego tak jest, ale ja sie chyba boje zwracac uwage, byc kobieca, chodze w prostych spodniach i bluzkach, nie eksponuje figury. Jak widze, ze facet na mnie patrzy z zainteresowaniem, to mam ochote uciec i zalozyc na siebie jakis wor. Mam nadwage, za kazdym razem kiedy sie jej pozbywam i znowu zwracam uwage(bo mam swiadomosc, ze jako szczupla kobieta jestem ladna i atrakcyjna), to zaczynam z powrotem jesc, aby przytyc. To jest po prostu chore:(

Gość znajaca elka
ja tez nie lubie jak sie na mnie patzra kiedys mi sie to podobaloa teraz? zaraz robie sie czerwona i uciekam:(

Gość znajaca elka
tyle ze kiedys bylam pewna siebie teraz moja samoocena jest ponizej zero ( przez faceta ktory mi anrobil nadziei olal i okazalo sie ze ma dziewczyne:(

Nie no. Przed atrakcyjnością? Dlaczego? Wiele osób by marzyło, żeby być atrakcyjnym...

Gość znajaca elka
po to aby zaden facet juz na mnie nie zwrocil uwagi nie oszukal i zebym znow nie cierpiala prze kolejnego:( po to